Článek přečtěte do 3 min.

Správa zásuvných modulů Citrix nebo jeho partnerských zásuvných modulů na BYOD nebo na zařízeních spravovaných třetími stranami se může zdát jako nikdy nekončící bitva. Nekonzistentní nasazení, zranitelnosti zabezpečení a frustrace uživatelů si vybírají daň jak na vašem IT týmu, tak na produktivitě vaší organizace. Díky službě Global App Configuration Service (GACS) vás Citrix pokryje. Služba Global App Configuration poskytuje centrální uživatelské rozhraní pro konfiguraci, správu a distribuci nastavení klientských aplikací napříč všemi zařízeními a uživateli – spravovanými i nespravovanými zařízeními. Pokud jde o správu zásuvných modulů, GACS se stane vaším jediným kontaktním místem a nabízí centralizované řešení, které jim všem vládne. Umožňuje vám snadno distribuovat, aktualizovat a ovládat zásuvné moduly pomocí jediného ovládacího bodu, bez ohledu na umístění, typ nasazení nebo vlastnictví zařízení.

Jak může pomoci služba Global App Configuration

Správci byli pomocí této funkce schopni ušetřit čas a výrazně zjednodušit procesy.

S pomocí služby Global App Config Service můžete:

  • Centrálně nasazujte a aktualizujte plug-iny na klientech Citrix v různých prostředích, včetně místního, hybridního a cloudového nasazení
  • Zjednodušte úkoly IT a ušetřete čas odstraněním manuálních instalací a plánováním komunikace s uživateli BYO
  • Zajistěte konzistentní a předvídatelný zážitek pro každého uživatele, který přistupuje k vašemu obchodu Citrix
  • Zlepšete uživatelskou zkušenost bezproblémovým přístupem k aktualizovaným zásuvným modulům a minimální potřebou interakce od nich

Video níže ukazuje výhody služby Global App Configuration a jak ji spravovat.

Začněte se správou pluginů

V současné době GACS podporuje několik klíčových zásuvných modulů, včetně zásuvného modulu Citrix Endpoint Analysis, zásuvného modulu Citrix Secure Access, zásuvného modulu Webex VDI AutoUpgrade a zásuvného modulu Zoom VDI Management s dalšími přijdou v budoucnu.

Chcete-li začít, přihlaste se ke svému účtu Citrix Cloud a přejděte do části Konfigurace pracovního prostoru > Konfigurace aplikace. V části Aktualizace a zásuvné moduly přejděte na požadovaný zásuvný modul a kliknutím na ikonu rozbalení zobrazte příslušné platformy, jak je znázorněno na níže uvedeném snímku obrazovky.

Konfigurace pracovního prostoru

Je zjednodušené nasazení s flexibilními možnostmi, aby vyhovovaly vašim potřebám. Správci si mohou vybrat buď „Instalovat a aktualizovat“, což čerstvě nainstaluje zásuvný modul a aktualizace s novou verzí, pokud je k dispozici, nebo mohou „Pouze nainstalovat“, která nainstaluje zásuvný modul na nejnovější verzi, ale další aktualizace by neměla přihodit se. Obě možnosti jsou zobrazeny na snímku obrazovky níže.

Spravovat nastavení pro Windows

Správci pak mohou určit čas instalace. Jsou dvě možnosti:

  • Nainstalujte zásuvný modul bezobslužně poté, co koncový uživatel přidá obchod – To umožňuje tichou instalaci zásuvného modulu po přidání obchodu. Po dokončení instalace se koncovým uživatelům zobrazí výzva k nainstalovaným zásuvným modulům.
  • Nainstalujte zásuvný modul před přihlášením koncového uživatele – Tím zajistíte, že zásuvné moduly budou nainstalovány dříve, než se uživatel přihlásí, a získá přístup k aplikacím a plochám.

Další informace

Tuto službu neustále vylepšují, aby z ní udělali místo, kam mohou administrátoři spravovat nastavení aplikace Citrix Workspace napříč BYO a spravovanými zařízeními. Chcete-li se dozvědět více o možnostech plug-inu, navštivte dokumentaci.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článkumají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix