Článek přečtěte do 3 min.

S potěšením oznamujeme spuštění Oracle EU Sovereign Cloud, hyperškálového cloudu, který řeší požadavky na rezidenci dat a suverenitu v Evropské unii a poskytuje služby, hodnotu a SLA nabízené v komerčních veřejných cloudových regionech Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Zákazníci říkají, že chtějí výhody a efektivitu globální cloudové platformy, ale stále více se zajímají o kontrolu nad svými daty a schopnost splnit vyvíjející se regulační požadavky v globálních hyperškálových cloudech. Oracle EU Sovereign Cloud je navržen tak, aby pomohl splnit tyto požadavky jak soukromým společnostem v regulovaných odvětvích, tak organizacím veřejného sektoru, které využívají cloud computing k hostování svých aplikací a citlivých dat v EU.

Suverenita bez dodatečných nákladů nebo kompromisů

Oracle EU Sovereign Cloud je postaven na zkušenostech s hostováním kriticky důležitých úloh pro zákazníky z řad podniků a státní správy s náročnými požadavky na zabezpečení, shodu a výkon. K dosažení tohoto cíle vyvinula společnost OCI inovativní distribuovanou cloudovou architekturu a provozní model, který nám umožňuje nasazovat cloudové regiony rychleji a na více místech, z nichž každá funguje nezávisle a nabízí všechny naše cloudové služby. To nám umožnilo nabídnout samostatné vládní regiony pro vlády USA a Spojeného království a nasadit a provozovat kompletní vyhrazené cloudové regiony uvnitř datových center našich zákazníků.

Oracle EU Sovereign Cloud je další nezávisle spravovaný cloud, který slouží komerčním i vládním zákazníkům, kteří se potřebují přizpůsobit požadavkům EU na rezidenci dat a suverenitu. Je umístěn a provozován výhradně v rámci EU, se dvěma cloudovými regiony v Madridu ve Španělsku a ve Frankfurtu v Německu. Tyto cloudové regiony jsou fyzicky a logicky odděleny od našich dalších komerčních a vládních cloudových regionů, včetně stávajících komerčních regionů v Madridu, Frankfurtu a našich 5 dalších lokalitách v EU. Suverénní cloudové regiony jsou vlastněny a provozovány novými právnickými osobami Oracle registrovanými v EU, přičemž provoz a podpůrný personál jsou omezeny na obyvatele EU a využívají rámec zásad pro datovou a provozní suverenitu, která zahrnuje, jak OCI ukládá a spravuje data a zpracovává přístup. žádosti od subjektů mimo EU.

Oracle EU Sovereign Cloud nabízí více než 100 stejných cloudových služeb, které jsou dostupné ve všech našich cloudových regionech za stejné jednoduché, konzistentní sazby a příznivou ekonomiku ve srovnání s jinými cloudy. Inovativní funkce, jako je flexibilní výpočet, pomáhají eliminovat zbytečné přeplatky a jsou k dispozici také slevy na angažované používání, přenositelnost softwarových licencí a odměny za spotřebu OCI. Aplikace Oracle Fusion, které jsou v současnosti nabízeny v rámci omezeného přístupu Evropské unie (EURA), budou také dostupné v Oracle EU Sovereign Cloud. Dvě nové služby, OCI Dedicated Key Management a External Key Management, poskytnou zákazníkům další nástroje pro kontrolu jejich dat v EU Sovereign Cloud.

Odolnost a soulad s předpisy pro EU

Oracle EU Sovereign Cloud umožňuje zákazníkům vytvářet odolné aplikace, které uchovávají data v rámci EU. Dva cloudové regiony v Madridu a Frankfurtu, které jsou od sebe vzdáleny asi 1500 km, lze použít pro redundanci a regionální obnovu po havárii. Každá oblast Oracle Cloud má také alespoň tři domény poruch, což jsou seskupení hardwaru tvořící virtuální datová centra pro místní vysokou dostupnost a odolnost vůči selhání hardwaru a sítě.

EU Sovereign Cloud pomůže úsilí o digitální transformaci v kritických regulovaných odvětvích, jako je zdravotnictví, finanční služby, telekomunikace a vláda. Oracle Cloud umožňuje zákazníkům prokázat soulad s řadou globálních, regionálních a oborových regulačních programů. Oracle EU Sovereign Cloud staví na těchto programech a je v souladu s pokyny, které omezují přenosy dat (např. Soudní dvůr pro rozhodnutí EU Schrems II a European Data Protection Board) a předpisy pro monitorování. Očekáváme, že tyto programy suverénní správy a dodržování předpisů rozšíříme s tím, jak se budou požadavky EU vyvíjet.

Rostoucí distribuovaný cloud OCI řeší potřeby zákazníků

Oracle EU Sovereign Cloud rozšiřuje možnosti nabízené distribuovaným cloudem OCI a poskytuje cloudové služby na potřebná místa s flexibilním výkonem, zabezpečením, dodržováním předpisů a provozními modely. Distribuovaný cloud OCI zahrnuje 44 komerčních a vládních regionů ve 23 zemích, služby, které umožňují multicloudové architektury, Exadata Cloud@Customer a další hybridní cloudové nabídky dodávané zákaznickým datovým centrům ve více než 60 zemích a vyhrazené cloudové regiony provozované pro vládní i komerční zákazníky.

Věříme, že distribuovaný cloud se suverénními možnostmi nasazení cloudu je nejlepším způsobem, jak reagovat na různé potřeby našich zákazníků po celém světě, a nadále rozvíjíme naše suverénní a distribuované schopnosti.

Zdroj: Oracle