Článek přečtěte do 4 min.

Jedna z nejčastějších otázek, kterou dostává prodejní tým Solutia/Zabbix, je: „Jak vyděláváte peníze prodejem open-source produktu, který si může zdarma stáhnout doslova každý na světě? Kde je obchod?“

Nejjednodušší a nejkratší odpovědí je, že jsme vyvinuli třídílný přístup k našemu podnikání – vybudovat nejlepší monitorovací řešení ve své třídě, zpřístupnit toto řešení jako open source a dostupné všem a vyvinout sadu profesionálních služeb Zabbix, které pomáhají naši uživatelé šetří čas a peníze.

Co naši klienti hledají?

Naše profesionální služby jsou navrženy tak, aby byly dostatečně flexibilní, aby vyhovovaly vašim jedinečným obchodním požadavkům, a zahrnují technickou podporu, řešení na klíč a migraci, odborná školení a integraci vytváření šablon. To jsou hlavní služby, o které se s týmem denně setkáváme, jak naši klienti projevují zájem, pojďme se tedy podívat na každou zvlášť.

Zabbix na klíč/migrační služby

Tato služba je ideální pro uživatele Zabbix, kteří jsou se Zabbixem noví a chtěli by buď začít používat Zabbix, nebo přejít z jiného řešení na Zabbix. Protože právě začínají, pomáháme jim navrhnout jejich prostředí Zabbix, nasadit je a zabezpečit. Ať už se jedná pouze o místní instalaci pro zařízení na jednom místě, nebo pokud jsou zařízení a aplikace, které chcete monitorovat, rozšířeny po celém světě, distribuce není problém díky naší škálovatelné architektuře Zabbix.

Začneme analýzou, abychom se ujistili, že ať jsou vaše požadavky jakékoli, dokážeme je splnit. Na základě toho vám poskytneme konkrétní časový plán a odhad nákladů, kolik vás tato služba bude stát. Jakmile získáme souhlas z vaší strany, přejdeme k implementaci, která zahrnuje dokumentaci, úplný přenos znalostí a neustálé kontroly, abychom se ujistili, že jsou splněna vaše očekávání.

Je to služba, která se rychle vyplatí, když vezmete v úvahu potenciální nevýhody pokusu jít cestou DIY – zejména vysoké riziko zpoždění nebo selhání (což vás nakonec bude stát peníze a čas, spíše než ušetřit). Když náš tým povede vaše nasazení a implementaci Zabbix, váš projekt bude proveden správně a včas, s průměrnou dobou implementace 10 dní, na rozdíl od několika měsíců, pokud půjdete samoobslužnou cestou. Díky dovednostem a zkušenostem našich techniků jsme přesní v 95 % odhadů našich projektů, takže je snadné vypočítat čas a peníze, které ušetříte, když to necháte na nás.

Technická podpora Solutia/Zabbix

Technická podpora je určena pro klienty a uživatele Zabbix, kteří již Zabbix nasadili a používají jej denně. Jedná se o roční předplatné, jehož cena závisí na velikosti vašeho prostředí Zabbix a na tom, kolik právnických osob je bude používat.

Stříbrná vrstva je určena pro jednoduché instalace, kde je k dispozici pouze jeden server Zabbix. Zlaté a platinové úrovně závisí na vašem prostředí Zabbix, včetně toho, kolik máte proxy serverů. Podnikové a globální úrovně podporují neomezený počet serverů a proxy Zabbix a zahrnují spoustu dalších užitečných služeb, včetně školení, konzultací a dokonce i vývoje.

Zabbix také nabízí předplatné podpory specializovaného poskytovatele spravovaných služeb (MSP), přizpůsobené společnostem, které poskytují monitorovací služby pro své vlastní klienty. Tyto společnosti potřebují mít podporu pro své klienty i pro sebe, což znamená, že struktura podpory je mírně odlišná, přičemž klíčovým rozdílem je počet hostitelů.

Pokud jde o úsporu času a peněz s profesionálními službami Zabbix, není lepší tah než zakoupení balíčku technické podpory Zabbix. Naši klienti potřebují v mnoha případech věnovat alespoň jednomu specialistovi, aby se postaral o jejich prostředí Zabbix a postaral se o to, aby vše fungovalo. Ale co se stane, když je tato osoba z jakéhokoli důvodu mimo úřad nebo potřebuje pomoc?

Předplatné podpory Zabbix stojí podstatně méně než najmutí dalšího inženýra nebo outsourcing problémů specialistovi třetí strany a úroveň odbornosti v našem týmu se prostě nedá rovnat – budete mít k dispozici celý tým techniků podpory. 24 hodin denně, abyste mohli reagovat na jakýkoli požadavek, který máte, a poskytnout vám odpověď, kdykoli ji budete potřebovat.

Profesionální školení Solutia/Zabbix

Když investujete do odborných školicích kurzů Zabbix pro své zaměstnance, skutečně investujete do vyšší efektivity, rychlejšího dokončení projektu a mnohem nižšího rizika selhání projektu.

Efektivitu zaměstnanců, kteří prošli školením Solutia/Zabbix, nelze přehlédnout – naučí se tipy a triky, jak lépe pracovat se Zabbixem, které by nikde jinde nenašly. Naším cílem je poskytnout vám a vašim zaměstnancům komplexní znalosti o tom, jak používat Zabbix co nejefektivněji.

Závěr

Od začátku byl naším cílem v Zabbix svět bez přerušení. V praxi to znamená poskytnout podnikům všeho druhu komplexní řešení na podnikové úrovni, které potřebují k monitorování svých zařízení, aplikací a procesů. S pomocí profesionálních služeb Zabbix vám můžete pomoci minimalizovat nebo dokonce eliminovat prostoje, abyste udrželi své podnikání v chodu za všech okolností, zvýšili svou efektivitu a generovali více příjmů v procesu.

Neváhejte se na nás obrátit, abyste se dozvěděli více – jsme připraveni odpovědět na jakékoli vaše otázky.

Zdroj: Zabbix