Článek přečtěte do 4 min.

Ve čtvrtek 18. června 2020 vyrazil celý tým Solutia na dvoudenní teambuilding, který se konal na příbramsku v Jincích. Účelem našeho setkání byla prezentace nové vize, strategie a nových projektů, které nás v nejbližší době čekají. Součástí teambuldingu bylo také přátelské sbližování stálých a nových členů celého týmu. Pro takové aktivity je vždy nejlepší zvolit si jiné prostředí, než naše pražské kanceláře. Proto jsme tedy vyrazili do přírody, mírně mimo naší konfortní ajťáckou zónu.

V jaké firmě bychom chtěli pracovat?

Celá akce se konala v hotelu Ermi, který byl obklopen nádhernými výhledy do okolní krajiny. V takovém prostředí se hned člověk cítí jinak a bystří se hlava. Hned v úvodu jsme si zahráli hru – Vytvořte firmu, v jaké byste chtěli pracovat. Rozdělili jsme se do skupin a pracovali na společné vizi ideální firmy. Na závěr proběhla prezentace našich výtvorů před ostatními. Byl to skutečně zajímavý experiment, který odhalil, jaké hodnoty jsou pro každého z nás důležité a co očekáváme od naší práce. Přestože každá skupina pojala zadání trochu jinak, ve výsledku jsme zjistili, že každý z nás touží hlavně po tom samém. Aby nás práce naplňovala a dávala smysl, aby nás bavila, měli jsme společnou vizi a abychom si za ní stáli. A to je přesně to, o co se v Solutii všichni společně snažíme.

Vize a strategie společnosti Solutia

Hlavní slovo si vzal náš CEO Martin Štufi, který prezentoval na téma co Solutii v budoucnosti čeká a jaké jsou aktuální organizační změny, které mají společnost lépe připravit na organický růst. Daří se nám finančně a i personálně mírně rosteme. Rádi bychom navýšili naše kapacity jak o nové členy týmu, tak o prostory našich kanceláří. Odvážně rozjíždíme nové projekty a nebojíme se pouštět do nových věcí. Jedním z nových projektů je také Resmanio, nové aplikační řešení pro zpracování údajů z chytrých zařízení propojených v síti IoT. Martin nám zároveň představil novou strukturu týmů a popsal, jak budeme řešit následnou koordinaci na různých projektech.

Solutia, s.r.o.

tým Solutia

Nakonec si vzal slovo Mojmír Macek, který nastoupil letos do Solutie jako nový CTO, pod kterého spadá většina firmy. Mojmír má již z minulosti velké zkušenosti s managementem lidí a rád by je zúročil právě v Solutii, pomohl jí vyrůst ve středně velikou společnost. Jeho prezentace byla o nové firemní kultuře, která je odrazem svobodné a moderní firmy, která staví na silných stránkách svých zaměstnanců. Jako tým Solutia chceme v našich lidech kultivovat upřímnost a zpětnou vazbu, podporovat nezávislost, vlastní tvořivost, nebát se převzít zodpovědnost a učit se z vlastních chyb. Cílem je lidem vytvořit ideální prostředí pro růst. Více se dozvíte k tématu také na stránce „Firemní kultura„.

Kromě pracovního nasazení jsme také utužovali vztahy mezi kolegy. Večer se nesl v duchu přátelského setkávání a hraní různých her dlouho do noci. Druhý den jsme kromě utužování mysli a vztahů, utužovali také tělo. Čekala nás zhruba 15 kilometrová procházka na nedalekou vyhlídku Plešivec. Perfektní vyčištění hlavy a prima příležitost pro tříbení nápadů! Domů jsme se vraceli nabití novou motivací a energií, a už nyní začínáme plánovat další akci. A určitě bude zase někde v přírodě!