Článek přečtěte do 5 min.

Ve světě hybridní práce se organizace snaží dodávat zdroje zaměstnancům po celém světě co nejjednodušeji a nejbezpečněji. Skvělým způsobem, jak uživatelům usnadnit přístup k jejich zdrojům, je poskytnout jim jednoduchou a zapamatovatelnou doménu.  Jedinečný název domény nejen zvyšuje zjistitelnost, ale také podporuje branding a vytváří důvěryhodnou přítomnost. Dříve společnosti dodávaly generické domény nebo domény se značkou platformy (např. cloud.com) svým koncovým uživatelům, aby měli ve výchozím nastavení přístup ke zdrojům Citrix. Nebyla však flexibilita v tom, co tato doména je.

Uvědomili jsme si potřebu těch, kteří chtějí hlouběji uplatnit svou firemní osobnost v rámci svých zkušeností s Citrix Workspace s doménou vlastněnou zákazníky. Proto s radostí oznamujeme, že funkce vlastní domény  je nyní k dispozici, což organizacím umožňuje využívat název domény se značkou společnosti, který je jedinečný a snadno zapamatovatelný pro zaměstnance přistupující k jejich pracovnímu prostoru Citrix! Může se jednat o nově zaregistrovanou nebo existující adresu URL, kterou vlastní a zpřístupní kromě ke své adrese URL cloud.com.

Pokud je například název vaší společnosti Acme Unlimited, obvykle přistupujete k Citrix Workspace pomocí obecné adresy URL domény, jako je https://acme.cloud.comhttps://prod.acme.com. Nyní ji můžete kromě této adresy URL ještě více personalizovat a umožnit zaměstnancům přístup k ní z existující adresy URL, kterou vlastníte.

Video níže ukazuje, jak vlastní doména funguje v aplikaci Citrix Workspace.

Podívejme se blíže na to, jak nakonfigurovat vlastní doménu ve vašich prostředích Citrix Workspace.

Konfigurace vlastní domény

Tato funkce byla dostupná všem zákazníkům Citrix Workspace. Dříve byl certifikát TLS spravován pouze společností Citrix. V novém řešení Custom Domain je však možnost, která umožňuje zákazníkům přinést a spravovat vlastní TLS certifikát. Nastavení vlastní domény pro vaše prostředí je tedy jednoduché a přizpůsobitelné. Pro konfiguraci vlastní domény existuje několik klíčových kroků:

1. Přihlaste se do Citrix Cloud na adrese https://citrix.cloud.com.

2. Z nabídky Citrix Cloud vyberte Konfigurace pracovního prostoru a poté vyberte Přístup.

3. Na kartě Přístup v části Adresa URL vlastního pracovního prostoru vyberte + Přidejte svou vlastní doménu.

4. Na stránce Zadejte adresu URL zadejte vybranou doménu. Potvrďte, že vlastníte zadanou doménu, výběrem Potvrďte, že vy nebo vaše společnost vlastníte poskytnutou adresu URL a zvolte předvolbu správy certifikátů TLS. Citrix doporučuje spravovat, protože obnovy certifikátů jsou řešeny za vás. (Další informace naleznete v naší dokumentaci Poskytování obnoveného certifikátu, pokud dáváte přednost přidání vlastního certifikátu TLS.) Klikněte na Další.

5. Tento krok proveďte na portálu pro správu, který poskytuje váš registrátor DNS. Přidejte záznam CNAME pro vybranou vlastní doménu, který odkazuje na Azure Traffic Manager, který vám byl přidělen. Zkopírujte adresu správce provozu ze stránky Konfigurace DNS. Adresa v příkladu je následující: wsp-cd-eastus2-production-traffic-manager-profile-1-52183.trafficmanager.net

Jakmile nakonfigurujete záznam CNAME u svého poskytovatele DNS, vyberte možnost Zjistit záznam CNAME a ověřte, zda je vaše konfigurace DNS správná. Pokud byl záznam CNAME nakonfigurován správně, zobrazí se vedle části Konfigurace CNAME zelené zaškrtnutí.

6. Toto je volitelný krok. Pokud se rozhodnete přidat svůj vlastní certifikát, vyplňte požadované informace na stránce Přidat vlastní certifikát. Přečtěte si prosím další podrobnosti v krocích pokynů zde. (Viz konkrétně krok #9 v dokumentaci.)

7. Přečtěte si informace zobrazené na stránce Zajištění domény a potvrďte uvedené pokyny. Až budete připraveni pokračovat, vyberte Souhlasím a pokračovat. Dokončení tohoto posledního kroku zřizování může nějakou dobu trvat. Můžete počkat s otevřenou stránkou, než se operace dokončí, nebo můžete stránku zavřít.

Gratulujeme, úspěšně jste nakonfigurovali svou vlastní doménu!

Zdroj: Citrix