Článek přečtěte do 4 min.

Integrace je klíčovým aspektem moderního řízení IT služeb.

Propojením své ITSM platformy s externími aplikacemi mohou podniky zjednodušit své IT operace, zvýšit efektivitu a flexibilitu a poskytovat lepší služby zákazníkům. Integrace v reálném čase umožňuje podnikům rychle se přizpůsobit měnícím se okolnostem a zajistit, aby služby IT byly v souladu s obchodními požadavky.

Integrace ITSM však může být složitá a obtížná. Tradiční integrační metody často zahrnují zakázkový vývoj a integrační práci, což může být nákladné a časově náročné. iPaaS nabízí řešení těchto výzev a umožňuje lépe spravovat integraci ITSM.

Co je iPaaS?

iPaaS je zkratka pro Integration Platform as a Service. Jedná se o cloudovou službu, která poskytuje sadu nástrojů a služeb, které usnadňují propojování aplikací a automatizaci pracovních postupů. iPaaS lze použít k integraci ITSM nástrojů a aplikací s jinými podnikovými systémy, jako jsou CRM, ERP a HR systémy. To může pomoci zlepšit efektivitu, snížit náklady a zlepšit služby zákazníkům.

iPaaS funguje tak, že poskytuje centrální platformu, která umožňuje podnikům propojovat aplikace a automatizovat pracovní postupy.

Tato platforma poskytuje několik funkcí a služeb, které usnadňují integraci aplikací, včetně: 

  • Předpřipravené konektory: Platformy IPaaS nabízejí knihovnu předpřipravených konektorů, které zjednodušují proces připojení k běžně používaným aplikacím. Tyto konektory jsou navrženy pro aplikace jako Salesforce, Oracle, SAP a Workday.
  • Transformace dat: Platformy iPaaS jsou nezbytné pro převod dat mezi různými aplikacemi, aby byla zachována konzistence a přesnost při integraci napříč více systémy.
  • Automatizace pracovních toků: Platformy IPaaS mohou automatizovat pracovní toky mezi aplikacemi, čímž zvyšují efektivitu a snižují potřebu ručního zásahu.

Jak iPaaS usnadňuje integraci ITSM

IPaaS zjednodušuje integraci ITSM tím, že poskytuje centralizovanou platformu s vestavěnými konektory a šablonami, čímž eliminuje potřebu komplikovaných připojení typu point-to-point. To šetří čas a námahu při propojování více systémů bez nutnosti pokročilého kódování nebo technických znalostí.

S IPaaS lze data synchronizovat v reálném čase mezi ITSM nástroji a dalšími obchodními systémy. To zajišťuje, že všechny systémy mají nejaktuálnější informace. Integrace v reálném čase zlepšuje přesnost a efektivitu procesů ITSM a umožňuje podnikům rychle a efektivně řešit požadavky a problémy zákazníků.

Navíc iPaaS nabízí škálovatelnost a flexibilitu pro integrace ITSM. Jak podniky rostou a mění se jejich potřeby v oblasti IT, mohou snadno přidávat nebo odebírat nástroje a aplikace ITSM, aniž by narušily stávající integrace. To umožňuje společnostem přizpůsobit své integrace ITSM podle potřeby a udržovat efektivní procesy.

Běžné případy použití pro iPaaS v rámci ITSM

Běžné případy použití zaměřené na integraci, které jsou dobrými aplikacemi pro iPaaS v rámci ITSM, zahrnují: 

  • eBonding/přeposílání vstupenek: To usnadňuje obousměrnou integraci s jinými ITSM nebo systémy prodeje vstupenek – interně i externě. To je běžné u poskytovatelů služeb, kteří potřebují možnost přímo integrovat svou platformu pro správu služeb s platformou zákazníka. To obvykle zahrnuje obousměrnou integraci incidentů, ale může také zahrnovat změny a aktiva/CI, v závislosti na dohodě mezi zákazníkem a poskytovatelem služeb. Typicky by tento typ integrace byl mezi Ivanti Neurons for ITSM a ServiceNow nebo BMC Helix.
  • Nákup: Pro zefektivnění požadavků na služby, plnění služeb a pracovních toků životního cyklu aktiv může být nutné integrovat se se systémem nákupu, jako je SAP nebo podobné řešení. Navíc integrace s externími poskytovateli, jako je Dell nebo CDW, může usnadnit požadavky na nákup s dodavateli.
  • Onboarding: Když přivádíte nového zaměstnance do vaší organizace, je důležité zapojit nejen HR, ale také IT, mzdy, zařízení a další potřebná oddělení. Zefektivnění procesu onboardingu ve všech těchto oblastech lze dosáhnout pomocí automatizace, bez ohledu na konkrétní používané aplikace (jako je Workday, SAP, Ivanti Neurons pro ITSM nebo ADP). To umožňuje bezproblémovou integraci a zvládnutí všech nezbytných úkolů.
  • DevOps: Zefektivnění vývojových procesů je zásadní pro úspěch procesu DevOps/DevSecOps. Automatizace je nezbytná pro dosažení efektivního a efektivního procesu během vývoje aplikací (pomocí nástrojů jako Jira a Azure DevOps); nasazení (s GitHub a Jenkins); operace (pomocí ITSM); a zabezpečení (pomocí nástrojů jako ASOC a BlackDuck).
  • Komunikace/spolupráce: Mnoho organizací používá různé nástroje pro spolupráci, jako jsou Microsoft Teams nebo Slack pro rychlé zasílání zpráv, a virtuální agenty jako Espressive a Moveworks. Když tyto nástroje mohou mezi sebou komunikovat, umožňuje to zaměstnancům používat preferovaný nástroj a zlepšuje to jejich celkovou zkušenost. Zajišťuje také, že nedojde ke ztrátě komunikace. Je důležité umožnit těmto nástrojům, aby se automaticky integrovaly a komunikovaly se správou služeb, protože jde o klíčovou schopnost.
  • Řízení provozu: Mnoho organizací používá k monitorování svého provozního prostředí více řešení. Tato řešení často zahrnují monitorování sítě, serveru, aplikací a zabezpečení. Je důležité zajistit, aby tyto nástroje komunikovaly s vedením služeb, aby poskytovaly přesné a včasné informace příslušným týmům. Integrace s těmito řešeními by měla umožnit sdílení aktualizací v obou směrech a zajistit konzistenci napříč všemi prostředími.
  • Plnění požadavků: Rozšiřte rozsah plnění požadavků nad rámec ITSM tak, aby zahrnoval externí řešení třetích stran pro procesy, jako je schvalování a zadávání zakázek, a systémy externích dodavatelů, jako jsou CDW, Lenovo nebo Dell. Vytvořte hladký pracovní postup, který zahrnuje různé externí systémy, abyste zvýšili efektivitu procesu plnění vašich požadavků.

Ivanti Neurons iPaaS usnadňuje integraci

Ivanti Neurons iPaaS, poháněný Workato, je nákladově efektivní, efektivní, agilní, škálovatelná a bezpečná integrační platforma pro Ivanti Neurons for ITSM (SaaS), která umožňuje integraci napříč ITSM, ITAM a Line of Business aplikací. Je hladce integrován do prostředí správy ITSM, aby byl vývoj, monitorování a odstraňování problémů extrémně snadné v kontextu případů použití ITSM, ITAM nebo Enterprise Service Management. Díky využití Ivanti Neurons iPaaS mohou podniky zefektivnit své IT operace, zlepšit poskytování služeb a získat konkurenční výhodu v dnešním dynamickém technologickém prostředí.

Platforma Ivanti Neurons for ITSM bude i nadále podporovat průmyslová standardní otevřená API, jako jsou REST API, SOAP a Webhooks. Ivanti Neurons iPaaS rozšiřuje a vylepšuje vaše API a integrační schopnosti.

Zjistěte více o tom, jak může Ivanti Neurons iPaaS transformovat váš přístup k integraci ITSM.

Zdroj: Ivanti