Článek přečtěte do 3 min.

Aktualizace zabezpečení pro ochranu aplikací

Ochrana aplikací nyní obsahuje podporu hybridního spuštění s Workspace a StoreFront. Workspace a StoreFront chrání podnikové zdroje bez ohledu na to, zda je uživatelé spouštějí z aplikace Citrix Workspace nebo z prohlížeče. Díky ochraně aplikací si vaše IT oddělení může být jisti, že každý uživatel, kdekoli a na jakémkoli zařízení je chráněn před Keyloggingem a škodlivým zachycováním obrazovky. Do cloudu i místního prostředí jsme přidali řadu funkcí, abychom ochránili vaši firmu před nově se objevujícími hrozbami, a také jsme posílili ochranu známých hrozeb. Navíc přidali další nástroje pro administrátory, takže vaše IT oddělení má lepší kontrolu nad tím, jak jsou aplikovány bezpečnostní zásady, a tím lépe ochráníte vaši organizaci a její jedinečné podmínky.

Anti-DLL Injection

Aplikace Citrix Workspace nyní přichází s technologií Anti-DLL injection pro Windows. To je doplněk ke všem funkcím ochrany aplikací, které již máte rádi, včetně zachycení obrazovky a anti-keyloggingu. Aplikace Workspace zajišťuje, že žádné neautorizované dynamické knihovny (DLL) nebo nedůvěryhodné moduly nezískají přístup k zabezpečeným relacím tím, že zastaví načítání nedůvěryhodného modulu, pokud je injektován během relace. Kromě toho, pokud je před spuštěním relace detekována nějaká nedůvěryhodná knihovna DLL, ochrana aplikací zastaví spouštění relace a zobrazí uživateli chybovou zprávu. Když uživatel zprávu zavře, relace virtuální aplikace a plochy se ukončí a uživatel se pak může restartovat. Jedná se o obrovský krok v prevenci nechtěných úniků dat a šetří čas správců při opravách zabezpečení a aktualizacích.

Kontextová ochrana aplikací pro pracovní prostor a StoreFront

Další bezpečnostní funkce nebudou vaší organizaci k ničemu, pokud si nemůžete vybrat, jak je použít. Proto pro vaše IT oddělení přidali možnost nastavit podrobnější ovládací prvky na základě toho, jak uživatel spouští svou virtuální relaci. To znamená, že si můžete zvolit aplikaci App Protection na interní nebo externí uživatele, pozici uživatele nebo zařízení, přístup přes prohlížeč a přístup Citrix Virtual Apps. Tyto podrobné ovládací prvky můžete použít na Workspace i StoreFront pro své dosud nejbezpečnější prostředí.

Zajištění bezpečného soukromého přístupu pro každého

Zabezpečený soukromý přístup byl dosud dostupný pouze uživatelům Citrix DaaS, ale s potěšením oznamujeme, že Zabezpečený soukromý přístup je nyní k dispozici pro místní nasazení, pro granulární webové a bezpečnostní řešení bez ohledu na to, kde je vaše prostředí hostováno. Zero Trust Network Access (ZTNA) nahrazuje tradiční zabezpečení VPN a poskytuje lepší zabezpečení pro vaši hybridní pracovní sílu. A vytvořili jsme místní zabezpečený soukromý přístup, abyste mohli svá data ovládat a spravovat na místě. Autentizační a federační služby budou také on-premise prostřednictvím NetScaler Gateway.

Zde se podívejte na zkušenost koncového uživatele s bezpečným soukromým přístupem on-premise:

Citrix Enterprise Browser, nyní součástí Secure Private Access 

Když mluvíme o zabezpečení IT, často přehlížíme spotřebitelský prohlížeč, který používá většina pracovníků, a vystavujeme tak určité úrovni rizika i ta nejbezpečnější IT prostředí. Prohlížeč Citrix Enterprise Browser nabízí bezpečnější alternativu ke spotřebitelskému prohlížeči, ale je postaven na bázi chromu pro známé uživatelské prostředí. Náš podnikový prohlížeč obsahuje některé hlavní bezpečnostní prvky, které pomáhají předcházet náhodným únikům dat, které IT oddělení mohou povolit nebo zakázat na všech zařízeních zaměstnanců.

Citrix Enterprise Browser obsahuje funkci umožňující prohlížeč pro všechny aplikace, což z něj činí výchozí prohlížeč pro otevírání webových aplikací a aplikací SaaS z Citrix Workspace pro zabezpečené připojení k internetu. Správci mají také kontrolu nad všemi funkcemi prohlížeče, takže můžete povolit nebo zakázat anonymní režim a uložená hesla. Můžete také odeslat seznamy záložek a rozšíření do prohlížečů uživatelů nebo vytvořit seznam povolených rozšíření, kde si uživatelé mohou z tohoto seznamu vybrat, která rozšíření chtějí nainstalovat. Nakonec můžete nakonfigurovat prohlížeč tak, aby při ukončení smazal všechna data procházení.

Lepší soulad s nahráváním relace

Správci již léta používají Citrix Session Recording jako základní zabezpečení k zabezpečení, řešení problémů a auditu uživatelských prostředí. Proto investovali do vylepšení nahrávání relace. Do místní konzoly zásad nahrávání relací v rámci Citrix Virtual Apps and Desktops přidali granulární funkce zabezpečení. Správci mohou tuto novou funkci použít k získání podrobné kontroly přístupu při prohlížení nahraných souborů. Správci mohou také omezit přístup ke konkrétním nahrávkám vytvořením oprávněných skupin správců pro konzistentní bezpečnostní politiku a vylepšenou správu úrovně přístupu.

Zavedli další vylepšení funkcí pro nahrávání relace, jako je plánování upgradů cloudového klienta, takže můžete nakonfigurovat cloudového klienta tak, aby se aktualizoval, když chcete. To zahrnuje deaktivaci automatických aktualizací, povolení automatických aktualizací v upřednostňovaném časovém okně a vynucení okamžitých aktualizací v případě potřeby.

Nové funkce místního zabezpečení

Také přidali nové funkce pro místní nahrávání relací. Za prvé, funkce, kde mohou administrátoři zasílat upozornění uživatelům předtím, než budou odhlášeni nebo uzamčeni z relace. Za druhé, příkaz archivovat a mazat, aby administrátoři mohli snadno archivovat nebo mazat nahrávky. Tyto funkce nahrávání relací vylepšují administrátorské prostředí při odstraňování problémů a zabezpečení prostředí.