Článek přečtěte do 5 min.

Surfing Through 2023

Procházení funkcí z druhé narozeninové verze Citrix Enterprise Browser!

Když v Citrixu dokončují druhý rok rychlého vývoje a růstu pro Citrix Enterprise Browser a jeho funkce, je radostné sledovat, jak naše dvouleté batole nejen chodí, ale sprintuje závratnou rychlostí! V souladu se zvyklostmi jsou ve spojení s aplikací Citrix Workspace pro Mac a Windows měli narozeninovou verzi nabitou výkonem.

V tomto příspěvku jsme chtěli představit to nejdůležitější z vydání a rozdělili jsme ho do tří sekcí:

  • Co z toho mají správci?
  • Co z toho mají koncoví uživatelé?
  • Vylepšení izolace vzdáleného prohlížeče

Co z toho mají správci?

Zjednodušené jednotné přihlašování se službou Global App Configuration: Dříve bylo jednotné přihlášení (SSO) konfigurováno pro interní webové aplikace a aplikace SaaS, ke kterým se přistupovalo přes Citrix Enterprise Browser pomocí modulu PowerShell, což se pro administrátory ukázalo jako těžkopádné. Nyní jsme tento proces zefektivnili a zajistili, že naši nejoblíbenější funkci, zjednodušené jednotné přihlašování, lze nyní konfigurovat pomocí jednoduchého přepínače v uživatelském rozhraní služby Global App Configuration!

Aktualizujte Citrix Enterprise Browser nezávisle na aplikaci Citrix Workspace: Počínaje Citrix Enterprise Browser pro verzi 117.1.1.11 mohou uživatelé aktualizovat Citrix Enterprise Browser nezávisle pomocí samostatného instalačního programu. Instalační program si můžete stáhnout ze stránky ke stažení aplikace Citrix Workspace v části Citrix Enterprise Browser. Pracují také na inteligentním systému automatických aktualizací, abychom tuto zkušenost dále vylepšili  a zajistili lepší správu verzí prohlížeče.

Změna uživatelského agenta: Upravili uživatelského agenta pro Citrix Enterprise Browser, aby zajistili bezproblémové fungování všech interních webových aplikací a aplikací SaaS se stejnými zkušenostmi, jaké by byly poskytovány pro spotřebitelské prohlížeče. Správci však mohou stále omezit otevírání některých aplikací pouze v podnikovém prohlížeči. Další informace o řízeném přístupu k aplikacím SaaS.

Podpora vylepšeného místního řešení Citrix Secure Private Access (SPA): Nová vylepšení v místním řešení Secure Private Access zahrnují integraci s Citrix Web Studio, jedinečnou webovou konzoli pro správu a vylepšený engine pro orchestraci politik, který umožňuje nejméně privilegovaný přístup založený na kontextu. Nová verze Citrix Enterprise Browser nyní podporuje toto vylepšené řešení. Více o oznámení se můžete dozvědět prostřednictvím tohoto blogu.

Vylepšené monitorování: Pokud jste tak ještě neučinili, můžete si přečíst více o síle integrace Citrix Enterprise Browser s Citrix Analytics Service for Security. Enterprise Browser poskytuje administrátorům kompletní přehled. S touto verzí vylepšují kontext odesílaných dat tím, že poskytujeme více informací našim analytickým službám a pevněji se propojujeme s funkcí „Application Discovery“ Secure Private Access.

Vlastní rozšíření: Prohlížeč Citrix Enterprise Browser rozšířil své možnosti rozšíření. Dříve byla povolena pouze rozšíření z Internetového obchodu Chrome. Citrix Enterprise Browser vám nyní umožňuje bezpečně přidávat vlastní rozšíření. Správci mohou konfigurovat vlastní rozšíření jako součást povinného seznamu.

Podpora pro další aplikaci Citrix Workspace pro Windows (LTSR): Skvělý seznam funkcí pro správu završuje zpráva, že další aplikace Citrix Workspace pro Windows Long Term Stable Release bude také podporovat Citrix Enterprise Browser! Zůstaňte naladěni pro další informace o tomto.

Co z toho mají koncoví uživatelé?

Vylepšená uživatelská zkušenost pro FTU a spouštění nových webových aplikací: Při práci pod kapotou jsme podstatně zkrátili čas potřebný k prvnímu spuštění podnikového prohlížeče a také při každém dalším spuštění interního webu nebo aplikace SaaS z prostředí Aplikace Citrix Workspace. Kromě toho jsme učinili zážitek mnohem čistším a transparentnějším tím, že jsme snížili počet obrazovek, které vidí koncový uživatel, aby se dostal k první aplikaci.

Podpora zjednodušeného jednotného přihlášení (SSO) pro Citrix Secure Private Access on-premises: Zjednodušené jednotné přihlašování pro cloudové obchody bylo oblíbenou funkcí, protože vyžadovalo jednorázovou konfiguraci pro nastavení bezproblémového jednotného přihlášení pro všechny interní webové a SaaS aplikace. protože stejný poskytovatel identity (IdP) se používá pro autentizaci jak do aplikace Citrix Workspace, tak do webové aplikace nebo aplikace SaaS. S tímto vydáním je nyní zjednodušené jednotné přihlašování podporováno také v místních obchodech! Zjistěte více o této funkci.

Ověřování v rámci Citrix Enterprise Browser: Pokud dříve vypršela platnost ověřovacího tokenu pro aplikaci Citrix Workspace, nebylo možné používat Citrix Enterprise Browser. Abyste mohli pokračovat v používání podnikového prohlížeče, museli jste přepnout do aplikace Workspace a znovu se ověřit.

Nyní se můžete ověřit v samotném podnikovém prohlížeči, když úložiště zůstane stejné. Zajišťuje také autentizaci do aplikace Citrix Workspace. Výsledkem je, že tato funkce poskytuje bezproblémové přihlašování.

Vylepšení vodoznaku: Na základě zpětné vazby od zákazníků máme nyní konzistentní návrh vodoznaku napříč všemi interními webovými a SaaS aplikacemi (aplikovaný na základě kontextové politiky), který je méně rušivý pro koncové uživatele a zároveň zajišťuje, že bezpečnostní princip neodmítnutí bude i nadále fungovat. být podporován.

Podpora Split View pro macOS: Prohlížeč Citrix Enterprise Browser na macOS podporuje Split View pro snadný multitasking. S rozděleným zobrazením můžete používat podnikový prohlížeč a další okno vedle sebe, aniž byste museli okna ručně přesouvat a měnit jejich velikost. Další informace najdete v článku podpory společnosti Apple.

Zástupce Citrix Enterprise Browser na nativním OS: Počínaje aplikací Citrix Workspace pro Windows 2309 a aplikací Citrix Workspace pro Mac 2307 může administrátor konfigurovat a ovládat přítomnost zástupce Citrix Enterprise Browser v nabídce Start ve Windows a na Launchpadu. na Mac resp. Ve prospěch uživatelů pro snadný přístup je tato zkratka ve výchozím nastavení povolena v uživatelském rozhraní Workspace, pokud je pro koncového uživatele nakonfigurována jedna webová nebo SaaS aplikace!

Vylepšení izolace vzdáleného prohlížeče

Vizuální indikátor pro relaci izolace vzdáleného prohlížeče: S ohledem na zkušenost s „prohlížečem v prohlížeči“ byla běžnou zpětnou vazbou, kterou jsme obdrželi, zmatek mezi některými uživateli. V důsledku toho jsme chtěli zajistit, aby existovala jasná hranice mezi nativním prohlížečem a prostředím „vzdáleného“ procházení. Zde je snímek obrazovky téhož:

Synchronizace profilu pro vzdálené prohlížeče (technický náhled): Izolace vzdáleného prohlížeče vždy fungovala s mechanismem, který po odpojení nezanechává žádné stopy po relaci. To však může být neoptimální uživatelská zkušenost ve scénářích, kdy se spustí automatické odpojení. Výsledkem je, že v Citrixu zapracovali na funkci, kdy správci mohou poskytnout připojovací řetězec ke svému úložišti Azure pro uložení profilu prohlížeče a jeho obnovení, když stejný uživatel přistupuje k jiné vzdálené relaci izolace prohlížeče. Zjistěte více o této funkci.

Úlohy spravované zákazníkem RBI (Technical Preview): Uložení největší funkce na konec, toto je nejvýznamnější změna pro Remote Browser Isolation, a to jak z hlediska funkce, tak filozofie, se kterou Citrix toto řešení poskytuje. Citrix tradičně hostoval pracovní zátěže RBI v tenantovi Azure společnosti Citrix a zákazníci si museli pro použití zakoupit hodinové balíčky RBI. Nyní zákazníkům poskytujeme možnost zřizovat pracovní zátěž jejich vlastnímu tenantovi Azure s přidanou výhodou Citrixu, který spravuje vytváření a správu zřízených obrazů vzdálené izolace prohlížeče připravených pro Citrix.

Zdroj: Cirix