Článek přečtěte do 3 min.

V rychle se rozvíjejícím světě podnikových technologií podniky neustále hledají způsoby, jak optimalizovat své operace, zvýšit výkon a maximalizovat produktivitu. Jako globální lídr v oblasti cloudové infrastruktury a databázových řešení Oracle těmto potřebám rozumí. Abychom našim zákazníkům pomohli rychleji zavést Oracle Cloud Infrastructure (OCI), oznamujeme dvě úžasné nové funkce Oracle Enterprise Landing Zone (OELZ): Rozšíření pracovní zátěže a Exadata.

Tyto doplňky jsou navrženy tak, aby umožnily organizacím větší škálovatelnost a flexibilitu při využití výkonu cloudových služeb Oracle a urychlení jejich podnikání. Když už máte OELZ ve svém pronájmu nasazené, tyto nové šablony vám pomohou efektivně, rychle a bezpečně nastavit nájem Oracle, který hostuje vaše aplikace, spíše než infrastrukturu Exadata. Představte si, že OELZ je vlastní stavebnice Lego a že šablony, jako jsou rozšíření Workload a Exadata, jsou doplňkové kostky, které dokončí váš projekt.

V tomto příspěvku na blogu tyto funkce podrobně prozkoumáme a představíme jejich výhody a potenciál pro transformaci vašeho podnikání.

Výhody nových šablon OELZ

Využitím OCI nabízí Oracle Enterprise Landing Zone, rozšíření pracovní zátěže a rozšíření Exadata následující klíčové výhody:

  • Flexibilita a agilita: Šablony rozšíření Workload a Exadata poskytují možnost přidávat nebo odebírat pracovní zátěže na základě požadavků zákazníků. Podniky tak mohou být flexibilnější a soustředit se spíše na svou pracovní zátěž než na infrastrukturu, což jim umožňuje soustředit se na vyvíjející se požadavky zákazníků, chopit se nových příležitostí a urychlit inovace.
  • Zlepšení automatizace: Pomocí modulárního přístupu Terraform OELZ můžete nyní přidat šablony rozšíření Workload a Exadata do potrubí kontinuální integrace a doručování (CI/CD), abyste urychlili nasazení a zvýšili automatizaci.
  • Rozšířené zabezpečení a dodržování předpisů: OCI poskytuje robustní bezpečnostní opatření a certifikace a služby shody, které pomáhají našim zákazníkům chránit jejich citlivá data. Cloud Guard a Vulnerability Scanning již byly nasazeny na OELZ. Rozšíření pracovní zátěže a rozšíření Exadata přidávají další vrstvu zabezpečení tím, že umožňují Data Safe Cloud zvýšit bezpečnostní pozici databází našich zákazníků.
  • Zjednodušená migrace: Migrace stávajících místních úloh Exadata do cloudu je snazší díky migračním nástrojům a odborným znalostem společnosti Oracle. Rozšíření Exadata zjednodušuje proces migrace, umožňuje bezproblémový přechod a minimalizuje narušení obchodních operací připravujících Exadata Cloud Infrastructure v rámci OELZ. Stejně tak rozšíření Workload připravuje všechny klíčové komponenty na úrovni infrastruktury na hostování dvou- nebo třívrstvé aplikace.

Co je rozšíření pracovní zátěže?

Nová šablona rozšíření pracovního zatížení v rámci OEZL umožňuje organizacím bez námahy škálovat své pracovní zatížení v cloudu. Díky rozšíření Workload mohou podniky rychle nasadit a spravovat více úloh bez ohledu na jejich velikost nebo složitost. Šablona nastavuje infrastrukturu nad stávající OELZ pro hostování třívrstvé aplikace (web, aplikace a databáze) z hlediska identity, zabezpečení, monitorování a sítě. Můžete také povolit Oracle Data Safe v jednoduchém režimu a zvýšit tak zabezpečení na úrovni databáze. Když je povolena funkce Data Safe, můžete zaregistrovat databáze a zahájit hodnocení zabezpečení.

Šablona vytvoří následující skupiny pro správu aplikace v autonomním režimu:

  • Administrátor pracovní zátěže: Kompletní správa pracovní zátěže v oddělení.
  • Správce aplikace: Spravuje instance a úložiště objektů v oddílu.
  • Správce databáze: Spravujte databázi a autonomní databázi vytvořenou v oddělení a konfigurujte Data Safe.
  • Data Safe Reports: Spravuje hodnocení Data Safe a čte sestavy.

Chcete-li se dozvědět více o rozšíření Workload a jeho implementaci, navštivte Oracle Enterprise Landing Zone GitHub.

Co je rozšíření Exadata?

Příprava na využití infrastruktury Exadata v OCI může být někdy časově náročná a složitá. Šablona rozšíření Exadata vám umožní integrovat a připravit prostředí pro hostování vaší infrastruktury Exadata v rámci OELZ a udržovat vaši infrastrukturu v pořádku v OCI. Tato šablona také umožňuje Oracle Data Safe zlepšit pozici zabezpečení databáze.

Šablona vytváří následující skupiny, které jsou zodpovědné za správu infrastruktury Exadata v autonomním režimu:

  • Administrátor pracovní zátěže: Kompletní správa pracovní zátěže v oddělení.
  • Správce aplikace: Spravuje instance a úložiště objektů v oddílu.
  • Exadata Infra admin: Spravuje všechny clustery Exadata v rámci oddílu.
  • Správce databáze: Spravuje databázi a autonomní databázi vytvořenou v oddílu a konfiguruje Data Safe.
  • Sestavy Data Safe: Spravuje hodnocení a čte sestavy Data Safe.

Podrobnější informace o rozšíření Exadata naleznete v úložišti Oracle Enterprise Landing Zone GitHub.

Jak používat rozšíření Workload a Exadata v rámci kanálu CI/CD.

Následující příklad ukazuje, jak můžete integrovat šablony rozšíření Workload a Exadata do nasazení Oracle Enterprise Landing Zone pomocí nativních služeb OCI:

 

OELZ - CICD - Společné vzory

  1. Technik platformy provede klonování nebo rozvětvení veřejného úložiště v rámci svého soukromého úložiště, kde provede změny kódu.
  2. Technik platformy vytvoří zásobník OCI Resource Manager (ORM).
  3. Technik platformy nasadí sadu OELZ do jejich pronájmu.
  4. Pokud chtějí aktualizovat kód nebo je vydána nová verze, aktualizují soukromé repo.
  5. Technik platformy aktualizuje první zásobník ORM.
  6. Inženýr platformy nasazuje budoucí a přírůstkové aktualizace.
  7. Technik aplikace DevOps může přidat další šablonu (v tomto příkladu rozšíření Workload).
  8. Inženýr aplikace DevOps vytvoří druhý zásobník ORM.
  9. Technik aplikace DevOps nasadí do svého pronájmu druhý ORM Stack.
  10. Pokud chtějí aktualizovat kód této šablony, aktualizují soukromé repo.
  11. Inženýr aplikace DevOps aktualizuje druhý zásobník ORM.
  12. Inženýr aplikace DevOps nasazuje budoucí a přírůstkové aktualizace.
  13. Poté inženýr aplikace DevOps připraví kód k nasazení do jejich prostředí.
  14. Technik aplikace DevOps se nasadí do dříve vytvořené infrastruktury prostředí.

Zdroj: Oracle