Článek přečtěte do 3 min.

Podle výsledků ve zprávě Bitdefender 2024 Consumer Cybersecurity Assessment Report jsou SMS podvody nejčastější hrozbou, se kterou se dnes spotřebitelé setkávají. Přesto čtyři z pěti provádějí citlivé transakce na svých telefonech a zároveň neuplatňují adekvátní postupy kybernetické bezpečnosti – a přitom tvrdí, že jejich největším problémem je přístup hackerů k jejich financím.

Během průzkumu se respondentů zeptali, jak se považují za schopné rozpoznat podvod. Podle výsledků je u lidí, kteří tvrdí, že dokážou rozpoznat podvod, pravděpodobnější, že nějakým podvodem utrpěli (29 %), oproti těm, kteří podvod nerozpoznají vždy (24 %) nebo nikdy (16 %). To naznačuje, že lidé, kteří nedokážou rozpoznat podvod, jej mohli zažít, aniž by o tom věděli.

Kredit: Bitdefender (Zpráva o hodnocení spotřebitelské kybernetické bezpečnosti Bitdefender 2024)

Poté jsme požádali respondenty, kteří v uplynulém roce zažili bezpečnostní incident, aby přesně identifikovali, jakému typu hrozby čelili, a vybrali vše, co se jich týkalo.

Kredit: Bitdefender (Zpráva o hodnocení spotřebitelské kybernetické bezpečnosti Bitdefender 2024)

Jak ukazuje výše uvedený graf, na prvním místě jsou podvody s textovými zprávami, následované podvody, phishingem, vystavením dat, malwarem a doxingem/vydíráním.

Výsledky nebyly šokující, vezmeme-li v úvahu množství podvodů přenášených SMS v posledních letech. To však spotřebitelům nezabránilo v používání svých telefonů k bankovnictví, přístupu ke zdravotním údajům, správě investic, obchodování s kryptoměnami atd.

Kredit: Bitdefender (Zpráva o hodnocení spotřebitelské kybernetické bezpečnosti Bitdefender 2024)

Téměř čtyři z pěti uvedli, že používají své mobilní zařízení pro citlivé transakce, přičemž 37,3 % uvedlo, že tak činí „vždy“ a 41 % uvedlo, že „někdy“. Pouze 20,3 % uvedlo, že nepoužívá mobilní zařízení ke správě citlivých dat nebo provádění transakcí.

Zjištění se střetávají s výsledky jiné otázky: „Co vás nejvíce znepokojuje ochrana před hackerem?“

Kredit: Bitdefender (Zpráva o hodnocení spotřebitelské kybernetické bezpečnosti Bitdefender 2024)

Jak ve zprávě poznamenáváme, naše chování týkající se kybernetické bezpečnosti nemusí vždy odpovídat našim deklarovaným obavám a obavám. Špatní aktéři stále více využívají samolibosti v oblasti kybernetické bezpečnosti a ohrožují naši bezpečnost a soukromí online.

Textové podvody jsou mnohostrannou hrozbou, která umožňuje phishingové kampaně, podvody, podvody s předstíráním identity vlády a dokonce i doručování malwaru. Američané přišli v roce 2023 o více než miliardu dolarů kvůli podvodníkům, kteří se vydávali za podniky nebo vládní agentury, uvedla FTC v letošní zprávě.

SMS je ještě větší problém v kontextu vícefaktorové autentizace (MFA). SIM jacking (neboli SIM swapping) umožňuje zlým aktérům zachytit vaše jednorázové ověřovací kódy a převzít vaše účty. Jinými slovy, nechcete MFA založené na SMS do vaší kryptopeněženky nebo bankovního účtu. Proto vždy doporučujeme místo toho přejít na důvěryhodnou ověřovací aplikaci.

Bitdefender nedávno představil Scamio, bezplatnou službu pro detekci a prevenci podvodů pro každého, kdo má účet Bitdefender.

Máte podezření na určitý telefonní hovor, phishingový e-mail, SMS nebo podivnou reklamu? Jednoduše popište situaci našemu chytrému chatbotovi a nechte se jím vést do bezpečí. Se Scamio můžete také sdílet přesně to, co chcete zkontrolovat, jako je snímek obrazovky, PDF, QR kód nebo odkaz. Scamio vám během několika sekund dá vědět, zda je to podvod. Pro klid mysli zvažte použití speciálního bezpečnostního řešení v telefonu.

Chcete-li se dozvědět více o tom, jak se chránit před textovými podvody, prohlédněte si našeho komplexního průvodce: Textová past: Odhalení skrytých nebezpečí textových/SMS podvodů a jak zůstat v bezpečí.