Článek přečtěte do 3 min.

Více než jen postupný upgrade! Vydání uberAgent 7.2 představuje komplexní evoluci v kybernetické obraně a vylepšení zkušeností s koncovými uživateli (EUCx), protože schopnosti agentů pro koncové body macOS se od poslední verze dramaticky zvýšily.

Tato verze zároveň představuje klíčový okamžik pro podniky, které hledají flexibilitu při výběru datového backendu – ať už chtějí migrovat ze Splunk do Azure, nebo chtějí poskytovat metriky a statistiky současně jiným týmům, jako jsou lovci hrozeb nebo tým SOC.

Multi-Destination Streaming

Jednou z vynikajících funkcí uberAgent od té doby byla jeho schopnost multiplexovat data do více backendů, jako je Azure a Splunk současně.

S nejnovější verzí byla tato funkce vylepšena a umožňuje firmám kromě Azure Monitor využívat robustní analýzy dat a možnosti zpracování dat Azure Data Explorer.

Toto streamování metrik z více destinací se provádí bez jakékoli další spotřeby prostředků ze strany agenta, což zajišťuje, že vaše IT infrastruktura zůstane nezatížená a vysoce efektivní. Když už mluvíme o efektivitě – zákazníci potvrzují pouze 0,5% zatížení procesoru a 30–60 MB RAM navíc, když běží uberAgent na koncových bodech.

Vylepšené vyhledávání hrozeb s integrací Azure Sentinel

Díky zahrnutí podpory Azure Data Explorer se nyní uberAgent hladce integruje do ekosystému Azure a usnadňuje pokročilejší vyhledávání hrozeb a analýzu kybernetické bezpečnosti.

Organizace mohou využívat Azure Sentinel k organizování výstrah zabezpečení a automatizaci odpovědí na základě bohatých telemetrických dat poskytovaných uberAgentem. Tato integrace umožňuje týmům IT bezpečnosti rychle a efektivně detekovat, zkoumat a reagovat na potenciální bezpečnostní hrozby.

Citrix Analytics for Security navíc poskytuje export dat a streamování událostí do Sentinelu a je dodáván se všemi řídicími panely pro interpretaci dat a vizualizaci dat.

Tímto způsobem Citrix uberAgent a Citrix Analytics pomáhají zákazníkům oslovit a poskytovat end-to-end pozorovatelnost Sentinelu. Nespravovaná zařízení dodavatelů třetích stran jsou pokryta přístupem Citrix Analytics bez agentů, zatímco spravované koncové body jsou sledovány pomocí přístupu založeného na agentech uberAgent.

Rozšířená podpora pro macOS: Zvýšení bezpečnosti a souladu

Když už mluvíme o zabezpečení, nedávné vydání 7.2 také rozšiřuje dostupné informace o uživatelích a zařízeních macOS. Funkce Security & Compliance Inventory uberAgent nyní podporuje kromě klientských a serverových operačních systémů Windows také virtuální a fyzické koncové body macOS.

Tato funkce je klíčová pro organizace, které využívají vzdálenou práci a hybridní IT prostředí, kde macOS stále více převládá.

Z hlediska výkonu navíc aktualizace vylepšuje možnosti monitorování pro macOS tím, že poskytuje podrobné informace o existujícím řídicím panelu zasekávání a zhroucení aplikace uberAgent UXM.

Tento snímek obrazovky zobrazuje řídicí panel Stop Errors macOS (Kernel Panics) uberAgent UXM, který poskytuje podrobné informace o selháních při pracovních zátěžích založených na macOS.

Toto vylepšení je zvláště výhodné pro podniky, které vzdáleně přistupují ke svým zařízením macOS a virtuálním strojům a využívají novou infrastrukturu macOS Virtual Desktop Infrastructure (VDA) na Citrix DaaS.

Vzhledem k tomu, že uberAgent může být nasazen na jakémkoli virtuálním nebo fyzickém koncovém bodu, bez ohledu na přítomnost jakýchkoli jiných komponent Citrix, mají organizace dobrou pozici, aby zlepšily své zabezpečení a možnosti digitálního monitorování zkušeností zaměstnanců.

Závěr: Strategické aktivum pro progresivně uvažující podniky

Vydání uberAgent UXM 7.2 je více než pouhá aktualizace; představuje strategické aktivum pro podniky, jejichž cílem je zlepšit jejich zkušenosti s koncovými uživateli (EUCx) a zároveň posílit pozorovatelnost kybernetické bezpečnosti.

Se zhruba o 0,5 % větším zatížením CPU pro účely monitorování výkonu i zabezpečení funguje uberAgent jako dokonalý společník pro každé řešení EDR, XDR nebo SIEM.

Poskytováním podrobné analýzy s pomocí Threat Detection Engine (TDE) uberAgent ESA umožňuje Citrix organizacím nejen reagovat na současnost, ale také se strategicky připravovat na budoucí IT prostředí.

Výzva k akci:

Pokud jste dosud nepovažovali Citrix za dodavatele zabezpečení, neváhejte nás kontaktovat.

Zdroj: Citrix