Článek přečtěte do 3 min.

V březnu 2024 vydali v Oracle hlavní oznámení o dostupnosti funkcí s podporou GenAI v sadě Fusion Apps. Jsou zde shrnuty, takže můžete snadno porozumět změnám, které se týkají vašich předplatných.

Všechny tyto funkce dodáváme jako součást vašich pravidelných čtvrtletních aktualizací, což znamená, že jsou součástí vašeho stávajícího předplatného – jsou vám k dispozici bez dalších nákladů a bez složitých implementací. Zaměřují se na poskytování umělé inteligence, která podporuje praktické případy použití v rámci vašich stávajících pracovních postupů a nabízí hmatatelné výhody, takže očekáváme, že v těchto nových funkcích najdeme významnou hodnotu. A jako vždy zůstáváme odhodláni chránit soukromí našich zákazníků a umožňujeme lidský dohled a úpravy obsahu generovaného umělou inteligencí.

ERP / EPM

V Oracle Fusion Cloud EPM oznámili:

  • Popisy statistik: Moduly plánování a finanční uzavření Oracle Cloud EPM již využívají detekci vzorů ke zdůraznění trendů a anomálií ve finančních datech; nyní přidávají příběhy generované umělou inteligencí, aby vysvětlili trendy a poskytli uživatelům více kontextu.
  • Vysvětlení prediktivních předpovědí: poskytují komentář k vysvětlení numerických předpovědí, které vytváří modul plánování Oracle Cloud EPM. Pomáhá uživatelům lépe porozumět základním faktorům ovlivňujícím předpovědi.
  • Manažerské reportovací příběhy: generuje vysvětlení odchylek a trendů pro dopředné finanční reporty vytvořené v Narrative Reporting. (Podívejte se na to v akci v této krátké ukázce.)

V Oracle Fusion Cloud ERP oznámili:

  • Generování souhrnu stavu programu projektu: generuje výkonné souhrny projektů a podprogramů v rámci Project Management, čímž zvyšuje transparentnost a zkracuje čas potřebný k přípravě zpráv o stavu.
  • Plán projektu a generování návrhů: generuje návrhy projektů v Project Management pomocí podrobností příležitostí, minulých projektů a osvědčených postupů. Pomáhá zkrátit čas potřebný k vytvoření návrhů, alokaci zdrojů a zmírnění rizik. (Podívejte se, jak to funguje v této krátké ukázce.)

HCM

V Oracle Cloud HCM oznámili dostupnost GenAI jako součást následujících funkcí:

  • Vstupní stránky kategorií pracovních míst: pomáhá personalistům vytvářet vstupní stránky přizpůsobené různým kategoriím pracovních pozic a kandidátům. Je dodáván jako součást Talent Managementu.
  • Vysvětlivky pro výběr zaměstnání: shrnuje vhodné pracovní místo pro kandidáty a pomáhá jim určit, zda je volná pozice pravděpodobně vhodná na základě zkušeností a kvalifikací. Je dodáván jako součást Talent Managementu.
  • Kandidát asistent: řeší dotazy kandidátů o společnosti, zaměstnaneckých výhodách a specifických požadavcích na práci jednoduchým konverzačním stylem. Je dodáván jako součást Talent Managementu.

Generování manažerských průzkumů: pomáhá manažerům pomocí Journeys strukturovat a formátovat zaměstnanecké průzkumy.

V tomto příspěvku naleznete ukázku dříve oznámených funkcí GenAI pro Oracle Cloud HCM a v tomto příspěvku pokyny, jak je povolit.

SCM

V Oracle Fusion Cloud SCM oznámili vylepšení GenAI pro Product Lifecycle Management (PLM) a pro modul Procurement Sourcing, včetně:

  • Generování popisu položky: generuje a formátuje popisy produktů na základě atributů položek uložených v modulu Správa inovací PLM. Výsledná kopie je připravena pro trh, včetně klíčových slov používaných pro SEO. Šetří čas, omezuje chyby a zlepšuje kvalitu popisů produktů pro úsilí o uvedení na trh.
  • Doporučení dodavatelů: navrhuje nové dodavatele na základě kategorií nákupu a popisů položek v Sourcingu; pomáhá profesionálům v oblasti nákupu identifikovat nové dodavatele, kteří mohou snížit náklady a rizika.
  • Souhrny vyjednávání: generuje souhrny na titulních stranách dokumentů vyjednávání s dodavatelem v Sourcingu; šetří to čas profesionálů v oblasti nákupu a zlepšuje pochopení dodavatelů příležitostí pro nabídky.

CX

Rozšiřují funkce GenAI Oracle CX Service, Marketing a Sales, včetně:

  • Souhrny webového chatu služby: vytváří stručné souhrny chatových relací zákazník-agent provedených ve službě Oracle CX Service pro podporu spolupráce agentů prostřednictvím konferencí nebo přenosu na další servisní agenty.
  • Asistované vytváření a doporučení pro marketingový obsah: poskytuje krátkodobá doporučení obsahu (např. řádky s předmětem e-mailu, SMS zprávy) a asistované vytváření pro dlouhý obsah (např. e-maily, vstupní stránky) v modulech Eloqua a Responsys společnosti Oracle CX Marketing.
  • Asistované vytváření pro prodej: generuje úspěšné příběhy z historie uzavřených/získaných účtů zaznamenaných v Oracle CX Sales.

Tyto nové funkce GenAI vycházejí z nedávných vylepšení Oracle Service Cloud v rámci Release 24A, která zahrnovala sumarizaci požadavku na službu a možnost vytvořit odpověď na požadavek na službu z doporučených článků (podívejte se sami v této krátké ukázce).

Zdroj: Oracle