Článek přečtěte do 3 min.

Výhody řízení přístupu aplikací

Funkce App Access Control nabízí mnoho výhod, včetně:

  • Zjednodušená správa aplikací a bitových kopií: IT administrátoři mohou instalovat všechny své aplikace do jediného „zlatého“ obrazu a používat tuto funkci k řízení přístupu uživatelů k různým aplikacím, souborům, složkám a registrům. Řekněme například, že potřebujete poskytnout čtyři aplikace – SAP, Salesforce, Visual Studio a Office 365 – uživatelům ze tří různých oddělení: HR, Sales a R&D. Pomocí App Access Control můžete určit, že pouze uživatelé z HR oddělení mají přístup k SAP, pouze uživatelé z obchodního oddělení mají přístup k Salesforce, pouze uživatelé z R&D oddělení mají přístup k Visual Studiu a všichni uživatelé mají přístup k Office 365.
  • Soulad s licencí: Správci mohou k obrazu přidat licencovaný software a nakonfigurovat Řízení přístupu k aplikacím tak, aby uživatelům zobrazovalo pouze software, na který mají nárok. Tím je zajištěna shoda s licencí a zabráněno právním nebo finančním důsledkům, které by mohly vzniknout z neoprávněného použití softwaru.

Jak povolit řízení přístupu aplikací

1. Stáhněte si WEM Tool Hub z Citrix Cloud – WEM Service – Utilities. WEM Tool Hub poskytuje uživatelsky přívětivé rozhraní, které umožňuje správcům vytvářet přizpůsobená pravidla, což jim umožňuje snadno řídit přístup uživatelů k aplikacím, souborům, složkám a registrům.

Vygenerujte pravidla podle průvodce Generátorem pravidel pro řízení přístupu aplikací. Klikněte na Generátor pravidel pro Řízení přístupu k aplikacím a poté na Vytvořit pravidlo aplikace na panelu akcí.

Na stránce Cílové objekty nakonfigurujte název pravidla aplikace a cílové objekty. Klepnutím na Vyhledat zobrazíte seznam aplikací nainstalovaných v aktuálním počítači a objektů spojených s každou aplikací.

Při skenování sady Microsoft Office se zobrazí všechny související objekty, včetně souborů, složek, registrů a odkazů. Tento komplexní seznam poskytuje podrobný přehled zdrojů souvisejících s Office a umožňuje správcům je spravovat efektivněji.

Na stránce Přiřazení přidejte uživatele, počítače (organizační jednotky) a procesy, kterým chcete přiřadit cílové objekty. Po dokončení klikněte na Hotovo.

Chcete-li generovat nezpracovaná data pro pravidla, proveďte následující kroky:
1.) Vyberte požadovaná pravidla nebo klepnutím na Vybrat vše vyberte všechna pravidla.
2.) Klikněte na Generovat nezpracovaná data na panelu akcí. Nezpracovaná data se poté vygenerují pro vybraná pravidla.
3.) V okně Generate Raw Data uložte nezpracovaná data do souboru pro pozdější obnovu nebo nezpracovaná data zkopírujte do schránky.

3. Chcete-li povolit zásadu řízení přístupu k aplikacím, jednoduše vložte vygenerované pravidlo do zásady řízení přístupu k aplikacím Správa profilu v DaaS Studio. Tuto zásadu lze povolit několika způsoby, včetně DaaS Studio, webové konzole WEM nebo UPM GPO.

Nyní, jakmile se uživatel přihlásí na plochu DaaS, která má povoleno UPM a nakonfigurovanou zásadu řízení přístupu aplikací, budou aplikace automaticky skryty podle pravidel, která byla nastavena.

Pokuste se!

Funkce App Access Control od Citrix Profile Management je výkonný nástroj pro IT administrátory. Zjednodušuje správu aplikací a obrázků, snižuje počet obrázků a pomáhá s dodržováním licencí. Podle výše uvedených kroků můžete tuto funkci aktivovat a využívat její výhody.

Zdroj: Citrix