Článek přečtěte do 3 min.

Nedávno v Oracle spustili Oracle Autonomous Database for Developers, která vám umožňuje používat Autonomní databáze bez dalších nákladů, pokud jste přihlášeni k Dedicated Exadata Cloud Infrastructure nebo Exadata Cloud@Customer Infrastructure. Jako vývojáři vás pravděpodobně nezajímají náklady, takže si pojďme promluvit o tom, proč byste měli být z tohoto vydání nadšení.

Zjednodušení inovací

Autonomní databáze vám pomůže zjednodušit vaši práci a zefektivnit váš vývoj a přivede vás k DevOps 2.0, kde se zaměřujeme na monotónnost operací a vy se soustředíte na vývojové inovace. Autonomní databáze to všechno zvládne! Je to konvergovaná datová platforma. To znamená, že se jedná o multimodelové, multipracovní, multitenantské datové úložiště, které podporuje jakýkoli typ dat, která můžete generovat.

Řekněme, že chcete vytvořit aplikaci, která uživatelům řekne, která místa jsou nejlepší na procházky se psem. Budete potřebovat geoprostorová data pro souřadnice stezky a další scénická místa, která potřebují vidět. Pak budete potřebovat grafová data pro aspekt sociálních médií této aplikace, aby uživatelé mohli sdílet přední místa a budovat tuto komunitu. Nemůžete zapomenout na relační data, která budou pocházet ze všech turistických tras po celém světě. S ohledem na to, hodláte skutečně nasadit všechna tato různá úložiště dat pro zpracování jednotlivých dat? Pokud byste to udělali, museli byste přemýšlet o integraci dat, modelování, dotazování, analýze, výkonu, škálovatelnosti. Proč se tím trápit? S Autonomní databází můžete pracovat s prostorovými, grafovými, relačními a mnoha dalšími v jediné databázi.

Kromě schopnosti pracovat se všemi typy dat má Autonomní databáze vestavěnou zjednodušenou vývojovou platformu s nízkým kódem, Oracle APEX. Podívejte se, jak snadné to s tímto LiveLab skutečně je, jak vytvořit výkonnou interaktivní analytickou aplikaci . Pokud však vývoj malého kódu není vaší věcí, můžete vytvářet pomocí populárních programovacích jazyků a prostředí, včetně Python, Node.js, Go, PHP a Ruby, a také poskytnout přístup pro rozhraní Oracle Call Interface, Oracle C++ Call Interface (OCCI), aplikace JDBC OCI, ODBC a Pro*C. Zjistěte, jak na to v části Jazykové vazby pro autonomní databázi: Přehled pro vývojáře.

Zjednodušené nasazení

Po dokončení kódu aplikace jste připraveni k nasazení. S Autonomní databáze můžete využít nepřeberné množství nástrojů pro nepřetržitou integraci a nasazení (CI/CD), jako jsou Terraform a Jenkins. Autonomní databáze podporuje pluginy a Kubernetes pro automatizaci tohoto procesu, což zjednodušuje proces nasazení pro konzistenci napříč všemi prostředími, zvyšuje efektivitu, snižuje prostoje a mnoho dalšího.

Když je aplikace aktivní, můžete zajistit, aby vaše databáze fungovala hladce, pomocí nástrojů a služeb pro pozorování pro Autonomní databázi v rámci Oracle Cloud ConsolePrometheus a Grafana. Tyto nástroje mohou zajistit, že budete mít vše od optimalizace výkonu až po řešení problémů, abyste splnili neustále se vyvíjející potřeby vaší aplikace a uživatelů.

Generativní AI a autonomní databáze

Pokud vás Autonomní databáze stále nezaujala, nechali jsme si to nejlepší na konec. Se vzestupem generativní umělé inteligence vývojáři dychtivě chtějí vidět, jak ji mohou začlenit do své práce. Možnosti kreativity a inovací jsou s generativní AI nekonečné, ale abyste dosáhli jejího skutečného potenciálu, měli byste ji používat s autonomní databází. Kombinací generativní umělé inteligence s autonomní databází můžete využít sílu syntézy dat řízené umělou inteligencí, modelového školení, vyvozování v reálném čase, personalizace, zabezpečení, automatizace, škálovatelnosti a flexibility k vytvoření působivých a inovativních řešení.

Pokud si nejste jisti, kde máte být, podívejte se na následující LiveLabs, které vám pomohou začít:

Odemkněte inovace ještě dnes

Doufejme, že vás tento příspěvek inspiruje k prozkoumání všech skvělých způsobů, jak můžete odemknout inovace s autonomní databází. Přestože je tato verze určena pouze pro ty, kteří jsou již přihlášeni k odběru Exadata Cloud Infrastructure nebo Exadata Cloud@Customer Infrastructure, stále můžete využít sílu Autonomní databáze vždy bezplatnou úrovníVývojářům dokonce poskytujeme bezplatný obrázek kontejneru , který usnadňuje nasazení. Sdílejte s námi své výtvory Autonomní databáze pomocí #InnovateWithADB; nemůžeme se dočkat, až uvidíme, co vytvoříte!

Zdroj: Oracle