Článek přečtěte do 4 min.

V dynamickém prostředí podnikových řešení pro procházení je prvořadé zajistit nejen zabezpečení, ale také komplexní přehled pro správce. V Citrix jsou hrdí na Citrix Enterprise Browser – robustní řešení, které přesahuje „pouze“ a umožňuje bezpečný přístup k vašim webovým/SaaS aplikacím poskytuje administrátorům bezkonkurenční informace. V tomto článku se ponoříme do bezproblémové integrace mezi Enterprise Browser a Citrix Analytics Service (CAS) pro zabezpečení a předvedeme, jak zvyšuje schopnost administrátorů efektivně monitorovat, spravovat a reagovat na potenciální rizika.

Navigace na webu: Každá adresa URL, každý pohyb

Jedním z klíčových aspektů viditelnosti správce je porozumění chování uživatelů. S podnikovým prohlížečem integrovaným s CAS for Security získají administrátoři přístup k pokladu dat souvisejících s uživatelskou navigací. Každá jednotlivá adresa URL, která se zobrazí v omniboxu pro koncové uživatele, je pečlivě zaznamenána a zpřístupněna pro analýzu. Tato bezprecedentní úroveň detailů umožňuje správcům sledovat cesty uživatelů, identifikovat potenciální hrozby a preventivně reagovat na jakékoli podezřelé aktivity. Tyto statistiky mohou například pomoci identifikovat domény, které se několik uživatelů pokouší získat přístup, ale nemohou, pravděpodobně kvůli zmeškané konfiguraci. Naše integrovaná funkce zjišťování aplikací může takové domény snadno označit.

Kontrola schránky: Řezání rizik

Akce vyjmutí, kopírování a vložení jsou nedílnou součástí každodenních pracovních postupů.

Prohlížeč Citrix Enterprise Browser jde o krok dále tím, že poskytuje přehled o každé akci se schránkou, kterou koncoví uživatelé provádějí.

Správci získají přehled o:

  • Typ kopírovaných dat (text nebo jiný obsah HTML)
  • Ať už šlo o úspěšnou nebo zablokovanou akci
  • Způsob spouštění (klávesnice nebo uživatelské rozhraní)
  • Ve které webové aplikaci (doméně) akce proběhla

Díky tomu jsou všechny tyto detaily na dosah ruky administrátorů. Tato komplexní viditelnost schránky zajišťuje, že citlivá data zůstanou v bezpečí, přičemž správci mohou prosazovat zásady a rychle reagovat na jakékoli anomálie. Správci nyní mohou snadno zobrazit nárůst aktivity ve schránce v konkrétní aplikaci pro uživatele a provést příslušnou akci.

Přesnost tisku: Bezpečná správa výstupu

Tiskové akce mohou být potenciálními cestami k úniku dat, pokud nejsou pečlivě sledovány.

Integrace Citrix Enterprise Browser s CAS for Security rozšiřuje administrátorskou viditelnost na každou tiskovou akci, včetně podrobností, jako jsou:

  • Formát souboru
  • Velikost souboru
  • Název tiskárny
  • Název souboru
  • Ve které webové aplikaci (doméně) akce proběhla

Vyzbrojeni těmito informacemi mohou správci zajistit bezpečný tisk a proaktivně řešit jakékoli problémy související s integritou dat. Pokud se zvýší tisk z konkrétní aplikace na nekancelářské tiskárny, může být čas omezit tisk prostřednictvím podnikového prohlížeče!

Stáhnout Dynamics: Tracking Every Byte

Stahování je nedílnou součástí každodenních úkolů, ale může také představovat bezpečnostní výzvy.

Prohlížeč Citrix Enterprise Browser řeší tento problém tím, že zaznamenává každé úspěšné stažení spolu s následujícími informacemi, které jsou pro administrátory viditelné:

  • Název souboru
  • Formát souboru
  • Velikost souboru
  • Umístění ke stažení
  • Ve které webové aplikaci (doméně) akce proběhla

Správci mohou tato komplexní data použít k identifikaci potenciálních rizik, nastavení prahových hodnot a vytváření zásad pro hodnocení rizik pro aktivity uživatelů.

Skóre kontextového rizika: Hra, která mění bezpečnost

Integrace Citrix Enterprise Browser s CAS for Security zavádí koncept hodnocení rizik, což správcům umožňuje vytvářet zásady, které dynamicky reagují na aktivity uživatelů. Pokud například stahování souboru uživatele překročí předem definovanou hranici, skóre rizika se zvýší. Toto rizikové skóre lze poté použít jako podmínku kontextové politiky přístupu v rámci Citrix Secure Private Access k přidání dalších bezpečnostních kontrol, jako je blokování stahování pro daného uživatele nebo dokonce zrušení přístupu k jiným citlivým aplikacím. Po nakonfigurování funguje celý tento systém automatizovaným způsobem, bez nutnosti dalšího zásahu administrátora! ! Můžete se dozvědět více o konfiguraci zásad adaptivního přístupu na základě skóre rizik.

Závěrem lze říci, že integrace Citrix Enterprise Browser se službou Citrix Analytics Service for Security předefinuje oblast viditelnosti pro správce. Díky podrobným informacím o navigaci, akcích ve schránce, tisku a stahování můžete zůstat o krok napřed před potenciálními hrozbami. Zavedení rizikových skóre dále zmocňuje administrátory k implementaci dynamických bezpečnostních politik a zajišťuje bezpečné digitální prostředí pro všechny uživatele.

Zdroj: Citrix