Článek přečtěte do 2 min.

V roce 2023 se tým Citrix HDX zaměřil na optimalizaci komunikace v reálném čase. V souladu se závazkem poskytovat uživatelské prostředí, které odpovídá nebo překračuje místní výkon, jsou rádi, že můžou oznámit vydání 3.0 naší Unified Communications (UC) SDK, také známé jako WebRTC SDK.

O sadě Unified Communications SDK

Sada Unified Communications SDK je navržena pro nezávislé dodavatele softwaru (ISV), kteří pracují v rámci komunikace v reálném čase. Ať už jste dodavatelem sjednocené komunikace, poskytovatelem cloudového kontaktního centra, poskytovatelem komunikační platformy jako služby (CPaaS) nebo své klientele nabízíte jakékoli komunikační řešení založené na WebRTC, UC SDK je připraveno pozvednout zážitek vašich zákazníků z Citrixu na nové výšiny.

Architektura sjednocené komunikace Citrix

UC SDK, vytvořená podle specifikace WebRTC, je sada pro vývoj softwaru založená na JavaScriptu, která se hladce integruje s vašimi desktopovými aplikacemi založenými na Electronu nebo aplikacemi založenými na prohlížeči. Tato integrace umožňuje vašim aplikacím propojit se s naším virtualizačním stackem, což umožňuje vzdálené zpracování hovorů pomocí našeho RTC media engine v rámci Citrix Workspace App.

Se sadou UC SDK můžete plynule přesunout vykreslování médií náročných na zdroje do koncového bodu, čímž ušetříte prostředky Virtual Desktop Agent (VDA) a šířku pásma kanálu ICA a zároveň zvýšíte výkon a kvalitu. Naši partneři však objevili inovativní způsoby, jak využít náš mediální motor k řešení mnoha dalších výzev a případů použití.

Co je nového v sadě Unified Communications 3.0 SDK

Ve verzi 3.0 jsme představili několik nových funkcí, které podporují těsnější integraci a značkovější a přizpůsobené uživatelské prostředí pro vaše aplikace. Verze 3.0 obsahuje četná vylepšení pro zlepšení celkové stability SDK. Speciálně pro vývojáře aplikací v Citrixu poskytli komplexní řadu nových rozhraní API a možností přizpůsobení.

Ať už vytváříte virtuální pracovní prostor, platformu pro spolupráci, kontaktní centrum, telehealth aplikaci nebo jakoukoli jinou aplikaci v reálném čase, toto nové SDK vám umožňuje bezproblémově vkládat vysoce kvalitní komunikaci.

Stojí za zmínku, že určité funkce jsou k dispozici výhradně s nejnovějšími verzemi aplikace Citrix Workspace App CR. Proto doporučujeme používat CWA 2307 nebo vyšší, abyste mohli plně využít bohatou sadu funkcí sady SDK, přičemž starší verze CWA jsou stále podporovány a jsou zpětně kompatibilní. Pro VDA doporučujeme použít 2203 LTSR nebo nejnovější CR. I když používáte 1912 LTSR, mnoho důležitých funkcí zůstává dostupných.

Výhody sady Unified Communications 3.0 SDK

  • Vylepšený výkon zpracování médií
  • Snížené využití CPU a šířky pásma
  • Podpora pro koncové platformy Windows, Mac, Linux, ChromeOS a HTML5
  • Zvýšená flexibilita pro přizpůsobení uživatelské zkušenosti
  • Rozšířené možnosti API pro pokročilé scénáře
  • Vylepšená kvalita a spolehlivost hlasu a videa

Zdroj: Citrix