Článek přečtěte do 6 min.

Citrix nedávno oslavil své první výročí, kdy se stal obchodní jednotkou Cloud Software Group, což umožnilo zaměřit se na hlavní cíl: vést podnikovou infrastrukturu bezpečného přístupu a poskytování aplikací s nejlepšími schopnostmi VDI a DaaS, ADC a Zero Trust.

Při pohledu do budoucna, budou i nadále znovu investovat do silných stránek: špičkové flexibility, zkušeností koncových uživatelů a zabezpečení Zero Trust.

Platforma Citrix je připravena dodat vám nejlepší podnikový software, který splní všechny vaše potřeby infrastruktury pro poskytování aplikací nyní i v budoucnu.

Podívejte se na toto video, kde Calvin Hsu, viceprezident produktového marketingu Citrix, diskutuje o vizi a strategii Citrixu pro rok 2024.

Vize Citrixu v roce 2024

Zjednodušení, flexibilita a zabezpečení

Odvětví IT se za posledních několik let docela změnilo od pracovníků v kanceláři přes pracovníky pouze na dálku a nyní v hybridní pracovníky, kteří si svou práci berou na cesty. Tento nárůst počtu uživatelských umístění, koncových bodů a sítí vedl k rozsáhlé složitosti IT. A tato složitost nepochází jen od koncových uživatelů – moderní aplikační prostředí jsou vysoce distribuovaná, s aplikacemi nasazenými ve více veřejných cloudech, místních datových centrech a okrajových lokalitách. Pokud to vidíte ve svém okolí, nejste sami. 53 procent lidí s rozhodovací pravomocí v oblasti informačních technologií uvádí, že jejich prostředí je složitější než před 2 lety. V konečném důsledku distribuovaná prostředí vytvářejí výzvy, které vedou ke zvýšeným nákladům a provozní režii.

Platforma Citrix se vyvinula tak, aby podporovala komplexní podniková IT prostředí a poskytuje jednoduchost, aniž by byla obětována flexibilita použití jakéhokoli cloudu nebo hypervizoru. Platforma Citrix vám umožňuje dodávat jakoukoli aplikaci koncovým uživatelům – od virtuálních aplikací po aplikace SaaS a cokoli mezi tím – což vám umožňuje konsolidovat vaše nasazení a snížit režii správy.

Poskytujte jakoukoli aplikaci bezpečně s platformou Citrix

To je jen flexibilita z pohledu správce. Pro koncové uživatele jsou tu, aby zjednodušili a zajistili přístup k aplikacím. Díky adaptivním ovládacím prvkům zabezpečení, WAF a přístupu nulové důvěry jsou tu, aby zajistili, že vaše zdroje budou v bezpečí, a to i pro nespravovaná koncová zařízení. Zabezpečení také nemusí vést ke snížení zážitku koncového uživatele. Od špičkové podpory periferních zařízení, která zajišťuje, že mohou provádět kritickou práci, až po vlastní protokol HDX a špičkový ADC s nízkou latencí a zabezpečené připojení prostřednictvím Secure Private Access (SPA), poskytujeme vám nástroje pro bezproblémové koncové uživatele. zkušenosti, bez ohledu na umístění.

Chtějí, abyste měli vše, co potřebujete k napájení infrastruktury pro poskytování aplikací v celém podniku. 

Zaměřte se na přijetí a hodnotu

Adopce hodnota jsou oblasti, na které se v roce 2024 zaměří na realizaci, od produktového týmu až po účetní tým ve vašem regionu. Pomůžeme vám naplánovat vaše nasazení, upgrady a migrace Citrixu a zajistíme, že ze své investice získáte maximální hodnotu.

Cílení na klíčová odvětví

Jako základní součást vaší IT infrastruktury hraje Citrix klíčovou roli v odvětvích, jako je zdravotnictvífinanční služby a veřejný sektor. Každé odvětví má jiné priority uživatelů, pokud jde o to, jak používají řešení a problémy, které Citrix řeší. V roce 2024 uvidíme ještě větší zaměření na strategické zákazníky v těchto vertikálách, aby dále identifikovali naše jedinečné potřeby a vyvinuli ještě inovativnější funkce.

Zdravotní péče

Pro zákazníky ve zdravotnictví vyvinuli stovky funkcí speciálně pro jejich potřeby a v investicích pokračujeme. Klinické uživatelé často používají autentizaci tap-and-go pro snadný přístup bez hesla k mobilním pracovním stanicím (pracovním stanicím na kolečkách nebo WOW), které se připojují k široké škále periferií, jako jsou tiskárny nebo diktovací zařízení. Bez Citrixu by to byla integrační noční můra s nákladnými distribuovanými nástroji pro správu PC, ale virtualizace a technologie HDX to vše zjednodušují. Dokonce rozšířili integrace tap-and-go tak, aby zahrnovaly AuthX nad rámec Imprivata. Tito uživatelé také vyžadují rychlý a spolehlivý přístup ke své práci bez ohledu na to, odkud a z jakého zařízení se připojují. Často také vyžadují přístup k elektronickým lékařským záznamům (EMR), jako jsou Epic, Cerner, AllScripts atd., které jsou často hostovány společnostmi třetích stran, což vnáší do prostředí složitost – pokud nemáte Citrix ke sjednocení zážitku koncového uživatele a zásady správce.

Finanční služby

Podniky v oblasti finančních služeb také nadále řídí náš plán podpory široké škály periferních zařízení, jako jsou terminály Bloomberg a komplexní uspořádání osmi monitorů. Citrix také poskytuje jednotné „vstupní dveře“ k mnoha různým podnikovým aplikacím, ať už jde o klient-server, Windows, webové aplikace, SaaS a vlastní vývojové aplikace. Kromě toho však instituce poskytující finanční služby také vyžadují vysoce výkonné, bleskově rychlé stroje pro obchodování a transakce s tržními informacemi v reálném čase, čehož lze dosáhnout pouze z výkonu na holém povrchu, který může podporovat pouze Citrix. Tyto instituce také potřebují podporovat své maloobchodní pobočky, což může znamenat podporu tisíců míst mimo hlavní kanceláře pomocí vlastních unikátních aplikací a zařízení pro prodejní místa, jako jsou mobilní telefony a tablety. Pro tyto případy použití bude Citrix pokračovat ve spolupráci s klíčovými partnery, jako je Apple, takže můžeme i nadále dělat věci, jako je poskytování více monitorů, myši a klávesnice a podpora Stage Manager pro iPady.

Veřejný sektor

Agentury veřejného sektoru mají přísné bezpečnostní kontroly, které se řídí zákonem. Tyto agentury provozují prostředí, která jsou uzamčená a vysoce kontrolovaná interními IT týmy se zvýšeným oprávněním. Citrix pokračuje v investicích do hybridních cloudových řešení, takže ať už chtějí používat nový suverénní cloud nebo mít věci v provozu na zabezpečeném místě, mají pro ně odpověď. Poskytují také rozsáhlé řízení přístupu na základě rolí, které umožňuje omezený přístup ke zdrojům v rámci jednoho prostředí nebo v různých bezpečnostních doménách podle potřeby, ať už ve veřejných cloudech s mezerou nebo hostovaných zákazníkem na jakémkoli hypervizoru. Od uživatelských zařízení až po datová centra musí tito zákazníci dodržovat bezpečnostní standardy na každém kroku a Citrix se zavázal poskytovat schopnosti, protože geopolitické prostředí se rychle vyvíjí.

Více funkcí pro více zákazníků

Všechny tyto schopnosti jsou důležité, ale v konečném důsledku, pokud jako zákazník nemáte přístup k funkcím, neznáte je nebo nevíte, jak je implementovat, je to všechno bezvýznamné. Klíčovou součástí této strategie je proto masivní zjednodušení našich produktů a služeb, které oznámil generální ředitel Citrix Sridhar Mullapudi.

Toto zjednodušení dává více našich funkcí do rukou ještě většímu počtu zákazníků, namísto toho, abychom byli uzamčeni za různými edicemi, doplňkovými a profesionálními nabídkami služeb. Pryč je matoucí řada edic produktů, doplňků, komplexního sledování licencí a omezených funkcí. Už si nebudete muset vybírat funkce, které si koupíte na základě ceny – budete mít plný přístup k funkcím zabudovaným do naší platformy.

  • Virtualizace aplikací a desktopů: Citrix Virtual Apps and Desktops Premium a Citrix DaaS Premium pro nejlepší platformu pro poskytování podnikových aplikací a desktopů pro zabezpečení a zjednodušení hybridních nasazení.
  • Doručování aplikací a zabezpečení: NetScaler pro vysoce výkonné poskytování aplikací s komplexním zabezpečením a komplexní pozorovatelností
  • Monitoring and Insights: Citrix Analytics for Performance & Security pro efektivní monitorování a odstraňování problémů napříč komplexními a hybridními prostředími Citrix end-to-end. uberAgent tyto schopnosti doplňuje a rozšiřuje.
  • Secure Access: Secure Private Access, Citrix Endpoint Management a Citrix Enterprise Browser pro zvýšení produktivity poskytováním jednotného portálu pro všechny virtuální i nevirtuální aplikace.

S NetScaler zahrnutým v platformě posouváme vývoj Citrix a NetScaler blíž než kdy předtím. Jako jediný aplikační řadič (ADC), který je plně interoperabilní s Citrix pro místní i cloudová prostředí, poskytuje NetScaler bezpečný přístup, takže vaši pracovníci mohou přistupovat ke svým virtuálním aplikacím a aplikacím založeným na SaaS odkudkoli, na jakémkoli zařízení a v jakékoli síti. NetScaler je také lídrem na trhu poskytování podnikových aplikací a naši zákazníci mohou těžit z přesunu případů použití nevirtuálních aplikací a zabezpečení na NetScaler jako součást platformy Citrix. Pro více podrobností o změnách NetScaler klikněte prosím zde.

Chcete-li zobrazit úplný seznam funkcí, podívejte se na matici funkcí.

Pokračující investice do hybridu

Poskytování hybridních schopností bylo a bude pro Citrix určující strategií.

Minulý rok připravili plán pro rok 2023, aby zákazníkům pomohli na jejich hybridní cestě. Tento plán zahrnoval věci jako aktualizované uživatelské rozhraní StoreFrontWeb Studio pro místní a Workspace API pro přizpůsobení. Nejen, že splnili tyto cíle, ale také jsme přinesli další vysoce žádané funkce na místě, jako je WEM Web Console a Autoscale. A to teprve začínají.

Zaměření na vývoj je v souladu se čtyřmi klíčovými kategoriemi: konsolidace a optimalizace nákladů, ochrana kriticky důležitých aplikací a dat, zabezpečení přístupu k podnikovým aplikacím, snížení provozní složitosti a poskytování výjimečných uživatelských zážitků kdekoli.

Zjistěte více

Chcete-li se dozvědět více o nových oznámeních o platformě Citrix, neváhejte nás kontaktovat.

Zdroj: Citrix