Článek přečtěte do 2 min.

Papírování. Je to časově náročné. Ale napříč operacemi dodavatelského řetězce je dokumentace nezbytná. A zajistit, aby byla dokončena úplně, přesně a včas, je zásadní pro ochranu vašich pracovníků, vašeho podnikání a vaší pověsti.

Prosadit bezpečnost

Jednou z nejspolehlivějších a nejběžnějších forem, se kterými se týmy operací dodavatelského řetězce spojují, jsou kontrolní seznamy pro kontrolu vysokozdvižných a paletových zvedáků. Před objížděním skladu je nutné se ujistit, že je zařízení v dobrém provozním stavu.

Na papíře se tento formulář vyplní všude tam, kde byl vysokozdvižný vozík zaparkován, poté se buď vrátí zpět do kanceláře manažera (zbytečná doba cestování), nebo se uloží do schránky ve vysokozdvižném vozíku, dokud nebude mít řidič možnost jej doručit později – a vy budete doufat, že formulář byla dokončena před zahájením prací.

Jen v USA je  v provozu více než 850 000 vysokozdvižných vozíků. To znamená, že každý den jsou dokončeny stovky tisíc kontrolních seznamů kontrol (ještě více s ohledem na vícesměnný provoz) a pravděpodobně do milionů, když vezmete v úvahu nepřetržitý provoz.

Digitální formuláře jsou elektronicky odeslány správnému příjemci okamžitě, čímž se vyhne cestovnímu času. A začleněním formulářů do pracovních postupů úkolu je můžete učinit povinnými – zastavit postup v úkolu, dokud nebude formulář dokončen. To vám dává jistotu, že formulář je vyplněn, a pomáhá zajistit bezpečné pracovní prostředí.

Zjednodušte dodržování předpisů

Co se stane při vašem příštím bezpečnostním auditu? Očekává se od vás, že vytvoříte množství dokumentace, která podpoří soulad vašeho provozu s regulačními a bezpečnostními standardy. Úřad pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (OSHA) vyžaduje kromě jakékoli kontroly zařízení nebo servisní dokumentace také pololetní hlášení zranění a dalších incidentů týkajících se bezpečnosti pracovníků.

Jak každý den vedete archiv tolika formulářů, když vezmete v úvahu požadavky na uchování záznamů po dobu pěti let? To je spousta kartoték, nemluvě o hromadách papíru, tonerových kazetách atd.

Elektronické formuláře usnadňují archivaci, třídění a vyhledávání mezi nesčetnými soubory. Soubory PDF s kontrolními seznamy shody lze snadno přesměrovat na požadovaný server a oznámení sdílet s klíčovými zúčastněnými stranami k okamžité kontrole.

Objevte úspory

Zmínil jsem se o nákladech na papír, toner a další kancelářské materiály, navíc o časově ztracené chůzi papírových formulářů zpět přes zařízení ke zpracování. Ale je toho mnohem víc.

Úspory mohou přijít v prevenci nehod – snížení nákladů na škody, prostoje a co je nejdůležitější, ochrana vašich pracovníků. Přidejte k tomu potenciální úspory na pojištění a nehmotné položky, jako jsou pracovní vztahy.

S Velocity Forms jste schopni snížit rizika ve svých operacích. A začlenění těchto formulářů do pracovních postupů úloh Velocity vám pomůže udržet kontrolu; zajistit, aby požadované bezpečnostní kontroly a inspekce byly prováděny pravidelně.

Zdroj: Ivanti