Článek přečtěte do 3 min.

V Citrixu se blíží k významnému milníku na cestě k modernizovanému uživatelskému rozhraní (UI), s potěšením oznamujeme, že od 2. dubna 2024 bude nové uživatelské rozhraní Citrix standardně povoleno pro každého uživatele využívajícího cloudové uživatelské rozhraní! Tento strategický krok navazuje na závazek zlepšit uživatelské zkušenosti a sladit se s vyvíjejícími se potřebami aplikace Citrix Workspace. Zjednodušené rozhraní, vylepšené funkce a vylepšená navigace se stanou standardem a připraví půdu pro intuitivnější a efektivnější používání Citrixu.

V očekávání této změny vám chceme připomenout, že od obecné dostupnosti (GA) v loňském roce poskytli šestiměsíční okno. Toto období vám umožnilo prozkoumat, otestovat a bezproblémově převést uživatele na nové uživatelské rozhraní. Vaše cenná zpětná vazba byla pro Citrix zásadní při vytváření vylepšení a funkcí.

Povolení nového uživatelského rozhraní

Přechod na nové uživatelské rozhraní je pro koncové uživatele hračkou. V rámci uživatelského rozhraní zavedli „značky koučů“ – vyskakovací zprávy, které uživatele provedou změnami. Tyto značky kouče poskytují uvítací zprávu a prohlídku s průvodcem a zajišťují bezproblémový přechod pro vaše uživatele.

Aby koncoví uživatelé mohli bezproblémově využívat nové uživatelské rozhraní, nebudou muset provádět žádný upgrade nebo konfiguraci a budou automaticky přepnuti na nové uživatelské rozhraní.

Je však důležité si uvědomit několik scénářů:

  • Automatický přechod zvažování mezipaměti prohlížeče: V určitých případech, kdy může být staré uživatelské rozhraní uloženo v mezipaměti prohlížeče, může být nutné, aby uživatelé aktualizovali stránku, aby se ujistili, že mají přístup k nejnovějšímu rozhraní.
  • Uživatelé nativních aplikací: U aplikací Mac, Linux a Windows Citrix Workspace se po odpojení a opětovném spuštění aplikace načte nové uživatelské rozhraní, což vyžaduje dvě odpojení pro dokončení. U zařízení iOS a Android stačí odpojit aplikaci a znovu spustit nové uživatelské rozhraní. V systému ChromeOS uživatelé uvidí nové uživatelské rozhraní po opětovném načtení prohlížeče.

Pomocí těchto jednoduchých kroků mohou uživatelé plynule přejít na vylepšené funkce nového uživatelského rozhraní Citrix a plně je prozkoumat.

Co je nového a co se chystá

Na základě vaší zpětné vazby tuto zkušenost neustále vylepšují. Pokud vám to uniklo, článek na blogu Citrix podrobně popsal vývoj nového uživatelského rozhraní a výhody přechodu. Podívejte se blíže zde.

Zpětná vazba od administrátorů byla zásadní při vytváření nového uživatelského rozhraní Citrix. Pokračujeme v dalších vylepšeních. Správci nyní mohou například zakázat jednoduché zobrazení pro všechny uživatele z konfigurace pracovního prostoru. Vypnutím jednoduchého zobrazení zajistíte, že se navigační karty budou zobrazovat vždy. K provedení této úpravy mohou administrátoři provést tyto jednoduché kroky: Přihlaste se do administrátorské konzole > přejděte do nabídky hamburgerů a vyberte „Konfigurace pracovního prostoru“ > vyberte možnost „Přizpůsobit“ a poté vyberte „Předvolby“ > přejděte dolů na „Vždy“. zobrazení navigačních karet“ a deaktivujte je.

Navíc v reakci na zpětnou vazbu od uživatelů aktivně pracují na implementaci vylepšení rozhraní Citrix. Tato vylepšení budou bez problémů integrována do nadcházejících verzí.

Zde jsou některá vylepšení, která brzy přijdou:

  • Vylepšené výsledky vyhledávání: V rámci našeho závazku zefektivnit váš digitální pracovní prostor pracujeme na vylepšení, kde budou výsledky vyhledávání nyní zahrnovat kategorie. To uživatelům umožňuje rozlišovat mezi různými aplikacemi, které patří do různých kategorií. Výsledky budou obsahovat pohodlnou rozbalovací nabídku, která uživatelům umožní provádět další akce, jako je zařazení mezi oblíbené a přístup k popisům aplikací.
  • Okamžité vykreslování uživatelského rozhraní: Chápeme hodnotu času při přístupu k digitálním zdrojům. Abychom dále optimalizovali uživatelské prostředí, paralelizujeme mnoho spouštěcích procesů, včetně nastavení mostu a autentizačních handshaků. Cílem tohoto vylepšení je vykreslit uživatelské rozhraní během milisekund, čímž se výrazně zkrátí aktuální 3~5 sekundové zpoždění spinneru.
  • Aktivita Manager Hibernace a obnovení: Když se připravujeme na výchozí aktivaci, chceme vás ujistit, že se nadále soustředíme na vylepšování nového uživatelského rozhraní a zlepšování on-premise StoreFront. Přejděte na nové uživatelské rozhraní Citrix a zůstaňte naladěni na vzrušující funkce, které se připravují.

Začněte ještě dnes!

Jak můžete vidět, vylepšení uživatelského rozhraní Citrix odrážejí jejich oddanost neustálému zlepšování. Pokud nechcete čekat na automatický přechod, můžete nové uživatelské rozhraní s Activity Manager začít používat již dnes tak, že jej povolíte v nabídce Konfigurace pracovního prostoru > Přizpůsobit > Funkce > Pracovní prostor zaměřený na aplikace a stolní počítače. Zůstaňte informováni o produktových dokumentech pro nejnovější informace a děkujeme, že jste součástí této cesty k intuitivnější a efektivnější aplikaci Citrix Workspace.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix