Článek přečtěte do 5 min.

Podniky investují obrovské částky do různých řešení pro zabezpečení a poskytování podnikových aplikací, dat a přístupu k síti. S různými řešeními pro web, SaaS a Windows, závislostmi na různých infrastrukturách a zařízeních a další složitostí kolem interního a externího přístupu jsou podniková IT prostředí stále více roztříštěná a jejich provoz je nákladnější. Proto v Citrixu volí jednodušší přístup a vytváříme jednotnou platformu, která vám poskytne přístup s nulovou důvěrou, nejlepší virtualizaci aplikací a desktopů ve své třídě a vysoce výkonné poskytování aplikací s komplexním zabezpečením.

Představujeme platformu Citrix

S platformou Citrix můžete poskytovat, monitorovat a spravovat bezpečný přístup aplikací k jakémukoli zařízení a jakémukoli uživateli a zároveň zajistit vysoký výkon a zabezpečení. Platforma Citrix je komplexní celopodnikové řešení, které zahrnuje celou šíři funkcí Citrix a NetScaler.

Dříve jste museli procházet různými edicemi a doplňky, abyste získali cenné funkce, jako je WEMPVS nebo ServiceNow Integration. Stejně tak existovalo nespočet variant funkcí NetScaler a kapacity, o kterých se bylo možné rozhodnout. Odstranili veškerou tuto složitost a zpřístupnili všechny funkce Citrix na podnikové úrovni ve dvou, hodnotově založených nabídkách založených na platformě, které zahrnují nejen DaaS a VDI – ale také špičkové schopnosti NetScaler pro poskytování aplikací a zabezpečení.

Citrix Universal Hybrid Multi-Cloud: Výkonnější než kdy předtím

Minulý rok představili předplatné Citrix Universal s trvalými hybridními právy. Nyní představujeme další vývoj předplatného Universal přidáním plnohodnotného NetScaler se spoustou propustnosti pro podniky. Dokonce přidali Citrix Endpoint Management, aby doplnili vaše schopnosti EUC. Nové předplatné se nazývá Citrix Universal Hybrid-Multi Cloud a zahrnuje Citrix Virtual Apps and Desktops Premium, Citrix DaaS Premium, 1000 GB propustnosti NetScaler s neomezeným počtem instancí a Citrix Endpoint Management. Vše, co potřebujete k řešení všech vašich potřeb poskytování základních aplikací – ať už používáte VDI, ADC nebo obojí – je zahrnuto v jednom jednoduchém balíčku.

Získejte univerzální flexibilitu se vším všudy, abyste dostali aplikace z datového centra do rukou svých zaměstnanců.

S novým Citrix Universal Hybrid Multi-Cloud máte schopnosti nahradit jakékoli nasazení VMware Horizon ve vašem prostředí, což mnozí chtějí udělat vzhledem k nejisté budoucnosti po akvizici. Kromě toho, pokud máte za F5 nebo jinými webovými aplikacemi směřujícími k internetu, může tato nabídka zahájit úsilí o konsolidaci a ušetřit náklady a složitost.

Výhody licence Citrix Platform License

Jsme taky rádi, že můžeme oznámit spuštění nejnovější licence: Citrix Platform License (dostupná pouze na pozvání). Licence na platformu Citrix je určena pro podniky, pro které je Citrix strategickou součástí jejich podnikání a IT operací, a chtějí tento základ využít k rozšíření do dalších případů použití pro celý podnik, bez ohledu na to, zda používají virtuální, SaaS, web, nebo místní aplikace: ZTNA, zabezpečení webového prohlížeče, pokročilé informace o pozorovatelnosti a další. Tato nabídka navíc poskytuje uživatelům Citrixu neomezenou kapacitu a propustnost NetScaler. Toto je nejkomplexnější a nejflexibilnější licence, jakou kdy nabízeli, určená k vytvoření partnerství se strategickými zákazníky. 

Nejenže licence Citrix Platform License zahrnuje všechny funkce, které Citrix nabízí, ale bude zahrnovat i budoucí inovace a akvizice ze strany Citrixu! Když už o tom mluvíme, jsme rádi, že můžeme oznámit, že Citrix nedávno koupil uberAgenta a tým společnost Limits GmbH, čímž rozšířil možnosti pozorovatelnosti o další data shromážděná z fyzických i virtuálních koncových bodů a plnou integraci s řešeními třetích stran, jako je Splunk. Jedná se o fantastický doplněk platformy s osvědčenými rozsáhlými nasazeními přesahujícími 250 000 uživatelů v jediném prostředí a více než 1,5 milionu uživatelů po celém světě!

Kromě nového uberAgenta obsahuje Citrix Platform License také:

  • Virtualizace aplikací a desktopů: Citrix Virtual Apps and Desktops Premium a Citrix DaaS Premium pro nejlepší platformu pro poskytování podnikových aplikací a desktopů pro zabezpečení a zjednodušení hybridních nasazení.
  • Doručování aplikací a zabezpečení: NetScaler pro vysoce výkonné poskytování aplikací s komplexním zabezpečením a komplexní pozorovatelností
  • Monitoring and Insights: Citrix Analytics for Performance & Security pro efektivní monitorování a odstraňování problémů napříč komplexními a hybridními prostředími Citrix end-to-end. uberAgent tyto schopnosti doplňuje a rozšiřuje.
  • Secure Access: Secure Private Access a Citrix Endpoint Management pro zvýšení produktivity poskytováním jednotného portálu pro všechny virtuální i nevirtuální aplikace.

Pamatujte, že s licencí Citrix Platform License získáte nejen přístup ke všem funkcím, ale také neomezenou kapacitu. To znamená, že můžete dokončit migraci z VMware Horizon a F5, aniž byste se museli starat o pořizování dalších licencí. S Secure Private Access můžete také zvýšit zabezpečení nahrazením VPN řešením přístupu ZTNA – to vše bez dalších poplatků.

Investujte do svého úspěchu

Je tu ještě jedna věc: veškerý tento přístup k nejlepším technologiím je cenný jen tak, jako vaše schopnost je úspěšně implementovat a provozovat. Proto učinili odvážný krok a investovali do lepší podpory, odborného vedení a vzdělávání pro strategické zákazníky – bez dalších poplatků. Citrix Unified Services kombinuje zvýšené nabídky podpory s přístupem k podnikovým architektům a konzultantům, aby zajistili, že jsou partnerem při rozšiřování zavádění platformy Citrix, abyste mohli získat maximální návratnost investic, ať už rozšířením aktuálních případů použití nebo ponořením se do sítě.

Pokud se rozhodnete pro Citrix Universal, ale chcete prozkoumat některá z novějších řešení, jako je Secure Private Access nebo úplnou sadu funkcí pozorovatelnosti včetně uberAgent nebo Analytics, náš tým vám může pomoci s programem „Kickstart“ navrženým pro vaše prostředí. Sjednocené služby Citrix nejsou vázány na konkrétní předplatné, ale místo toho jsou nabízeny na základě pozvání od vašeho účetního týmu.

V neposlední řadě má každý zákazník, bez ohledu na to, zda máte Citrix Unified Services, bezplatný přístup k výukovému softwaru Citrix a NetScaler hostovanému na PluralSight! Chceme, abyste měli znalosti a dovednosti pro využívání platformy Citrix – a katalog kurzů budeme doplňovat v průběhu roku.

S těmito oznámeními napříč produkty, akvizicemi a službami je jasné, že Citrix věnuje všechny své zdroje pomoci zákazníkům řešit širokou škálu problémů s poskytováním aplikací v tomto hybridním multicloudovém světě. Těším se na budoucí spolupráci s vámi!

Nejčastější dotazy

Kdy bude nová licence k dispozici? 

Nová předplatná byla k dispozici 4. března 2024.

Mám nárok na Citrix Platform License nebo Universal Hybrid-Multi Cloud License?

Licence předplatného Citrix Universal Hybrid-Multi Cloud jsou dostupné pro prostředí od 250 uživatelů a více.

Mohu si koupit Citrix Analytics, uberAgent a Citrix Secure Private Access (SPA) jako samostatné produkty?

Citrix Analytics a SPA skončily prodeje (EOS) jako samostatné nabídky 6. prosince 2023 a lze je obnovit do prosince 2024. Obnovení údržby uberAgent je dostupné pouze pro stávající zákazníky. Tyto schopnosti jsou nyní zabudovány do platformy Citrix.

Pro podrobnější informace, nás kontaktujte, abyste zjistili, které řešení je pro vás to pravé.

Další informace

Chcete-li se dozvědět více o produktové vizi a strategii pro rok 2024, podívejte se na tento blog od produktového ředitele Citrix Abhilash Verma. Chcete-li se dozvědět více o platformě Citrix, neváhejte nás kontaktovat.

Zdroj: Citrix