Článek přečtěte do 3 min.

Společnost Oracle byla nedávno uznána jako přední poskytovatel cloudových služeb (CSP), která poskytuje kompletní sadu řešení cloud computingu včetně infrastruktury jako služby (IaaS), platformy jako služby (PaaS) a specifických aplikačních řešení prostřednictvím softwaru jako Služba (SaaS).

Abychom toho dosáhli, vytvořili jsme cloudové prostředí nové generace, které se zaměřuje na podnikový výkon, dostupnost, zabezpečení a ekonomiku cloudu, kde platíte za to, co používáte. Ekonomické výhody Oracle Cloud Infrastructure (OCI) jsou značné a umožňují pracovním zátěžím, jako je AI a Oracle Database, dosahovat vynikající ceny a výkonu.

Nyní dále zlepšujeme ekonomiku OCI pro naše portfolio cloudových služeb Oracle Database zavedením Oracle Autonomous Database for Developers, která poskytuje autonomní databáze pro vývojáře na  Dedicated Exadata InfrastructureExadata Cloud@Customer bez dalších nákladů.

Oracle Autonomous Database

Je ideální databáze pro vývojáře. Poskytuje vícemodelové databázové funkce pro mnoho typů dat (včetně relačních, JSON, prostorových, grafových, multimediálních, XML, souborů a dalších), mnoho pracovních zátěží (transakční, datové sklady a analýzy) a typická vývojářská rozhraní (plná SQL, přístup k datům REST a jazykové ovladače). Dodává se s bezplatnými vývojovými nástroji, jako jsou Database Actions, Oracle Application Express (APEX) pro tvorbu aplikací s nízkým kódem a Oracle REST Data Services. Zahrnuje také algoritmy strojového učení v databázi a Select AI, která uživatelům umožňuje dotazovat se na data pomocí generativního zpracování přirozeného jazyka založeného na umělé inteligenci.

Autonomní databáze

Pro vývojáře umožňuje vývojářům experimentovat s autonomní databází a vytvářet aplikace bez dalších nákladů. Bezplatné vývojářské databáze jsou určeny výhradně pro vývoj a funkční testování. Neexistuje žádný limit na počet vývojářských databází, které mohou uživatelé vytvořit na svých Exadatech, a tyto databáze nemají žádná data vypršení platnosti. Autonomní databáze pro vývojáře podporuje typy pracovního vytížení Transaction Processing a Data Warehousing. Každá instance vývojářské databáze má 4 ECPU, 20 GB datového úložiště a podporuje až 30 souběžných databázových relací.

Kromě Autonomous Data Guard, Database In-Memory, Autoscaling a dlouhodobých záloh jsou všechny ostatní funkce Autonomous Database, jako je zálohování a obnova, klonování, záplatování, APEX, Database Actions, ORDS, Performance Hub, Select AI, API, metriky a oznámení jsou součástí Autonomní databáze pro vývojáře. Vývojářským databázím sice může chybět několik funkcí produkčních databází, ale jinak jsou 100% kompatibilní s autonomními databázemi používanými v produkčních prostředích, což umožňuje vývojářům vytvářet a testovat jejich aplikace proti identickým databázovým prostředím.

Vývojářské databáze

Jsou automaticky opravovány podle stejného plánu jako běžné autonomní databáze. Vývojáři mohou zasílat servisní požadavky (SR) podpoře Oracle, aby získali pomoc se svými vývojářskými databázemi; neexistuje však žádná podpora SR závažnosti 1 ani kritické jednorázové opravy. Autonomní databáze pro vývojáře dodržuje cíl 99,5% úrovně služeb (SLO).

Zatímco Autonomní databáze pro vývojáře je určena pouze pro vývoj a funkční testování, uživatelé mohou přistupovat k celé sadě funkcí Autonomní databáze nebo škálovat databázi pro nevývojová nasazení, jako je zátěžové/zátěžové testování a produkce klonováním vývojářské databáze do plné představoval instanci autonomní databáze a běží tam.

Oracle Autonomous Database

Nabízí vývojářům výkonnou a uživatelsky přívětivou platformu pro vytváření a nasazování kritických aplikací s vysokým výkonem, škálovatelností a integrovaným zabezpečením při minimalizaci administrativní režie a nákladů. Se zavedením Autonomní databáze pro vývojáře a jejích bezplatných Autonomních databází pro vývojáře je nyní ještě přesvědčivější důvod, proč začít s vývojem všech nových aplikací s Autonomní databází. Další informace o Oracle Autonomous Database for Developers na vyhrazené infrastruktuře a Cloud@Customer

Zdroj: Oracle