Článek přečtěte do 3 min.

Citrix staví na robustním zabezpečení linuxových tenkých klientů a s potěšením oznamuje rozšíření své nabídky Enterprise Browser na Linux, což představuje významný krok v naší strategii rozšíření platformy zabezpečení přístupu. To umožňuje organizacím dále zabezpečit přístup k webovým aplikacím a aplikacím SaaS, zejména v prostředích závislých na tenkých klientech Linux, kteří jsou již z návrhu uzamčeni a spravují je prodejci tenkých klientů.

Tato verze, která je v současné době k dispozici jako soukromý technický náhled, je nabitá výkonnými funkcemi, které na vás čekají, až je prozkoumáte. V rámci tohoto náhledu se pojďme ponořit do jeho pokročilých funkcí, zejména v souvislosti se zvýšeným zabezpečením pro tenké klienty Linux:

Řešení přístupu k síti Zero Trust:

Implementace Zero Trust Network Access (ZTNA) je pro správce IT zásadní. Bez něj budou organizace čelit zvýšené zranitelnosti vůči kybernetickým hrozbám, jako je phishing a úniky dat. Tradiční přístupové metody postrádají granularitu, což vede k příliš privilegovanému přístupu a bezpečnostním mezerám. Nyní se podívejme na řešení ZTNA od Citrixu.

Řešení Citrix ZTNA přesahuje tradiční přístupové metody implementací granulárních řízení přístupu a funkcí prevence ztráty dat (DLP). To umožňuje organizacím definovat a prosazovat bezpečnostní zásady specificky pro webové aplikace a aplikace SaaS, ke kterým se přistupuje prostřednictvím Enterprise Browser na tenkých klientech Linux.

Můžete bezpečně přistupovat k webovým aplikacím prostřednictvím Citrix Secure Private Access bez potřeby VPN, ať už zvolíte on-premise nebo cloudové řešení. Díky zabezpečenému soukromému přístupu můžete vynutit bezpečnostní kontroly, jako jsou omezení schránky, omezení stahování/nahrávání/tisku a zobrazování vodoznaků na webu a v aplikacích SaaS.

  • Omezení schránky: Zakáže operace vyjmutí, kopírování a vkládání mezi aplikací a schránkou koncového bodu.
  • Omezení stahování: Deaktivuje možnost stahování z webových aplikací a aplikací SaaS nebo kopírování souborů z prohlížeče.
  • Omezení nahrávání: Deaktivuje možnost nahrávání souborů
  • Omezení tisku: Zakáže možnost tisku z aplikace.

Ochrana aplikací:

Hrozby, jako jsou keyloggery a snímání obrazovky, jsou velké a ohrožují soukromí uživatelů a důvěrné informace. Zde přichází na řadu robustní ochrana aplikací, která zajišťuje integritu dat a získává důvěru uživatelů. Naštěstí s ochranou aplikací Citrix v prohlížeči Enterprise jsme vás ochránili před těmito číhajícími hrozbami.

  • Omezit keylogging: Chrání uživatele před záludnými keyloggery při přístupu k webovým aplikacím v podnikovém prohlížeči v Linuxu.
  • Omezit snímání obrazovky: Zabrání komukoli pořizovat snímky obrazovky nebo nahrávat obrazovku při používání aplikace, na kterou se tato zásada vztahuje. Jen se ujistěte, že chráněná karta zůstane viditelná v okně vašeho prohlížeče, aby byla vaše data v bezpečí.

Citrix Enterprise Browser byl oznámen jako Public Tech Preview minulý týden na jedné z akcí EUC. Citrix Enterprise Browser je kompatibilní se všemi OS Linux tenkých klientů

Závěrem lze říci, že rozšíření Citrix Enterprise Browser na Linux přináší robustní bezpečnostní funkce, jako je síťový přístup s nulovou důvěrou a ochrana aplikací, což zajišťuje bezpečnější procházení vašeho podnikového webu a aplikací SaaS. Díky bezproblémové integraci a rozšířeným možnostem monitorování mohou správci využívat kompletní přehled a ochranu před hrozbami. Přijměte tento pokrok pro bezpečné a produktivní prostředí procházení.

Pro další dotazy nás neváhejte kontaktovat.

Zdroj: Citrix