Článek přečtěte do 5 min.

Po dlouhém očekávání je nyní k dispozici Citrix Virtual Apps and Desktops 7 2402 Long Term Service Release (LTSR)! Víme, že mnozí z vás plánují toto vydání v posledních několika měsících. Pokud jste připraveni využít nové LTSR, ale stále pracujete na plánu upgradu, nemějte obavy. Máme k dispozici několik zdrojů, které vám pomohou úspěšně upgradovat, včetně plánu, upgradu, úspěšné série blogů, nejnovější Citrix Master Classblogu FAQ pro odpovědi na vaše nejnaléhavější otázky týkající se LTSR z Citrix Master Class a technologií článek o paralelní migraci

Jsme také rádi, že můžeme oznámit, že aplikace Citrix Workspace 2402 LTSR pro Windows je nyní obecně dostupná! Tato aplikace Citrix Workspace LTSR pro Windows zahrnuje prodlouženou 3letou podporu.

Plně přejít do cloudu není pro každého a my to víme. To je důvod, proč nadále investovali do místních řešení, abyste mohli využívat cloudové možnosti i v prostorách. Citrix Virtual Apps and Desktops 2402 LTSR obsahuje funkce, které lze využít na několik let. Některé z těchto funkcí byly dříve nabízeny pouze v cloudu a od vydání posledního LTSR v březnu 2022 bylo přidáno množství místních funkcí. Kromě toho mohou toto vydání využít zákazníci na našem aktuálním vydání (CR). jako pravidelnou aktualizaci v jejich prostředí. Pojďme se tedy blíže podívat na to, co pro vás 2402 LTSR může udělat.

Přehled LTSR

Nejprve však rychlá rekapitulace. LTSR jsou obvykle vydávány jednou za dva až tři roky a mají prodloužený životní cyklus a politiku podpory. Trať LTSR je určena pro organizace, které hledají předvídatelnost ve svém prostředí, protože mohou získat až pět let běžné podpory. Organizace navíc těží z upgradu na vysoce testovanou a prověřenou verzi s kompilací všech nejnovějších funkcí a inovací.

Pro organizace na lince LTSR je Citrix Virtual Apps and Desktops 7 2402 LTSR nástupcem Citrix Virtual Apps and Desktops 7 2203 LTSR. Kromě toho je naplánováno ukončení životnosti Citrix Virtual Apps and Desktops 7 1912 LTSR v prosinci 2024. To znamená, že pokud používáte 1912 nebo 2203 LTSR, existují roky funkcí, schopností, upgradů zabezpečení a další, které můžete využít, když upgradujete své prostředí ještě dnes.

Pro zákazníky z ČR je tato verze relevantní i pro vás. Pokud používáte některou z nejnovějších aktuálních verzí, jako jsou 2308 a 2311, vydání 2402 je vaší další aktualizací. Můžete pokračovat v cyklu upgradu, jakmile bude doručena další aktuální verze. To znamená, že 2402 můžete zavést do svých prostředí již dnes a začít testovat, abyste zůstali v aktuálním stavu. Nejčastější dotazy týkající se tras Citrix LTSR a CR naleznete v tomto článku podpory.

Co je nového

Pro zákazníky LTSR došlo od vydání Citrix Virtual Apps and Desktops 2203 LTSR k mnoha inovacím a změnám a od vydání Citrix Virtual Apps and Desktops 1912 LTSR ještě více. To znamená, že existuje mnoho funkcí a vylepšení, které lze dohnat a plně využít.

Aktualizací bylo tolik, že jsme udělali dvě celé Citrix Master Classes o LTSR a nových on-premise funkcích! Během posledních 2 let jsme pilně přidávali možnosti, abychom zlepšili zkušenost koncových uživatelů, zlepšili pracovní zátěž a flexibilitu zařízení, zefektivnili provozní efektivitu a snížili náklady a posílili vaši pozici zabezpečení. Podívejme se na skvělé aktualizace, které jsme provedli od 2203 LTSR, a na zdroje, které vám pomohou získat více informací.

Nejlepší vylepšení pro koncové uživatele

2402 LTSR obsahuje klíčové technologie pro vysoce výkonné uživatelské prostředí (HDX), které jsou vytvořeny tak, aby poskytovaly nejlepší aplikace a stolní počítače kdekoli na jakémkoli zařízení. Mít jako místní a efektivní uživatelské prostředí je klíčem k produktivitě zaměstnanců. Takže si nebudete chtít nechat ujít klíčová vylepšení obsažená v 2402 LTSR.

Jak je uvedeno v našem Co je nového s HDX na blogu 2402 LTSR, naše nové funkce zahrnují grafiku, multimédia, dopravu a sítě a další. Přidali podporu pro kodek AV1 pro vylepšenou grafiku, která poskytuje vynikající kompresi a kvalitu obrazu ve srovnání s H.264 a H.265. Také vylepšili protokol EDT, včetně kontroly přetížení a režimu tolerance ztrát, aby zachovali vysoce kvalitní zvuk a grafiku v různých síťových podmínkách. Tyto funkce pro koncové uživatele jsou zabudovány do 2402 LTSR a zvyšují produktivitu a spokojenost uživatelů.

