Článek přečtěte do 3 min.

V éře neúnavné digitalizace, kde se hranice mezi osobní a profesní sférou stírají s technologickým pokrokem, je bezpečnost stále naléhavějším problémem. Správa přihlašovacích údajů napříč mnoha aplikacemi a platformami představuje značnou výzvu, zejména s ohledem na běžnou praxi opakovaného používání nebo mírné úpravy hesel. Důsledky vystavení pověření přesahují osobní nepohodlí a potenciálně ohrožují podnikové infrastruktury. V tomto článku se ponoříme do toho, jak technologie Citrix nabízí robustní řešení ke zmírnění těchto rizik a zajištění bezpečného digitálního prostředí.

Pochopení převzetí účtu (ATO)

K převzetí účtu (ATO) dochází, když kyberzločinci získají kontrolu nad online účty pomocí ukradených uživatelských jmen a hesel. Tyto přihlašovací údaje jsou často získávány z narušení dat, sociálního inženýrství nebo phishingových útoků a obchoduje se s nimi na podzemních trzích. Kyberzločinci využívají automatizované roboty k využívání těchto přihlašovacích údajů v různých online službách, od maloobchodu a financí až po platformy sociálních médií, ve snaze získat neoprávněný přístup.

Běžné metody krádeže pověření

Krádež pověření může být organizována různými způsoby, včetně snímání obrazovky, keyloggerů a instalace malwaru. Tyto techniky podtrhují zásadní význam implementace robustních bezpečnostních opatření pro ochranu citlivých informací.

Snížení rizik ATO pomocí technologie Citrix

Citrix nabízí dvě klíčová řešení navržená ke zmírnění rizik spojených s ATO:

  1. Prohlížeč Citrix Enterprise:

  • Poskytuje bezpečný přístup k aplikacím založeným na prohlížeči bez nutnosti VPN.
  • Vynucuje granulární kontroly pro prevenci ztráty dat a zmírnění hrozeb, čímž zajišťuje „tak akorát“ přístup.
  • Využívá přístup nulové důvěry k autentizaci, který umožňuje bezpečný přístup bez ohledu na umístění uživatele, zařízení nebo rizikový profil.
  • Zahrnuje kontextové bezpečnostní zásady, jako je sdílení obrazovky, anti-keylogging a vodoznaky dat, aby se zabránilo úniku pověření.
  • Umožňuje správcům přizpůsobit zásady zabezpečení, ovládat nastavení na úrovni prohlížeče a spravovat přístup ke správcům hesel a vývojářským nástrojům.
  1. Citrix Secure Private Access (SPA):

  • Poskytuje nulový důvěryhodný síťový přístup (ZTNA) pro všechny aplikace schválené IT a obnovuje důvěru při každé interakci.
  • Implementuje adaptivní přístup a bezpečnostní kontroly k vynucení kontextového zabezpečení, takže je pro útočníky náročné replikovat uživatelské kontexty.
  • Nabízí izolaci prohlížeče pro bezpečnou navigaci na webu a minimalizuje dopad potenciálních narušení na podniková prostředí.

: Bezpečnostní funkce zabezpečeného soukromého přístupu (SPA)

Obrázek 1: Bezpečnostní funkce zabezpečeného soukromého přístupu (SPA)

Závěr: Zlepšení digitální bezpečnosti pomocí řešení Citrix

Využitím Citrix Enterprise Browser a Citrix Secure Private Access mohou organizace umožnit svým zaměstnancům bezproblémový přístup k podnikovým sítím a osobním aplikacím a zároveň zmírnit rizika úniku pověření a ATO. Tato řešení nejen zajišťují robustní zabezpečení, ale také přispívají k lepší kvalitě života tím, že nabízejí svobodu a flexibilitu v přístupu k digitálním zdrojům.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix