Článek přečtěte do 4 min.

53 % lidí s rozhodovací pravomocí v oblasti IT uvádí, že jejich prostředí je nyní složitější než před dvěma lety, a proto stále více organizací hledá způsoby, jak maximalizovat stávající zdroje bez kompromisů v uživatelských zkušenostech. Tradiční nástroje pro správu virtuální infrastruktury tyto potřeby nesplňují, což vede k nevyužitým zdrojům, nízkému výkonu a vyšším nákladům. Zatímco organizace hledají nová řešení těchto tradičních metod, zákazníci Citrixu již mají přístup k řešení, které dokáže vyřešit všechny tyto výzvy.

Citrix Autoscale je navržen tak, aby pomáhal zákazníkům řešit tyto výzvy škálováním zdrojů na základě poptávky v reálném čase, jako jsou špičky, plány a typ relace (jedna nebo více relací) ve vašich místních a cloudových prostředích.

Pomocí Citrix Autoscale Insights mohou administrátoři snadno ověřit konfiguraci Autoscale. Porovnáním nastavení automatického škálování se skutečným historickým využitím kapacity mohou správci identifikovat nákladově efektivní optimalizace pro koncové uživatele v celém jejich prostředí.

V tomto příspěvku prozkoumáme výhody a možnosti Citrix Autoscale a to, jak umožňuje organizacím zlepšit optimalizaci zdrojů, uživatelské zkušenosti a řízení nákladů.

Co je Citrix Autoscale?

Citrix Autoscale automatizuje proces škálování zdrojů nahoru nebo dolů (vertikální vyvažování zátěže) na základě požadavků uživatelů a monitoruje metriky výkonu (jako je využití procesoru a spotřeba paměti), aby se automaticky upravilo množství dostupných virtuálních strojů. Všichni zákazníci mohou využít toho, co Autoscale nabízí, protože funguje pro hybridní, n-premises a cloudová prostředí.

Proč Citrix Autoscale 

Existuje pět hlavních důvodů, proč zákazníci používají Autoscale.

1. Elastická škálovatelnost

Automatické škálování umožňuje na vyžádání přenést na cloudové zdroje a případy použití obnovy po havárii s plánem nebo škálováním podle zatížení. Citrix Autoscale podporuje selektivní správu napájení konkrétních zdrojů a dává administrátorům flexibilitu k automatické správě využití cloudových zdrojů. Správci se mohou rozhodnout využívat nákladově efektivní zdroje, které jsou místní a provozovat 24×7 nebo preferované cloudové vyhrazené instance.

2. Optimalizace nákladů

Sledováním metrik skutečné spotřeby se současnými modely používání v prostředí pomáhá Autoscale organizacím minimalizovat náklady na infrastrukturu a maximalizovat návratnost investic. Namísto údržby nepoužívaných virtuálních strojů Autoscale inteligentně upravuje alokaci zdrojů tak, aby minimalizovala plýtvání kapacitou a maximalizovala efektivitu nákladů.

3. Vylepšená uživatelská zkušenost

Klíčovým cílem Citrix Autoscale je zajistit bezproblémové a citlivé uživatelské prostředí napříč virtuálními desktopy a aplikacemi. Automatickou úpravou alokace zdrojů v reálném čase pomáhá Autoscale předcházet snížení výkonu během období špičkového využití a zajišťuje, že uživatelé mohou přistupovat ke svým aplikacím a datům bez přerušení.

4. Integrace s hypervizory a cloudovými platformami

Citrix Autoscale se hladce integruje s předními hypervizory, jako jsou Citrix XenServer, VSphere, Nutanix, a cloudovými platformami jako Azure a AWS.

5. Automatizované řízení

Pomocí funkce Autoscale mohou organizace zefektivnit operace a eliminovat režii spojenou s ručním zřizováním a rušením zdrojů na základě kolísání pracovní zátěže. Tato automatizace pomáhá snižovat provozní náklady a umožňuje IT pracovníkům soustředit se na strategičtější iniciativy.

Klíčové komponenty Citrix Autoscale

1. Monitorovací agenti

Citrix Autoscale spoléhá na monitorovací agenty nasazené napříč infrastrukturou virtuálních desktopů, aby shromažďovali data v reálném čase o využití zdrojů, počtu uživatelských relací a metrikách výkonu aplikací. Tito agenti komunikují s ovladačem Autoscale, aby poskytovali nepřetržitý přehled o stavu a stavu prostředí.

2. Ovladač automatického měřítka

Srdcem Citrix Autoscale je komponenta řadiče, která je zodpovědná za zpracování příchozích dat od monitorovacích agentů, vyhodnocování pravidel řízených zásadami a spouštění škálovacích akcí podle potřeby. Řadič využívá sofistikované algoritmy k analýze vzorců pracovní zátěže a přijímání rozhodnutí o alokaci zdrojů na základě dat.

3. Motor politiky

Modul zásad v rámci Citrix Autoscale umožňuje administrátorům definovat podrobná pravidla a prahové hodnoty, které řídí chování při škálování zdrojů. Zásady lze přizpůsobit konkrétním skupinám uživatelů, aplikacím nebo časovým rámcům, což umožňuje jemnou kontrolu nad alokací zdrojů na základě organizačních požadavků a priorit.

Začínáme s Citrix Autoscale

Implementace Citrix Autoscale do vašeho virtuálního desktopového prostředí je přímočarý proces, který zahrnuje konfiguraci zásad a prahových hodnot pro definování škálování zdrojů. Citrix poskytuje komplexní dokumentaci a pokyny v TechZone, které správcům pomohou nastavit Autoscale podle jejich potřeb a modelu infrastruktury. Začněte ještě dnes se základní konfigurací, kterou lze v průběhu času ladit a vylepšovat, abyste dosáhli ještě větších úspor.

Zde je pět jednoduchých kroků, jak začít:

  1. Povolit automatické škálování pro konkrétní skupinu doručení.
  2. Nastavte plán použití.
  3. Nakonfigurujte časové limity uživatelských relací, abyste maximalizovali efektivitu.l
  4. Sledujte výhody v průběhu času pomocí Autoscale Insights (funkce technického náhledu).

Pokud provozujete Citrix v hybridním prostředí a chcete přenést pracovní zátěž do veřejného cloudu, nezapomeňte na tuto skvělou funkci, která podpoří lepší správu a optimalizaci nákladů.

5. Omezte rozsah konfigurace Autoscale tak, aby se vztahovala pouze na označené stroje.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix