Článek přečtěte do 3 min.

Zero Downtime Migration (ZDM) 21.4 je k dispozici ke stažení! ZDM je přední řešení společnosti Oracle pro přesun pracovních zátěží databáze Oracle do služby Oracle Cloud, které podporuje různé verze databáze Oracle jako zdroj a všechny služby Oracle Database Cloud Services jako cíle. Oracle Zero Downtime Migration 21.4 vylepšuje stávající funkce přidáním dalších možností fyzické migrace, migrace bez sudo, migrace objektů s různými režimy podpory GoldenGate a mnohem více!

Co je nového v migraci Oracle Zero Downtime Migration 21.4

Vylepšení fyzické migrace

  • Znovu proveďte zachycení použití pro pozastavené úlohy migrace: instruujte ZDM, aby monitorovalo zpoždění opětovného použití po vytvoření rezervní databáze nastavením parametru souboru odpovědí ZDM_APPLY_LAG_MONITORING_INTERVAL. Toto sledování se provádí pravidelně po pokynu k obnovení úlohy a před obnovením počká, dokud nebude dokončeno znovu použití.
  • Obnovení po ručním přepnutí ochrany dat: v případě manuálního přepnutí iniciovaného uživatelem může být nyní ZDM instruováno, aby potvrdilo operaci, označilo přepnutí jako dokončené a pokračovalo v migrační úloze se zbytkem automatizovaného pracovního postupu.
  • Konfigurovatelná velikost sekce RMAN: velikost sekce Recovery Manager pro zálohy lze ručně nakonfigurovat pomocí nového parametru ZDM_RMAN_SECTION_SIZE v souboru odpovědí ZDM.
  • Upgrade cílového časového pásma po migraci: novou úlohu po migraci lze aktivovat pomocí nového parametru souboru odpovědí, ZDM_TGT_UPGRADE_TIMEZONE, který instruuje ZDM, aby upgradovalo soubor časového pásma cílové databáze.

Vylepšení logické migrace

  • Migrace dat a metadat v samostatných fázích: nový pracovní postup migrace, který provádí běžný export a postupný import metadat. To umožňuje manipulaci s vytvořením UŽIVATELE a PROFILU a následně manipulaci s vytvořením METADAT, zakončenou importem DAT. Tento tok prospívá migracím, kde jsou vyžadována upravená povolení na cílové úrovni, úprava metadat na úrovni objektu a úprava atributů segmentu.
  • Podpora pro tabulky s datovými typy XML: datové typy XML uložené jako CLOBS lze nyní migrovat prostřednictvím automatizované konverze Data Pump na BINARY STORAGE. Nyní můžete zadat příslušná zdrojová data, která mají být převedena, exportována a migrována do cílové databáze.
  • Migrace bez sudo: ZDM má nyní nový ověřovací modul plug-in, který vám umožňuje migrovat databáze bez neprivilegovaných uživatelů pro přístup ke zdrojovému i cílovému uzlu.
  • Další přizpůsobení: vylepšené zpracování chyb datové pumpy, podpora předem ověřených adres URL pro ukládání objektů, profily automatického spouštění a restartu pro mikroslužby Oracle GoldenGate a další!

Zdroj: Oracle