Článek přečtěte do 4 min.

Způsob, jakým uživatelé přistupují ke svým zdrojům, je klíčovou součástí prostředí Citrix. Podniky chtějí co nejvíce usnadnit přístup při zachování bezpečnosti a poskytování správných zdrojů. To se často provádí rozdělením přístupové vrstvy na různé adresy URL. Přestože je tento proces bezpečný, trvá administrátorům čas, než jej implementují, aby zajistili, že udržují požadované zabezpečení a zdroje pro každý případ použití.

Týmy Citrixu neustále pracují na zjednodušení procesů. Aby vyřešili tuto potřebu zjednodušit uživatelský přístup, s potěšením oznamujeme, že funkce Multi-Workspace URL je nyní k dispozici nativně v rámci Citrix Cloud! Uvědomují si, že mnoho podnikových zákazníků má pokročilé úrovně přístupu, které často vyžadují více než jen jedinou přístupovou adresu URL. Nyní můžete ve svém prostředí Citrix Cloud vytvořit až 10 URL!

Tato funkce pomáhá řešit tři klíčové problémy s více přístupovými body: branding, metody ověřování a filtrování zdrojů. Přečtěte si dále o tom, jak může naše nová funkce řešit tyto klíčové oblasti.

Branding

K prostředí Citrixu často přistupuje více skupin uživatelů. Tito uživatelé mohou být z různých obchodních jednotek, jako je HR a IT, nebo dokonce ze třetích stran, jako jsou dodavatelé nebo prodejci. Aby společnosti pomohly uživatelům identifikovat, že se nacházejí na jejich správné přístupové adrese URL, často používají různé značky a přizpůsobení, aby byly snadno identifikovatelné na první pohled. Máte možnost přizpůsobit svou značku podle adresy URL nebo podle skupiny uživatelů nebo obojí! Využití adresy URL pro více pracovních prostorů umožňuje správcům konfigurovat adresy URL obchodů, které si uživatelé snadno zapamatují. To zjednodušuje přístup a zvyšuje produktivitu.

Priorita motivu je také podporována s Multi-Workspace URL. Motiv, který bude použit, je motiv s nejvyšší prioritou, který se vztahuje na dané členství ve skupině uživatelů a adresu URL pracovního prostoru nebo na obojí. Nyní můžete zajistit, aby vaše uživatelské rozhraní Citrix vypadalo skvěle, a usnadnit vašim uživatelům zjištění, že jsou na správném místě!

Autentizace

Běžným důvodem různých přístupových bodů je, že skupiny uživatelů vyžadují různé metody ověřování. Abychom mohli využívat různé metody autentizace ve vašem prostředí Citrix, brzy zavedeme novou funkci soukromého Tech Preview nazvanou podmíněná autentizace. Díky podmíněné autentizaci si zákazníci budou moci vybrat metody ověřování na základě podmínek, jako je doména uživatele, skupina nebo adresa URL pracovního prostoru. Pokud máte zájem být součástí soukromého Tech preview, vyplňte prosím tento formulář.

Adaptivní autentizaci lze také použít s více adresami URL k implementaci toků nFactor. Tyto toky nFactor umožňují různé metody ověřování v závislosti na faktorech, které nakonfigurujete – včetně vašich různých adres URL pracovního prostoru.

S Multi-Workspace URL můžete zajistit, aby vaši koncoví uživatelé používali správné metody ověřování pro jejich případ použití. Při migraci z on-prem nasazení vám tyto funkce pomohou zajistit, aby vaši uživatelé mohli nadále používat adresy URL a metody ověřování, které znají, a zajistí hladký přechod a uživatelskou zkušenost.

Filtrování zdrojů

Jakmile se uživatel přihlásí do prostředí, potřebuje mít přístup ke všem svým životně důležitým zdrojům, aby mohl vykonávat svou práci. Vzhledem k tomu, že uživatelé mohou přistupovat k více adresám URL pracovního prostoru, musíte zajistit, aby v každém obchodě viděli pouze své konkrétní zdroje. Zde může pomoci naše nová funkce filtrování zdrojů.

Díky zavedení této funkce přidává Citrix do uživatelského rozhraní Citrix novou funkcionalitu chytrého přístupu. To umožňuje filtrování v rámci doručovací skupiny na základě konkrétní adresy URL, ze které uživatel přistupuje.

Tyto zásady přístupu filtrují následujícími způsoby:

  • Match any: Zásady přístupu umožňují přístup, pokud příchozí požadavek odpovídá některému z daných kritérií filtru.
  • Match all: Zásady přístupu povolují přístup pouze v případě, že všechna daná kritéria filtru odpovídají příchozímu požadavku.
  • Exclude: Zásady přístupu vyloučí pravidlo, pokud jsou splněna tato kritéria filtru.

Ovládejte přístup ke svým zdrojům jako nikdy předtím pomocí našich nových zásad chytrého přístupu pro adresy URL Workspace.

Další informace

Další informace o této nové funkci najdete v dokumentaci k produktu.


Prohlášení: Tato publikace může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v této publikaci mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix