Článek přečtěte do 3 min.

Téměř polovina spotřebitelů v průzkumu zadaném společností Bitdefender přiznala, že na svém mobilním zařízení nepoužívá vyhrazené bezpečnostní řešení, přestože drtivá většina z nich používá svůj telefon pro citlivé transakce.

Podle průzkumu, který provedla přední společnost zabývající se průzkumem trhu Censuswide, odhalil, že 55,5 % spotřebitelů mělo (nebo se domnívalo, že mají) nainstalované na svých telefonech vyhrazené zabezpečení – což jsou povzbudivá čísla, nebýt skutečnosti, že mnoho prodejců Android předinstalovalo „zabezpečení“ řešení, jejichž platnost obvykle vyprší po zkušební době.

Mnoho uživatelů pravděpodobně svůj nákup odloží, zapomene nebo nákup odmítne úplně. Ve skutečnosti, jak poznamenáváme v naší zprávě, mnoho uživatelů si ani neuvědomuje, že si mohou koupit zabezpečení na svém telefonu.

Kredit: Bitdefender

Zbývá tak 44,5 % těch, kteří nepoužívají speciální mobilní bezpečnostní aplikaci nebo řešení. Přesto 78,3 % respondentů uvedlo, že svůj telefon používají k bankovnictví, přístupu k údajům o zdravotní péči, správě investic, obchodování s kryptoměnami – v podstatě spravují důležitá data a/nebo provádějí citlivé transakce.

Kredit: Bitdefender

Není žádným překvapením, že postoj spotřebitelů k bezpečnosti ne vždy odpovídá jejich zvyklostem. Mnoho, ne-li většina, průzkumů ukazuje tyto typy nesrovnalostí. Ale také jsme chtěli znát skutečné důvody neochoty spotřebitelů nenasadit bezpečnostní řešení.

Kredit: Bitdefender

Není překvapením, že z těch, kteří odmítají nainstalovat vyhrazené zabezpečení do svého telefonu, 38 % důvěřuje svému dodavateli, že problém vyřeší. Na druhém místě 23,2 % uvedlo, že ani nevěděli, že si mohou koupit mobilní zabezpečení. Více než pětina (21,3 %) si je vědoma, že by si mohla koupit zabezpečení na svůj telefon, ale cítí, že je to příliš drahé.

19,4 % se cítí bezpečně, aniž by na svém zařízení bylo něco navíc. 13,3 % přiznává, že nemá žádný zvláštní důvod ignorovat zabezpečení mobilních zařízení. A 11,55 % se baví myšlenkou, že takové řešení zpomalí jejich telefon.

Výsledky odrážejí zjištění z podobného průzkumu, který zadal Bitdefender v roce 2021, kdy většina uváděných důvodů, proč se vyhýbat mobilní bezpečnosti, byly v podstatě mylné představy.

Zatímco například prodejci vynakládají obrovské úsilí na maření bezpečnostních hrozeb, realita je taková, že žádný software není imunní vůči hackům – zejména při cílených útocích.

Další mylnou představou je, že bezpečnostní řešení zpomaluje zařízení. Mobilní bezpečnostní aplikace obvykle pracují tiše na pozadí s minimálním dopadem na systémové prostředky.

Příliš drahé zabezpečení mobilních zařízení je další mylnou představou. Většina takových řešení je ve skutečnosti velmi cenově dostupná – zvláště vezmeme-li v úvahu, že jsou navržena tak, aby mimo jiné skutečně chránila naše finance.

Řešení jako Bitdefender Mobile Security:

  • detekovat škodlivé aplikace,
  • prohledat zařízení z hlediska potenciálních hrozeb,
  • skenovat příchozí komunikaci (SMS, WhatsApp, Telegram, Discord atd.) na podvody a škodlivé odkazy,
  • přimět uživatele, aby nasadil nejnovější aktualizaci zabezpečení, která obvykle obsahuje důležité opravy nově zneužitých zranitelností,
  • zahrnout VPN pro posílení intimity,
  • … a více.

Chcete-li získat celou řadu zjištění v našem průzkumu, stáhněte si zdarma Zprávu o hodnocení spotřebitelské kybernetické bezpečnosti za rok 2024.

Zdroj: Bitdefender