Článek přečtěte do 3 min.

iOS 17 přinesl do světa IT vlnu vzrušení díky svým inovativním funkcím MDM, které slibují vylepšené ovládání, zabezpečení a efektivitu.

Jednou z funkcí, které mění hru, je podle mě Return to Service (RTS).

Tento inovativní doplněk slibuje revoluci ve způsobu, jakým podniky a organizace řeší nasazení a přemístění zařízení. Je navržen tak, aby poskytoval skutečně bezdotykovou reprovisioning iPhonů a iPadů.

Co tedy musíte jako Admin udělat? Klikněte na tlačítko, uvolněte se a vychutnejte si kávu. Jsme tu, abychom se postarali o zbytek. Podívejme se jak!

Jak to funguje pod pokličkou?

Abychom plně porozuměli výhodám, nejprve se podívejme, co se stane bez této funkce.

Tradičně je proces mazání a opětovné registrace zařízení do řešení správy mobilních zařízení komplikovaným a časově náročným utrpením. Přestože lze zařízení vymazat na dálku, jejich opětovné uvedení do provozu je manuální proces, který vyžaduje, aby se jich někdo fyzicky dotkl a provedl je pomocí Setup Assistant.

Funkce Return to Service odstraní tento dodatečný ruční krok.

Podívejme se, jak to funguje:

MDM odešle do zařízení příkaz Erase. Příkaz obsahuje další informace, které umožňují zařízení resetovat, bezpečně vymazat všechna data, připojit se k Wi-Fi, zaregistrovat se do MDM a vrátit se na domovskou obrazovku, připravenou k použití. V rámci procesu se použije dříve vybraný jazyk a oblast.

Zvýšení efektivity jako nikdy předtím:

Výhody návratu do provozu jsou nepopiratelné:

  • Snížené zatížení IT: Automatizací únavného a časově náročného procesu se IT týmy mohou soustředit na strategičtější úkoly.
  • Rychlejší nasazení zařízení: Noví uživatelé mohou začít pracovat během několika minut, nikoli hodin, což zvyšuje produktivitu a spokojenost zaměstnanců.
  • Vylepšená konzistence: Zaručená aplikace nastavení MDM zajišťuje, že všechna zařízení jsou nakonfigurována identicky, čímž se minimalizují bezpečnostní rizika a chyby.
  • Škálovatelnost: Tato funkce je ideální pro velké organizace s častou obměnou zařízení, takže správa zařízení je snadná i pro stovky nebo tisíce jednotek.

Jste připraveni prozkoumat tuto funkci se mnou? Pusťme se do toho.

1. Z konzoly CEM Server přejděte na stránku zařízení, vyberte zařízení, která chcete znovu zaregistrovat, a klikněte na Úplné vymazání

2. Zaškrtněte novou možnost pro Return to Service (RTS)

3. Vyberte WiFi, které chcete použít k opětovné registraci

4. Klikněte na Provést úplné vymazání (a máte hotovo!)

Nyní se podívejme, co se děje v zákulisí

  • Zařízení se resetuje.
  • Připojí se k zadané WiFi.
  • Profil MDM je nainstalován.
  • Registrace MDM se provádí s anonymním uživatelem.
  • Secure Hub se nainstaluje automaticky.

Chcete vidět, jak tato registrace MDM s anonymním uživatelem vypadá?

Jakmile je koncový uživatel připraven používat zařízení.

5. Spustí Secure Hub a přihlásí se. Registrace MAM je pro tohoto uživatele provedena automaticky.

Zařízení bylo úspěšně resetováno a znovu zaregistrováno a je připraveno k opětovnému použití.

Pomocí Return to Service můžete snadno resetovat, znovu zaregistrovat a připravit svá zařízení na další provoz s minimálním manuálním úsilím.

Než vás necháme jít, zde je několik nejčastějších případů použití Return to Service (RTS):

  • Mnoho nemocnic poskytuje v pacientově pokoji iPad, který jim umožňuje vést videohovory s rodinou nebo sledovat média. Když je pacient propuštěn, nemocnice musí zajistit bezpečné vymazání všech osobních údajů a zařízení připravené pro dalšího pacienta.
  • Pracovníci na směny, kteří si zařízení na začátku dne vyzvednou a před odjezdem jej odevzdají zpět, je dalším klasickým příkladem, kdy je RTS užitečné pro vymazání a opětovné přihlášení zařízení.
  • Vzdělávací prostředí a instituce opravují zařízení pro studenty.
  • Zaměstnanec opustí organizaci a jiný zaměstnanec přidělí zařízení.

Zdroj: Citrix