Článek přečtěte do 2 min.

AI a strojové učení

Umělá inteligence je v dnešní době pro každého na prvním místě a Oracle není výjimkou. Nedávno v Oracle upgradovali vyhledávání OCI s OpenSearch s umělou inteligencí na verzi 2.11, která zavádí kanály pro generování rozšířeného vyhledávání (RAG), vektorovou databázi, vylepšení konverzačního a sémantického vyhledávání, analýzu zabezpečení a funkce pozorovatelnosti. Další podrobnosti najdete na úvodním blogu nebo se ponořte do záznamu webináře.

Používáte Autonomní databázi? Podívejte se na nedávná vylepšení, která integrují AI a pokročilé strojové učení (ML), včetně následujících příkladů:

  • Autonomous Database Select AI, která umožňuje vývojářům vytvářet aplikace s podporou AI, které rozumí otázkám přirozeného jazyka uživatelů
  • Nové prostorové vylepšení v Oracle Machine Learning, které umožňuje organizacím zahrnout do modelů ML vztahy umístění pro lepší přesnost modelu
  • Nové uživatelsky přívětivé rozhraní pro monitorování modelu bez kódu zjednodušuje včasnou detekci kvality a posunu konceptu v modelech ML
  • Nové uživatelské rozhraní pro Autonomous Database Graph Studio umožňuje vytváření zobrazení grafů vlastností na znalostních grafech Resource Description Framework (RDF) pomocí metody přetažení, což organizacím umožňuje prozkoumat propojení napříč znalostními silami bez složitého kódování nebo duplikace dat.

Chcete-li se dozvědět více o těchto vylepšeních a o tom, jak snadné může být začít je používat, podívejte se na Autonomní databáze přináší AI do vašich dat.

Spuštění a oznámení společnosti Oracle po celém světě

Nedávno oznámili všeobecnou dostupnost Oracle Globally Distributed Autonomous Database, plně spravované služby OCI dostupné v datových centrech po celém světě. Oracle Globally Distributed Autonomous Database zjednodušuje nasazení a správu distribuovaných databází, poskytuje transparentní přístup pro aplikace a umožňuje zákazníkům okamžitě těžit z desetiletí inovací v optimalizaci výkonu, paralelních clusterech RAC, architektuře konvergované databáze a zabezpečení. Chcete-li se dozvědět více o vysoké dostupnosti, horizontální škálovatelnosti, datové suverenitě, autonomní správě a mnoha dalších přednostech Oracle Globally Distributed Autonomous Database, navštivte blog s oznámeními.

Také oznámili globální dostupnost OCI Full Stack Disaster Recovery ve všech regionech OC1. OCI Full Stack Disaster Recovery organizuje přechod výpočetní techniky, databáze a aplikací mezi oblastmi OCI z celého světa jediným kliknutím. Chcete-li zobrazit všechny nyní dostupné regiony, viz Oznámení dostupnosti OCI Full Stack Disaster Recovery v regionech OC1 po celém světě.

Chcete-li pokračovat v globálním tématu, nenechte si ujít zprávu, že Oracle plánuje otevřít oblast veřejného cloudu v Nairobi v Keni. Tento plánovaný region podtrhuje závazek společnosti Oracle vůči Africe a jeho cílem je pomoci řídit digitální transformaci keňské vlády, veřejných institucí, podniků, startupů, univerzit a investorů v Keni a na kontinentu. Další podrobnosti naleznete v tiskové zprávě.

Zdroj: Oracle