Článek přečtěte do 5 min.

Citrix Session Recording se neustále vyvíjí. Ve verzi 2311 bylo představeno několik úžasných nových funkcí a vylepšení. S těmito novými funkcemi získáte nové možnosti, vylepšenou ochranu soukromí, náhled do nahrávek a úsporu nákladů. Pojďme se blíže podívat, jak byste z nich mohli mít prospěch.

Obecná dostupnost neoptimalizovaného záznamu zvuku HDX

Citrix oznámil veřejnou ukázku neoptimalizovaného záznamu zvuku HDX v předchozí verzi 2308. Od té doby byla provedena následující vylepšení a s potěšením oznamujeme obecnou dostupnost této funkce.

Umožňuje:

  • Ztlumte/zapněte přehrávání zvuku a upravte hlasitost pomocí posuvníku
  • Vylepšete přehrávání pomocí zarovnané grafiky a zvuku

To by mohlo být velmi užitečné, pokud potřebujete nahrávat zvuk i video pro platformy sjednocené komunikace, jako jsou Microsoft Teams, Zoom, Cisco Webex nebo jiné komunikační nástroje, které zahrnují výměnu zvuku.

Jak můžete vidět na obrázku níže, ve spodní části přehrávače Session Recording je posuvník pro ovládání hlasitosti zvuku, který indikuje, že nahrávka obsahuje neoptimalizovaná zvuková data HDX.

Přehrávání záznamu včetně zvuku

Použití je velmi flexibilní. Můžete se rozhodnout, zda mají být v relaci zaznamenána zvuková data. Nastavení zásad byla rozšířena tak, aby podporovala většinu scénářů, takže si můžete vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

V neposlední řadě tato funkce nemá žádné dodatečné náklady, pokud máte oprávnění k nahrávání relace. To vám může pomoci dosáhnout značných úspor, pokud potřebujete základní záznam zvuku, ale nepotřebné funkce nabízené drahými poskytovateli třetích stran.

Skrýt konkrétní aplikace ve ztrátovém záznamu obrazovky

Někteří zákazníci se mohou obávat, že některé osobní identifikační údaje mohou být náhodně odhaleny během přehrávání záznamu. Tento problém lze vyřešit pomocí řešení třetí strany poskytované společností Automai. Zde je odkaz na blog, který vysvětluje, jak to funguje.

Nyní vám nabízíme další možnost, jak dosáhnout podobných efektů implementací mechanismu ve ztrátovém režimu obrazovky pro maskování obsahu určitých oken aplikací. Jak ukazuje snímek obrazovky níže, můžete určit aplikace, které chcete z nahrávek vyloučit. Vezměte prosím na vědomí, že pro použití této funkce je v tuto chvíli nutné povolit ztrátové nahrávání obrazovky.

Konfigurace skrývání konkrétních aplikací během nahrávání obrazovky

Snímek obrazovky níže ukazuje efekt maskování oken aplikací během přehrávání záznamu. V tomto příkladu je okno Poznámkového bloku zobrazeno jako šedé obdélníkové pole.

Efekt skrytí aplikace během přehrávání

Pravidelné zprávy o reakci na události

Nahrávání relací nejenže dokáže zaznamenávat relace od začátku do konce, ale podporuje také nahrávání pouze pro událost, dynamické nahrávání a detekci událostí a reakce na nakonfigurované spouštěče událostí. Jsou podporovány různé akce a lze provést následující akce:

  • Odesílejte e-maily
  • Začít nahrávat
  • Odpojit relaci
  • Relace odhlášení
  • Uzamknout relaci

To může být velmi užitečné, když nepotřebujete celou zaznamenanou relaci, ale chcete sledovat chování uživatelů nebo dostávat upozornění na základě určitých událostí. Můžete nakonfigurovat několik pravidel pro sledování různých událostí a přijímat různé reakce. V tomto případě může být přehled toho, co se stalo během určitého období, něco, co chcete vědět pro účely auditu.

Nyní můžete dostávat denní nebo týdenní e-mailové zprávy včetně grafického shrnutí toho, kolikrát byly jednotlivé akce provedeny u kterých událostí, takže můžete rychle získat přehled o tom, co se stalo během časového intervalu. Také získáte úplný seznam podrobností o relaci pro každý záznam pro případ, že budete potřebovat další informace. Níže můžete vidět příklad e-mailové zprávy.

Ilustrace zprávy o odpovědích na událost

Lze jej snadno nakonfigurovat v konzole vlastností serveru Session Recording, jak ukazuje snímek obrazovky níže.

Konfigurace zprávy odezvy na událost

Schopnost kontrolovat úspěšnost nahrávání

Někdy může nahrávání relace selhat z různých důvodů, jako jsou problémy se sítí nebo selhání systému souborů. Dříve jste neměli přehled o tom, kolik relací se nepodařilo zaznamenat, což znamená, že jste si neuvědomovali, že existují základní problémy, které selhání způsobily. Časem se to může zhoršit a může to skončit tak, že cíle vašeho systému nahrávání relací nebudou plně dosaženy.

Nyní jsme pro vás vylepšili možnost získat přehled o úspěšnosti nahrávání. Úspěšnost nahrávání můžete sledovat v reálném čase spuštěním jednoduché rutiny, kterou jsme vám poskytli. Po dokončení poskytne výsledek míry úspěšnosti a také podrobnou zprávu, abyste se mohli ponořit hlouběji do podrobností, abyste pochopili, kdy a které relace nebyly zaznamenány. Můžete vytvořit naplánovanou úlohu a spouštět ji v určitých intervalech, abyste mohli sledovat stav nahrávky.

Chcete-li zjistit, jak tento nástroj používat, navštivte dokumentaci k produktu, která obsahuje podrobné pokyny.

Umožněte koncovým uživatelům odmítnout nahrávání svých relací

Dnes, pokud je nahrávání relací nasazeno v prostředí Citrix VDI/DaaS, mohou být koncoví uživatelé upozorněni, že jejich relace jsou zaznamenávány při spuštění relací. Neexistuje žádná možnost zastavit nahrávání, i když koncoví uživatelé nepřijmou své relace k nahrávání. To může být za určitých okolností problém.

S touto nedávno zavedenou funkcí nyní můžete koncovým uživatelům umožnit zakázat nahrávání relací. Po povolení, pokud se koncový uživatel rozhodne odmítnout nahrávání, bude relace odpojena. Zobrazené prohlášení o vyloučení odpovědnosti lze upravit ve vlastnostech serveru nahrávání relací.

Zřeknutí se odpovědnosti za nahrávání relace s povolenou možností „odmítnout“.

Nyní máte možnost flexibilně řídit, zda může být záznam odmítnut koncovými uživateli nebo ne na základě regulačních požadavků vaší organizace.

Podpora pro ukládání souborů s nahrávkami v Amazon S3

Nahrávání relací může při intenzivním používání režimu nahrávání obrazovky spotřebovat velké množství úložného prostoru. Poskytování drahých úložných zdrojů by pro zákazníky mohlo být zátěží. Této výzvě rozumíme a vždy je naší prioritou pomáhat zákazníkům používat nahrávání relací nákladově efektivním způsobem. V předchozích verzích jsme zavedli několik vylepšení, která vám pomohou spravovat nahrávky efektivněji.

Kromě toho se vyvíjejí také úložná řešení. Amazon S3 je nákladově optimalizované řešení cloudového úložiště, které si v průběhu let osvojilo stále více zákazníků jako rozšíření jejich vlastního IT úložiště. Ve výsledku tedy není divné, že zákazníci požadují podporu S3 v S3. Slyšíme hlasy zákazníků a bereme je vážně. Dobrou zprávou je, že Session Recording nyní oficiálně podporuje Amazon S3 jako úložiště pro nahrávání ve verzi 2311.

Po jednoduché konfiguraci v AWS a spuštění rutiny, kterou jsme vám poskytli k integraci s vaším účtem úložiště Amazon S3, jste připraveni používat toto nákladově optimalizované úložiště pro vaše nahrávací soubory. Podrobné kroky konfigurace naleznete v naší dokumentaci k produktu.

Zdroj: Citrix