Článek přečtěte do 2 min.

Citrix Remote Browser Isolation vyniká v ochraně vaší podnikové sítě izolováním relací procházení webu. Izoluje potenciálně vysoce rizikový provoz při procházení webu spuštěním jednorázové relace prohlížeče mimo firemní síť. To vytváří účinnou „vzduchovou mezeru“ mezi potenciálně škodlivými aktivitami při surfování a interní sítí/zařízením uživatele, což znemožňuje malwaru proniknout do podnikové sítě nebo zařízení. Každá relace začíná znovu a po jejím ukončení nezanechá žádné stopy.

I když to nabízí bezkonkurenční zabezpečení, může to občas vést k narušenému uživatelskému dojmu, protože neexistuje žádná „perzistence“ stavu. Tato zkušenost je v rozporu se slibem Citrixu, že kromě bezproblémového uživatelského zážitku poskytne kompletní administrační kontrolu a zabezpečení. V důsledku toho bylo potřeba to vyřešit!

Řešení: Bezproblémové obnovení relace se synchronizací profilu

Bezproblémová synchronizace profilu se této výzvě postavila čelem! Díky této funkci mohou nyní správci využívat své vlastní úložiště Azure k bezpečnému ukládání a obnovování uživatelských profilů, což umožňuje bezproblémové používání v rámci relací vzdálené izolace prohlížeče. Když se znovu připojíte k izolovanému prohlížeči, vaše karty (a brzy i preferované záložky, rozšíření a konfigurace) na vás čekají!

Příklad synchronizace profilu prohlížeče

Zde jsou některé z výhod používání této funkce:

  • Bezproblémová kontinuita pro uživatele: Už žádné začínající od nuly pokaždé, když přistupujete k prohlížeči v izolovaném prostředí vzdálené izolace prohlížeče. Pokračujte tam, kde jste skončili, pomocí přizpůsobeného prostředí procházení.
  • Zabezpečené úložiště spravované zákazníkem: Tato funkce vzdálené izolace prohlížeče využívá zákaznické úložiště Azure. To zajišťuje, že máte plnou kontrolu nad daty a jejich ukládáním a zajišťujete soulad s platnými předpisy.
  • Zvýšená produktivita: Díky zapamatování aktivních karet, historie procházení, záložek a preferencí zvyšuje synchronizace profilu efektivitu a kontinuitu pracovních postupů, snižuje frustraci uživatelů a zároveň zajišťuje, že zabezpečení zůstává v popředí.
  • Zjednodušená správa: Snadno konfigurujte a spravujte připojení Azure Storage prostřednictvím známé konzoly Remote Browser Isolation v prostředí Citrix Cloud.

Začínáme se synchronizací profilu

Implementace synchronizace profilu je jednoduchá a přímočará. Správci prostě potřebují poskytnout připojovací řetězec ke svému účtu úložiště Azure v rámci konfigurace RBI. Po aktivaci budou uživatelé automaticky těžit z bezproblémového obnovení profilu napříč relacemi.

Upozorňujeme, že tato funkce je k dispozici pouze zákazníkům oprávněným k izolaci vzdáleného prohlížeče.

V roce 2024 se bude služba Citrix Remote Browser Isolation výrazně vyvíjet, aby podporovala naše zákazníky v různých prostředích. Chtějí změnit prostředí tím, že poskytneme také ovládací prvky, které jsou pro službu izolace prohlížeče bezprecedentní.

Více se můžete dozvědět když nás budete kontaktovat.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix