Článek přečtěte do 3 min.

Fanoušci milují své týmy a mají vzrušení z pocitu blízkosti akce. Sportovní data jim pomáhají komunikovat s jejich oblíbenými hráči a týmy a přibližují je k akci – i když nejsou ve hře. Jak se fanoušci více zabývají sportovními daty, cítí se více spojeni s úspěchy hráčů a týmů, které podporují.

Premier League, jeden z hlavních sportovních partnerů společnosti Oracle a lídr v oblasti digitální transformace ve svém odvětví, na to měl inovativní pohled jako na významnou příležitost předvést úspěchy hráčů pomocí dat a analýz. Na oslavu milníků v kariéře hráčů  poskytuje Premier League fanouškům analýzy všech střel, gólů, penalt a dalších věcí, které tvoří úspěchy hráčů v kariéře. Tyto milníky oslavují hráče, kteří dosáhli 50, 100 a dokonce 200 gólů v kariéře.

Stránka s milníky centra statistik Premier League

Pomocí interaktivních integrovaných řídicích panelů Oracle Analytics nabízí Premier League fanouškům třetí dimenzi zapojení, což jim umožňuje oslavovat dosažené milníky a více investovat do úspěchu hráčů. Tento projekt představuje užitečné metriky, které jsou snadno srozumitelné díky vizualizaci dat Oracle Analytics, a zdůrazňuje partnerství Oracle pro spolupráci s Premier League.

Hráčské milníky jsou dostupné přímo ze  Stats Center Premier League a jsou propagovány prostřednictvím kanálů sociálních médií, díky čemuž mohou desítky tisíc fanoušků sledovat tyto živé dashboardy současně. K podpoře vysokého souběžného webového provozu a široké škály zařízení využívá řešení škálovatelnost Oracle Cloud Infrastructure (OCI) a responzivní webový design pro vkládání vizualizací Oracle Analytics. To uživatelům poskytuje optimální zážitek ze sledování, ať už k němu přistupují ze svého mobilního zařízení, tabletu nebo počítače, a znamená to, že Premier League může své fanoušky nasměrovat ke statistikám založeným na Oracle Analytics ze sociálních médií s jistotou.

Erling Haaland Milestone Insights oslavující 50 gólů Premier League

Vestavěná analytika je nezbytná v různých odvětvích. Jedním z příkladů je online bankovnictví: finanční klienti chtějí mít možnost prozkoumávat svá data a pracovat s nimi a vestavěná analytika zajišťuje bezpečný, interaktivní a filtrovatelný přístupový bod. Vizualizace jejich utrácecích návyků pomáhá zákazníkům plnit jejich finanční cíle a umožňuje jim lépe řídit své investice. Vestavěné analýzy umisťují poznatky do bodu, kde se rozhodují, což snižuje tření a zvyšuje produktivitu.

Sémantický modelář Oracle Analytics zobrazuje datový model pro Premier League Milestone Insights

Stejně jako plán na stavbu domu jsou datové modely pokyny a hlavní principy, které podporují informační systémy. Modely vytvářejí vztahy v datech a zajišťují přesné výsledky. Nástroje pro sémantické modelování Oracle Analytic Cloud   poskytují silné možnosti modelování, včetně prezentační vrstvy, která umožňuje datovým modelářům definovat, které atributy a míry by měly být vystaveny koncovým uživatelům.

Jakmile byl dokončen datový model pro projekt sportovní analýzy Premier League, byly v Oracle Analytics vytvořeny vizualizace.

Milník Premier League ve Stats Center byl vytvořen pomocí HTML, CSS a JavaScriptu. Oracle Analytics poskytuje rámec pro vkládání JavaScriptu , který byl zkombinován s Bootstrap 5 , aby poskytoval celkovou zkušenost koncového uživatele, která vypadá dobře a dobře funguje bez ohledu na to, jaké zařízení je použito k přístupu na web. To zahrnuje jak prohlížení dat, tak umožnění uživatelské interaktivity na vloženém webu. Uživatelé mohou kliknout pravým tlačítkem na konkrétní vizualizaci a vybrat atribut, na který by chtěli přejít a prozkoumat data do větší hloubky a detailů. Tento typ interaktivity umožňuje každému mít jedinečnou zkušenost, sledovat své vlastní zájmy a získávat odpovědi na své individuální otázky zkoumáním dat.

Stránka cílů Mohamed Salah Milestone Insights ukazuje schopnost vrtat se do dat

Vidět data vizualizovaná a prezentovaná tímto způsobem může podnítit zvědavost, působit jako začátek konverzace, vytvářet inflexní body a v konečném důsledku představovat příležitosti pro rozhodovací body.

Oracle Analytics umožňuje uživatelům vkládat své řídicí panely a vizualizace do webových stránek nebo vytvářet vlastní analytické aplikace. Vestavěná analytika nabízí zákazníkům řešení, které lze snadno sdílet se všemi jejich zúčastněnými stranami a vytváří interaktivní a poutavou zkušenost, která je světem vzdáleným od statického obsahu. Pokud jde o Premier League, spolupráce s Oracle Analytics jim pomáhá splnit jejich cíle, kterými jsou vzrušení a informování fanoušků.

Zdroje: