Článek přečtěte do 4 min.

Stále více podniků přijímá službu Citrix ITSM adaptéru kvůli značnému času a úsilí ušetřenému implementací samoobsluhy, automatizace pracovních postupů a centralizovaného řešení incidentů. Tyto výhody jsou přímým důsledkem kombinace výkonu služeb ServiceNow a Citrix.

I když je pro organizace vzrušující implementovat službu adaptéru Citrix ITSM pro ServiceNow, chceme i nadále zlepšovat jejich zkušenosti a přinášet do jejich prostředí ještě více možností. Podívejme se blíže na to, jak můžete těžit z neustálé inovace služby adaptérů Citrix ITSM.

Zlepšení procesu registrace instancí ServiceNow

Chcete-li se připojit ke službě Citrix ITSM adaptéru, musíte provést registrační procesy na obou stranách — Citrix a ServiceNow. Víme, že proces onboardingu udává tón toho, jak bude služba fungovat. Proto v Citrixu pracovali na neustálém vylepšování administrátorského prostředí, abychom ušetřili čas.

Dříve jste potřebovali zaregistrovat zásuvný modul konektoru Citrix ITSM v instanci ServiceNow a poté ručně zaregistrovat instanci ServiceNow v konzole pro správu služeb adaptéru Citrix ITSM kliknutím na tlačítko „+“ a podle průvodce. To vytvořilo nesourodý zážitek, protože to odlišuje procesy onboardingu od sebe navzájem.

Díky vylepšenému procesu poté, co zaregistrujete zásuvný modul konektoru Citrix ITSM v instanci ServiceNow, nyní najdete instanci na domovské stránce služby adaptéru Citrix ITSM se stavem neregistrace. Odtud můžete přímo pokračovat v procesu registrace. Díky tomu je nový zážitek mnohem bezproblémovější.

Obrázek 1: Aktualizované uživatelské rozhraní instancí ServiceNow

V konzole pro správu služeb adaptéru Citrix ITSM můžete mít také uvedenou více než jednu instanci ServiceNow. To je docela užitečné, když máte ke správě více instancí ServiceNow a potřebujete mezi nimi čas od času přepínat. Můžete například začít cestu s vývojovou instancí ServiceNow a provést nějakou práci s PoC. Když vše vypadá dobře, můžete pokračovat s instancí produktu ServiceNow pro skutečné podnikání. Někdy však můžete chtít přepnout zpět na vývojovou instanci a ověřit některé nové nápady před uvedením do produkce. To lze snadno provést zrušením registrace aktuální instance a registrací druhé instance.

Parametry podpory pro „Spustit PowerShell na libovolném počítači“

Dříve v Citrixu zavedli vlastní aktivitu, která správcům IT umožnila spouštět skripty PowerShellu na počítači ze služby ServiceNow. Správci tuto funkci milují, protože eliminuje potřebu přihlašování k počítačům za účelem provádění úkolů. Existuje však omezení, že všechny parametry skriptu PowerShell musí být přiřazeny před spuštěním a nelze je dynamicky měnit na základě různých kontextů.

Tuto vlastní aktivitu nyní vylepšili podporou dynamického přiřazování parametrů skriptu, takže můžete aktivitu napájet řetězcem JSON obsahujícím parametry a hodnoty pro skript PowerShell. Tímto způsobem můžete přidat tuto aktivitu do většího pracovního postupu a vzít výstupy předchozí jako vstup, abyste dosáhli mnohem vyšší flexibility.

Obrázek 2: Parametry podpory pro aktivitu „Spustit PowerShell na libovolném počítači“.

Integrace s Citrix Cloud Health (status.cloud.com)

Služba Citrix ITSM adaptér vám umožňuje přihlásit se k odběru výstrah a oznámení z datových zdrojů Citrix a definovat zásady v ServiceNow pro implementaci centralizované správy událostí a automatizovaného zpracování incidentů. Dříve byly podporovanými zdroji dat Citrix DaaS, Citrix Virtual Apps and Desktops, Citrix Cloud a Citrix Application Delivery Management (ADM).

Kromě těchto zdrojů dat nyní služba Citrix ITSM adaptér podporuje status.cloud.com. To dále rozšiřuje vaše možnosti řízení rizik pro více scénářů. Nyní můžete definovat zásady incidentů Citrix Cloud Health přihlášením výstrah z podporovaných služeb Citrix Cloud a zadáním nápravných akcí v ServiceNow.

Obrázek 3: Zásady incidentů Citrix Cloud Health

Vynutit novou aktualizaci dat VDA

Dříve jsme představili možnost importu dat VDA z Citrix DaaS a Citrix Virtual Apps and Desktops. Import dat je navržen jako denní úloha běžící podle předem definovaného plánu a po prvním spuštění jsou z Citrixu do ServiceNow odeslána pouze delta data. Většinou to funguje dobře, ale někdy ne při změně propojené instance ServiceNow – tj. zrušte registraci aktuální instance a zaregistrujte jinou ve službě adaptéru Citrix ITSM, protože do nové instance ServiceNow jsou posílána pouze delta data.

Už se o to nemusíte starat, protože nyní můžete vynutit novou aktualizaci dat VDA pomocí nejnovějšího pluginu Citrix ITSM konektoru. Když je potřeba vynucená nová aktualizace, stačí vybrat možnost Vynutit přímou aktualizaci v konzole Zásady importu dat a kliknout na tlačítko aktualizace. A je to!

Obrázek 4: Vynutit aktualizaci dat VDA
Zdroj: Citrix