Článek přečtěte do < 1 min.

Ivanti Service Desk je série článků, která si klade za úkol stručně a efektivně seznámit čtenáře s funkcionalitami technologie Ivanti ServiceDesk (bývalý LanDesk Service Desk). V článcích se můžete těšit na představení nových funkcí či ukázky z již existujících implementací (reference).

Dlaždicové prostředí

Dlaždicové prostředí je nově podporovaný vzhled pro uživatele Service Desku. Výhodou tohoto prostředí je intuitivní rozhraní, v kterém se uživatel dokáže jednoduše zorientovat již při prvotním přihlášení do systému. Nezáleží na tom, zda uživatel přistupuje do systému pomocí stolního počítače, či nějakého mobilního zařízení. Aplikace se automaticky přizpůsobí připojovanému zařízení a zobrazí tak vždy ideální rozložení pracovní plochy.

Řešitelské rozhraní i administrace v jednom

Do současné doby bylo potřeba k jednoduchým administrativním účelům využívat pomocnou aplikaci, kterou si uživatel musel doinstalovat do svého zařízení. V tomto novém prostředí lze již většinu administrativních činnosti provádět čistě ve webovém prostředí. Lze tedy editovat či vytvářet nové uživatele, skupiny a role. Uživatel může spravovat také číselníky (priority, kategorie, …), emailové notifikace, a mnohem více.

Prostředí samozřejmě umožňuje i jednoduchou práci řešitelům. Obdobně jako ve starším prostředí WebAccess si zde řešitel může jednoduše filtrovat jednotlivé dotazy nad jakýmkoliv objektem. Lze také jednoduše dohledat celou historii ticketu. Řešitelé mají tedy vždy přehled o všem co se s ticketem děje.

Historie Ticketu

Vytváření dashboardů a vizualizace

Vytváření jednotlivých pohledů pro uživatele je také velice jednoduché. Opět lze změny provádět z jakéhokoliv zařízení. Vytváření dashboardů funguje stylem „drag and drop“. Stačí si tedy zvolit co chceme na stránce zobrazit (text, tlačítko, graf, …) a následně tento prvek přetáhnout na stránku. Následně stačí dashboard uložit a vše je připraveno k použití.

V rámci prvků, které lze na dashboardech využít je například vizualizace dat ze systému. Lze vytvářet grafy vhodné jak pro řešitele, tak třeba i manažery.