Článek přečtěte do 2 min.

Advanced Persistent Threats (APT) představují sofistikované, nenápadné útoky, které mohou infiltrovat a ohrozit podnikovou infrastrukturu po delší dobu. Výzkum naznačuje, že do roku 2028 se předpokládá, že trh s pokročilou trvalou ochranou před hrozbami překročí 23 miliard USD, oproti očekávaným 10 miliardám USD v roce 2024.

Vzhledem k této situaci je zásadní tuto hrozbu pochopit a řešit.

Pojďme prozkoumat, jak se platforma Citrix chrání před APT v každé fázi:

Narušení:

APT obvykle začínají narušením a pronikají do něj pomocí taktiky, jako je spear phishing. Citrix zajišťuje ochranu prováděním podrobné analýzy koncových bodů, aktivací softwaru proti phishingu a používáním vícefaktorové autentizace k ověření identity uživatele před udělením přístupu.

Šíření a zneužívání: 

Malware šíří a zneužívá zranitelnosti napříč podnikovou sítí. Citrix Secure Private Access (SPA) zahrnuje izolaci vzdáleného prohlížeče, která brání malwaru v pronikání do podnikové sítě a omezuje boční pohyb v ní.

Citrix SPA také usnadňuje monitorování okrajových zařízení v reálném čase a zajišťuje, že jsou vybavena nejnovější ochranou koncových bodů. Zásady mohou být vynuceny k omezení přístupu pro zařízení, která nesplňují specifikované požadavky na software a verzi, čímž jsou chráněny aplikace a integrita sítě.

Survive and Thrive:

APT zůstávají nedetekovány v podnikových sítích a koordinují aktivity, jako jsou DDoS útoky a exfiltrace dat. Citrix poskytuje ucelenou viditelnost napříč schválenými aplikacemi a uživateli, zjednodušuje monitorování a umožňuje včasnou detekci bezpečnostních rizik.

Citrix Analytics automatizuje vynucování zabezpečení na základě chování a anomálií uživatelů, snižuje manuální zásahy a snižuje riziko narušení zabezpečení.

Platforma Citrix v podstatě nabízí komplexní ochranu proti APT a zajišťuje, že podniky zůstanou chráněny i proti vyvíjejícím se a neznámým hrozbám.

Zdroj: Citrix