Článek přečtěte do 4 min.

Platforma Oracle Analytics je cloudová nativní služba, která poskytuje funkce potřebné k řešení celého analytického procesu od přijímání a modelování dat, přes přípravu a obohacování dat až po vizualizaci a spolupráci, aniž by byla ohrožena bezpečnost a správa. Tato platforma nabízí flexibilní možnosti nasazení a správy.

Oracle Analytics nabízí dvě možnosti nasazení:

  • Spravováno Oracle — Nasaďte Oracle Analytics Cloud na Oracle Cloud Infrastructure (OCI).
  • Spravováno zákazníkem — Nasaďte Oracle Analytics Server v místě nebo hostujte Oracle Analytics Server na Oracle Cloud Infrastructure.

Oracle Analytics Cloud (OAC) je škálovatelná a zabezpečená veřejná cloudová služba, která poskytuje úplnou sadu funkcí pro zkoumání a provádění společné analýzy pro vás, vaši pracovní skupinu a váš podnik. S Oracle Analytics Cloud získáte flexibilní možnosti správy služeb, včetně rychlého nastavení, snadného škálování a oprav a automatizované správy životního cyklu.

Oracle Analytics Server (OAS) je další generací Oracle Business Intelligence Enterprise Edition (OBI EE). Oracle Analytics Server byl poprvé k dispozici pro místní nasazení a ruční nasazení na OCI na začátku roku 2020.

Oracle Analytics Server pokračoval v rozšiřování svých možností a nyní oznámili nejnovější verzi: Oracle Analytics Server 2024.

V části Co je nového pro Oracle Analytics Server 2024 naleznete přehled nových funkcí a vylepšení, která byla nedávno přidána ke zlepšení vaší zkušenosti se serverem Oracle Analytics Server v následujících oblastech:

  • Konektivita dat, modelování a příprava
  • Zkoumání, Dashboarding a vyprávění příběhů
  • Rozšířená analytika a strojové učení
  • Výkon, dodržování předpisů a správa
  • Nasazení na Oracle Cloud Marketplace

Aby bylo nasazení Oracle Analytics Server na OCI mnohem jednodušší, nabízíme nyní Oracle Analytics Server na Oracle Cloud Marketplace.

K dispozici jsou dvě možnosti licencování:

  • Bring Your Own License (BYOL) pro zákazníky s místní licencí Oracle Fusion Middleware.
  • Univerzální kredity (UCM) pro zákazníky s aktivním účtem Oracle Cloud (pay as you go nebo roční univerzální kredity).

K dispozici jsou dvě možnosti licencování, UCM a BYOL

Zákazníci BYOL mohou používat Oracle Cloud Marketplace k rychlému a snadnému nasazení serveru Oracle Analytics Server, přičemž platí pouze za komponenty Oracle Cloud Infrastructure, které používají. To zahrnuje databázi a výpočetní zdroje.

BYOL licence

Zákazníci UCM si přidávají licenci Oracle Analytics Server za sazbu 1,75 USD za CPU za hodinu. Stejně jako u všech služeb Oracle Cloud jsou zákazníkům UCM účtovány pouze hodiny, během kterých je instance aktivní.

UCM licence

Na rozdíl od Oracle Analytics Cloud můžete instanci serveru Oracle Analytics Server zastavit a veškeré poplatky se přestanou načítat. Oracle Analytics Cloud můžete pozastavit; poplatky však narůstají ve výši 15 % z plné míry využití.

Jak se Oracle Analytics Server na Oracle Cloud Marketplace liší od Oracle Analytics Cloud?

Oracle Analytics Cloud je cloudová služba plně spravovaná společností Oracle, která se aktualizuje několikrát ročně. Verze Oracle Analytics Server zaostávají za Oracle Analytics Cloud a jednou ročně je plně dohánějí.

Oracle Analytics Server obsahuje většinu funkcí dostupných v Oracle Analytics Cloud, ale v současné době nenabízí replikaci dat, nativní mobilní aplikaci ani generování přirozeného jazyka. Dostupnost funkcí a srovnání mezi Oracle Analytics Server a Oracle Analytics Cloud.

Protože je Oracle Analytics Server plně spravován zákazníkem, máte větší flexibilitu s datovými ovladači, konfigurací serveru a přizpůsobením uživatelského rozhraní než zákazníci používající Oracle Analytics Cloud.

Jakou možnost si mám vybrat?

Zde je několik tipů při výběru z možností:

  • Oracle Analytics Server je nejvhodnější řešení, pokud požadujete místní řešení, které může vaše IT oddělení vysoce přizpůsobit. Je také nejlepší pro zákazníky z komerčního a veřejného sektoru v regulovaných odvětvích, kteří hodlají ponechat své obchodní aplikace na místě.
  • Oracle Analytics Server on Marketplace je nejvhodnější, pokud hledáte cloudové řešení, které může vaše IT oddělení nasadit, spravovat a přizpůsobovat. To je ideální, pokud máte v úmyslu spravovat své vlastní nasazení a zároveň využívat výhod Oracle Cloud Infrastructure.
  • Oracle Analytics Cloud je nejvhodnější, pokud potřebujete plně spravovanou veřejnou cloudovou platformu. Tato možnost je ideální pro cloudové zákazníky s kombinací místních aplikací a aplikací SaaS.

Jedna analytická platforma pro všechny potřeby zákazníků

Platforma Oracle Analytics je kompletní moderní analytická platforma, která vám pomáhá dělat chytřejší předpovědi a lepší rozhodnutí. Vestavěné strojové učení a umělá inteligence umožňují inteligentní podnikové výkaznictví, ad hoc analýzu a samoobslužnou vizualizaci dat, takže bez ohledu na to, jaká je vaše role (analytik, inženýr nebo vedoucí pracovník), můžete snadno analyzovat data a odhalovat nové poznatky.

Produkty analytické platformy společnosti Oracle zahrnují Oracle Analytics Cloud (OAC) a Oracle Analytics Server (OAS), které jsou oba postaveny na stejné technologii a možnostech platformy. Oracle Analytics Cloud je přední cloudový produkt společnosti Oracle spravovaný Oracle s rychlou dostupností probíhajících inovací. Oracle Analytics Server je zákaznicky spravovaný analytický produkt společnosti Oracle.

Oracle Analytics Server na Oracle Cloud Marketplace poskytuje zákazníkům další možnost snadného nasazení Oracle Analytics Server na Oracle Cloud Infrastructure. Další informace naleznete v tématu nasazení serveru Oracle Analytics Server na Oracle Cloud.

Zdroj: Oracle