Článek přečtěte do 4 min.

S řešením Oracle Cloud VMware

Má Oracle jedinečnou nabídku na trhu, pokud jde o cloudová řešení VMware, která poskytuje následující funkce a výhody:

  • Podpora pro VMware vSphere 7 a VMware vSphere 8
  • Zahrnuje licencování a podporu VMware
  • Nasazeno v rámci vlastní virtuální cloudové sítě zákazníků (VCN)
  • Úplný root přístup pro zákazníka. Oracle nemá přístup do softwarově definovaného datového centra (SDDC)
  • Native Layer 2 networking
  • Plná kontrola perimetru
  • Globální jednotný ceník a předvídatelné ceny
  • Nejširší počet holých kovových tvarů na trhu
  • Podpora více clusterů v SDDC

Dnes se zaměřujeme na multiklastr SDDC. Příspěvek na blogu Oracle z prosince 2023 představil podporu řešení Oracle Cloud VMware s více clustery. Příspěvek se zaměřuje na výchozí nasazení a představení samotné funkce.

V tomto příspěvku se zaměříme na možnosti přesahující měkký limit šesti clusterů na SDDC a podíváme se hlouběji na scénáře poskytování a na to, jak přizpůsobit nasazení za měkkými limity řešení Oracle Cloud VMware Solution.

Vícehostitelský SDDC s více clustery

Vícehostitelské SDDC poskytují vysokou dostupnost a můžete využít celou řadu funkcí řešení VMware k migraci a podpoře produkčních úloh. Můžete vytvořit multihostitelský SDDC s až šesti clustery, z nichž každý bude obsahovat až 64 hostitelů, což vede k maximálnímu počtu 384 hostitelů na SDDC. Každý cluster může obsahovat mnoho hostitelů ESXi pro podporu specifických požadavků na pracovní zátěž clusteru. SDDC vyžadují jednotný klastr pro správu pro hostování součástí správy VMware, který je vytvořen jako součást pracovního postupu nastavení SDDC.

Diagram architektury pro nasazení řešení.

Všechny clustery, které vytvoříte po sjednoceném clusteru správy, jsou clustery pracovní zátěže a neobsahují žádné součásti správy. Počet hostitelů ESXi, které můžete vytvořit v clusteru pracovní zátěže, závisí na tvaru výpočtu, který pro cluster vyberete.

S tímto rozmístěním máte také možnost volby tvaru holého kovu pro váš cluster. Tato svoboda umožňuje smíšený režim tvarů v rámci SDDC, ale míchání tvarů založených na Intelu a AMD v clusteru není podporováno, stejně jako míchání DenseIO a standardních tvarů.

Jít za měkké limity

Aktuální limit šesti klastrů v diagramu aktuálně souvisí s průvodcem nasazením, ale můžete jej změnit v operacích druhého dne. Protože clustery vSphere jsou pouze logickou konstrukcí v rámci serveru vCenter, můžete těchto prvních šest clusterů rozdělit na menší části, ale musí být dodržen minimální počet tří hostitelů na cluster, aby byly v souladu se zásadami podpory Oracle.

Příklad nastavení virtuální cloudové sítě se šesti clustery a 45 hostiteli.

Rozdělením clusterů na menší části a přidáním více hostitelů můžete jít daleko za měkký limit šesti clusterů na SDDC. Mějte na paměti, že tato operace je úkolem dne 2, který by měli dělat pouze odborníci na VMware. Tyto úkoly vyžadují dobré plánování a dobře definovaný plán provádění a testování.

Rozšířený příklad VCN s 16 clustery a 92 hostiteli.

Operace den 2

Postup je jednoduchý. Začněte s nasazením řešení Oracle Cloud VMware prostřednictvím konzoly Oracle Cloud Console a vytvořte základní nastavení s jedním clusterem pro správu a pěti clustery pracovní zátěže. Vyberte si správné tvary, protože jste omezeni na tyto tvary.

Poté můžete shluk rozbít. Počáteční počet hostitelů musí být alespoň šest hostitelů. Jinak je nemůžete rozdělit do dvou tříuzlových shluků pro oddělení. Přepněte hostitele ESXi do režimu údržby a ujistěte se, že clustery mají oddělené úložné prostředky.

Proces rozdělení šesti hostitelů do dvou tříuzlových clusterů.

Závěr

Multiklastrová funkce SDDC řešení Oracle Cloud VMware vám umožňuje pozvednout prostředí VMware v cloudu do nových výšin. Díky zjednodušené správě, oddělení pracovní zátěže, efektivitě nákladů, rozmanitosti clusterů a škálovatelnosti nabízí tato funkce komplexní řešení šité na míru konkrétním potřebám vaší organizace.

Ať už chcete optimalizovat své licenční náklady, oddělit pracovní zátěž nebo využít specializované clustery, řešením je multiklastrový SDDC. Toto nové vylepšení produktu vám umožňuje optimalizovat vaše prostředí VMware v cloudu pomocí řešení Oracle Cloud VMware.

Udělejte první krok ještě dnes. Postupujte podle tohoto průvodce a  vytvořte si vlastní multiklastrový SDDC nebo přidejte k SDDC cluster s pracovní zátěží  a přesvědčte se o předefinované síle cloudového VMware.

Máte-li zájem, kontaktujte naše  specialisty na řešení Oracle Cloud VMware. Můžeme vám poskytnout potřebnou úroveň podpory, aby byl váš projekt úspěšný.

Další informace naleznete v následujících zdrojích:

Zdroj: Oracle