Špičkové vylepšení pracovní zátěže a flexibility zařízení

Vytváření flexibility a volby, jak a kde dodáváte aplikace, je i nadále hlavní prioritou Citrixu. Od poskytování jakékoli aplikace nebo desktopu na jakékoli zařízení – po umožnění poskytování kombinace on-premise a cloudových pracovních zátěží z vašich prostředí – Citrix je platforma, která to umožní. 2402 LTSR přináší funkce, které organizacím využívajícím místní virtuální aplikace a desktopy Citrix umožňují být flexibilnější než kdy dříve.

2402 LTSR obsahuje hlavní vylepšení poskytování. Nyní můžete využívat Citrix PVS s Azure a Google Cloud. Využití LTSR VDA s Citrix DaaS navíc umožňuje podporu více relací Windows 10 a 11 v Azure. Přidali také podporu pro cloudová řešení VMware v Azure, Google Cloud a AWS. Další informace o nasazení cloudových úloh z místních nasazení Citrix Virtual Apps a Desktops najdete v tomto článku podpory.

Linux VDA 2402 LTSR je také robustnější než kdy předtím. Loňský rok byl pro Linux VDA milníkem, přinesl integraci Azure AD, podporu pro adaptivní propustnost HDX a mechanismus řízení přetížení EDT, vodoznak relací a další. Kromě vylepšení Linux VDA podporuje 2402 LTSR také virtuální stroje, které nejsou připojeny k doméně. Volba toho, jaké aplikace nasadíte, kde je hostujete a jak nakonfigurujete svou infrastrukturu, je s 2402 LTSR flexibilnější než kdy dříve.

Špičková provozní zlepšení a zlepšení efektivity IT

Během posledních dvou let pilně pracovali na ještě větší paritě funkcí mezi cloudem a on-premise. Tato parita je obrovská v cíli pomoci vám zefektivnit efektivitu IT a udržet náklady pod kontrolou. 2402 LTSR nabízí klíčové funkce, které můžete využít již dnes.

Představili Citrix Web Studio pro místní nasazení, aby přinesli možnosti a zjednodušené rozhraní webové konzoly pro správu Citrix Studio do vašich místních nasazení. V 2402 LTSR mohou administrátoři používat nové Web Studio ke správě svých místních nasazení virtuálních aplikací a desktopů Citrix samostatně nebo společně s cloudovými pracovními zátěžemi pro ještě jednodušší hybridní správu.

Kromě toho 2402 LTSR obsahuje Citrix autoscale pro on-site, které organizacím umožní maximálně využít investice do datových center a ušetřit na potřebné energii a zdrojích. Automatické škálování umožňuje škálování založené na plánu, kdy se vaše virtuální stroje (VM) automaticky zapínají a vypínají v určitých časech.

Špičková vylepšení zabezpečení a dodržování předpisů

Víme, že funkce, které pohánějí vaše bezpečné prostředí Zero Trust, jsou pro vaše podnikání nejdůležitější. Proto je při přidávání nových funkcí vždy na prvním místě zabezpečení. Long Term Service Releases jsou vytvořeny tak, aby splňovaly vaše nejvyšší standardy shody. V současné době ověřují standardy FIPS, Common Criteria a Section 508 a WCAG 2.0. Pro více informací a aktualizací prosím navštivte Citrix Trust Center. 2402 LTSR také obsahuje několik vylepšení Citrix Session Recording, podporu pro Azure Trusted Launch, podporu pro Device Guard na vSphere a přidání podpory Citrix Secure Private Access.

Citrix Session Recording se i nadále vyvíjí za hranice záznamu relací na obrazovce. 2402 LTSR zahrnuje podporu pro nahrávání zvuku neoptimalizovaného pro HDX uvnitř uživatelských relací. Navíc jsme přidali možnost skrýt konkrétní aplikace ve ztrátovém záznamu obrazovky. Citrix Session Recording v 2402 LTSR přináší do vašich prostředí větší flexibilitu a zároveň je udržuje v souladu a zabezpečení.

Vzhledem k tomu, že neustále posilují možnosti zabezpečení mimo virtuální aplikace a desktopy, nabízí robustnější kompatibilní komponenty s Citrix Virtual Apps and Desktops LTSR. S tím zavedli Citrix Secure Private Access pro vaše místní prostředí spravovaná IT. Citrix Secure Private Access je kompatibilní komponenta s LTSR a poskytuje přístup bez VPN k webovým aplikacím a aplikacím SaaS pomocí jednotného přihlášení, vícefaktorové autentizace, hodnocení polohy zařízení a ovládacích prvků zabezpečení aplikací. Uživatelé mohou navíc bezpečně přistupovat k interním zdrojům pomocí Citrix Enterprise Browser, aniž by se museli připojovat k podnikové VPN.

Existuje mnoho dalších funkcí a možností, které může vaše organizace využít. Další podrobnosti  naleznete v dokumentaci k produktu.

Další kroky

Na co čekáte? Nyní je skvělý čas stáhnout si Citrix Virtual Apps and Desktops 2402 LTSR a začít je zavádět do vašich předprodukčních prostředí. Upgradovat můžete přímo z 2311 CR nebo jakékoli CU z 1912 nebo 2203 LTSR. Nezapomeňte využít nejnovější LTSR a všechny zdroje, které jsme vytvořili, abychom vám pomohli upgradovat ještě dnes!


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článkumají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix