Článek přečtěte do 4 min.

V dnešním dynamickém pracovním prostředí se vzdálený přístup a řešení virtuálních desktopů staly nezbytnými pro organizace, které usilují o flexibilitu a produktivitu. Citrix byl v popředí podpory podniků inovativními technologiemi a nyní, s novým plánem nabídky GPU od Intelu, mohou uživatelé očekávat ještě více všestrannosti a výkonu ve svých virtuálních desktopech.

Úvod

Spolupráce mezi Citrix a Intel slibuje novou éru možností pro zákazníky řešení Citrix Remote PC Access a Virtual Apps and Desktops VDI. Se zaměřením na poskytování špičkového grafického výkonu a flexibility nabízí integrace GPU Intel, včetně Intel Arc Pro a Intel Flex Datacenter GPU, přesvědčivou bezlicenční alternativu k tradičním řešením GPU.

Intel ARC a Citrix Remote PC Access

Citrix Remote PC Access přináší revoluci do způsobu, jakým zaměstnanci komunikují se svými kancelářskými pracovními stanicemi, a poskytuje bezproblémový virtuální desktop odkudkoli. Nyní, s podporou široké škály grafických procesorů Intel, včetně nejnovějších GPU Intel Arc Pro A50, si uživatelé mohou užívat vylepšený grafický výkon bez kompromisů.

GPU Intel nabízí plnou podporu H.265 a AV1, což zajišťuje kompatibilitu s oblíbenými aplikacemi, jako jsou HandBrake, Premiere Pro a DaVinci Resolve Studio. Zahrnutí hardwarově akcelerovaného kódování a dekódování pro kodeky H.265 444 a AV1 navíc zaručuje optimální výkon a kvalitu obrazu bez přidané režie šířky pásma, kterou lze pozorovat u H.264.

Hardwarová technologie Ray tracing společnosti Intel navíc umožňuje kompatibilnímu softwaru využívat pokročilé techniky vykreslování, čímž se zvyšuje vizuální věrnost aplikací v relacích Citrix Remote PC. Ať už jsou uživatelé v kanceláři, pracují vzdáleně nebo na cestách, Citrix HDX zajišťuje nejlepší možnou uživatelskou zkušenost tím, že poskytuje špičkovou kvalitu obrazu a sníženou latenci.

Další informace o GPU Intel Arc Pro lze nalézt na webových stránkách společnosti Intel:

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/docs/discrete-gpus/arc/workstations/a-series/overview .html

Výhody pro VDI s GPU Intel Flex Datacenter

GPU byly tradičně spojovány s graficky náročným pracovním zatížením, ale prostředí VDI se v posledních letech vyvinulo. GPU Intel Flex Datacenter nově definují roli GPU v prostředí virtuálních desktopů a nabízejí vyšší výkon a škálovatelnost napříč různými aplikacemi. Tyto GPU podporují hardwarově podporovanou virtualizaci GPU pomocí single root I/O virtualizace (SR-IOV), což eliminuje dodatečné náklady na licencování a složitost virtualizace.

Bezlicenční řešení GPU pro VDI od společnosti Intel může snížit celkové náklady na vlastnictví pro nasazení VDI, takže akcelerace GPU je přístupnější organizacím všech velikostí.

Podle Intelu: „To může fungovat jako katalyzátor pro urychlení rychlosti přijímání GPU v nasazeních VDI, kde je požadováno/upřednostňováno zrychlení grafiky a kódování, ale často to může být příliš nákladné.“

S podporou všech video kodeků podporovaných Citrix v kodecích HDX, H.265 444 a AV1 poskytují GPU Intel Flex Datacenter vysoce kvalitní obraz se sníženými požadavky na šířku pásma, což umožňuje plynulejší streamování relací desktopu a vyšší snímkové frekvence.

Intel® Data Center GPU Flex 140 je 75wattová nízkoprofilová GPU karta PCIe Gen4 pro  urychlení cloudových her, zpracování a doručování médií, VDI a  aplikací AI Visual Inference na serverech datových center. Každá PCIe karta má 2 GPU, každý  s osmi jádry Xe, dvěma médii a 6 GB paměti GDDR6.  S ohledem na granularitu poskytování grafické místní paměti ~1 GB na  virtuální GPU může každý GPU Flex Series 140 podporovat až 12 relací VDI pro  typickou osobnost znalostního pracovníka s nízkými až středními požadavky na grafický výkon  na pixel displeje, což z něj činí přesvědčivé řešení. pro nasazení VDI s vysokou hustotou .

Flex Series 170 GPU je 150wattová plnohodnotná  karta Gen4 PCIe, která má jeden uzel GPU s 32 jádry Xe, dva mediální motory a 16 GB  paměti GDDR6 pro vyšší špičkový výkon za cenu vyššího TDP.

Intel® Data Center GPU Flex Series – přehled

Výhody pro zákazníky s Intel a Citrix

Integrace nové generace GPU Intel do prostředí Citrix nabízí zákazníkům větší výběr a flexibilitu. Díky možnosti bez licencí a podpoře široké škály video kodeků mohou organizace přizpůsobit svá řešení virtuálních desktopů tak, aby splňovaly jejich specifické požadavky. Oddanost Intelu k výkonu a inovacím je navíc ověřena organizacemi třetích stran, jako je Login VSI, jejíž případová studie ukazuje působivý výkon GPU Intel Datacenter Flex při nasazení VDI.

Závěrem lze říci, že spolupráce mezi Citrixem a Intelem ilustruje novou kapitolu ve vývoji řešení virtuálních desktopů. Využitím výkonu GPU Intel mohou organizace odemknout nové úrovně výkonu, flexibility a efektivity v prostředí vzdáleného přístupu a virtuálních desktopů.

Doprovodný blog společnosti Intel Revolutionizing Virtual Workspaces with Intel Data Center GPU in Collaboration with Citrix and Cisco si můžete přečíst zde: https://community.intel.com/t5/Blogs/Tech-Innovation/Artificial-Intelligence-AI/Elevating-VDI- s-Intel/post/1578650


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix