Článek přečtěte do 4 min.

Jako součást trvalého odhodlání setkávat se se zákazníky tam, kde jsou na cestách zavádění, brzy v Citrixu dodají novou verzi Citrix Virtual Apps and Desktops Long Term Service Release (LTSR). LTSR nejvíce očekávají organizace, které upřednostňují předvídatelnost ve svých prostředích. Kromě výhod, které přináší Citrix Virtual Apps and Desktops LTSR, vědí také, že je důležité, aby organizace měly odpovídající desktopový klient, který nabízí stejnou předvídatelnost a prodloužený životní cyklus. To je důvod, proč jsou nadšeni, že můžeme oznámit nejnovější iteraci aplikace Citrix Workspace Long Term Service Release pro Windows! Vydání předběžného přístupu (EAR) aplikace Citrix Workspace LTSR je nyní k dispozici pro testování, ověřování a poskytování zpětné vazby. Pojďme se blíže podívat na funkce a možnosti obsažené v nové aplikaci Citrix Workspace LTSR.

Co můžete očekávat od nové aplikace Citrix Workspace LTSR

Od doby, kdy Citrix dodal poslední LTSR v březnu 2022, přidali dva roky inovací a vylepšení, které mohou organizace využít. Aplikace Citrix Workspace LTSR pro Windows je dodávána se stejnou kadenci jako Citrix Virtual Apps and Desktops LTSR. To znamená, že organizace mají více možností než kdy jindy. Nejnovější aplikace Citrix Workspace LTSR je zaměřena na zvýšení produktivity, zabezpečení a provozní efektivity pro váš ekosystém koncových uživatelů. Aplikace Citrix Workspace LTSR je vytvořena speciálně pro zařízení Windows a poskytuje 15měsíční údržbu s pravidelnými kumulativními aktualizacemi (CU) a životním cyklem tři roky. S inovacemi přichází také předvídatelnost aktualizací. Nejnovější verze aplikace Citrix Workspace přináší řadu vylepšení pro vylepšení vašich zdrojů založených na Citrixu. Tato verze, navržená tak, aby vyhovovala vyvíjejícím se potřebám moderních podniků, se zaměřuje na poskytování bezproblémové uživatelské zkušenosti, posílená bezpečnostní opatření a zlepšenou provozní efektivitu.

Vylepšení uživatelské zkušenosti

Aplikace Citrix Workspace je přístupovým bodem pro uživatele, kteří mají přístup ke svým kritickým obchodním zdrojům. Je důležitější než kdy jindy poskytovat koncovým uživatelům špičkovou zkušenost a nová aplikace Citrix Workspace LTSR přináší klíčová vylepšení:

  • Vylepšené uživatelské rozhraní: Užijte si modernizované rozhraní, které zjednodušuje navigaci a zlepšuje uživatelskou interakci pro cloudové i místní uživatele.
  • Activity Manager: Zůstaňte organizovaní a efektivní s novou funkcí Activity Manager, která vám pomůže bezproblémově spravovat relace. Podívejte se blíže na Activity Manager na níže uvedeném snímku uživatelského rozhraní.
  • Nový instalační program pro Windows 10 a 11: Vyzkoušejte nový, moderní a intuitivní instalační program navržený pro bezproblémový proces instalace v prostředích Windows 10 a 11.
  • Vylepšené možnosti načítání: Získejte podrobné informace o každé fázi spouštění relace, abyste mohli lépe řešit vlastní problémy a zlepšit celkovou použitelnost a produktivitu.
  • Vlastní zpráva při ukončení relace: Podporujte udržitelné postupy odhlašování zobrazováním vlastních zpráv při uzavírání relací, které vybízejí uživatele, aby vypnuli stroje a ušetřili tak energii a náklady.
  • Vylepšení optimalizace Microsoft Teams: Zvyšte úroveň spolupráce díky vylepšeným funkcím, jako je rozmazání a obrazové efekty, simulcast pro lepší kvalitu videokonferencí, sekundární vyzvánění a zvuková upozornění a bezproblémové sdílení plochy s povolenou ochranou aplikací.

Vylepšení zabezpečení

Bezpečné poskytování aplikací a dat je vždy na prvním místě. Uživatelský přístupový bod je důležitý pro zabezpečení, aby byla vaše data v bezpečí. Proto je nová aplikace Workspace plná vylepšených funkcí zabezpečení:

  • Vylepšený doménový průchod: Posilte bezpečnostní protokoly s rozšířenými schopnostmi doménového průchodu, které poskytují bezproblémový a bezpečný přístup ke zdrojům domény.
  • Azure AD SSO: Zjednodušte procesy ověřování a zvyšte zabezpečení pomocí Azure AD SSO, což uživatelům umožňuje zabezpečený přístup k jejich pracovnímu prostoru pomocí jediné sady přihlašovacích údajů.
  • TLS 1.3: Přijměte nejnovější šifrovací standardy s podporou TLS 1.3, zajišťující bezpečné komunikační kanály a ochranu citlivých dat před potenciálními kybernetickými hrozbami.
  • Kompatibilita s Citrix Enterprise Browser: Zajistěte kompatibilitu s Citrix Enterprise Browser, čímž se zvýší bezpečnost a hladká integrace se stávající infrastrukturou.
  • Podpora Storebrowse SDK pro pokročilou autentizaci: Posílení autentizačních mechanismů s podporou pokročilé autentizace pomocí Storebrowse SDK, čímž se zvýší bezpečnost v celém prostředí Citrix.

Vylepšení provozní efektivity

Citrix se zavázal ke zjednodušení administrativních procesů. Po zefektivnění správy zdrojů se IT týmy mohou soustředit na jiné strategické iniciativy. Nová aplikace Citrix Workspace LTSR obsahuje řadu nových funkcí pro zlepšení provozní efektivity:

  • Automatická aktualizace verzí a tichá aktualizace na pozadí: Zjednodušte správu aktualizací pomocí automatické správy verzí a tichých aktualizací na pozadí, což zajišťuje bezproblémové přechody s minimálním přerušením.
  • Podpora pro správu zásuvných modulů: Získejte lepší flexibilitu a kontrolu díky vestavěné podpoře správy zásuvných modulů (Microsoft Teams VDI, ochrana aplikací atd.), která umožňuje správcům snadno spravovat a aktualizovat zásuvné moduly.
  • Citrix Secure Access a EPA: Posílení bezpečnostních opatření pomocí Citrix Secure Access a EPA, zajišťující bezpečný přístup a shodu mezi zařízeními a zároveň ochranu před potenciálními hrozbami.
  • Integrace agentů třetích stran (Zoom/Webex): Bezproblémová integrace s agenty třetích stran, jako jsou Zoom a Webex, zlepšují spolupráci a produktivitu v prostředí vašeho pracovního prostoru.
  • Vylepšení služby Global App Configuration Service: Zjednodušte správu konfigurace aplikací s vylepšeními služby Global App Configuration Service, což usnadňuje centralizované řízení a správu.
  • Podpora skupin uživatelů: Vylepšete administrativní kontrolu a správu uživatelů pomocí podpory skupin uživatelů prostřednictvím služby Global App Configuration Service, která umožňuje granulární řízení přístupu a přizpůsobené uživatelské prostředí.

Zkuste to ještě dnes!

Nová aplikace Citrix Workspace LTSR není vytvořena pouze tak, aby poskytovala efektivní uživatelský zážitek – jde o revoluci ve způsobu, jakým uživatelé pracují, spolupracují a inovují. Nenechte si ujít příležitost povýšit své zkušenosti s Citrixem na bezprecedentní úroveň produktivity, zabezpečení a provozní efektivity. Otestujte ještě dnes verzi EAR (early access release) aplikace Citrix Workspace app LTSR, abyste se připravili na nadcházející Citrix Virtual Apps and Desktops LTSR.


Prohlášení: Tento článek může obsahovat odkazy na plánované testování, vydání a/nebo dostupnost produktů a služeb Cloud Software Group, Inc. Informace uvedené v tomto článku mají pouze informativní charakter, její obsah se může bez upozornění změnit a nelze se na ně spoléhat při rozhodování o nákupu. Informace nepředstavují závazek, příslib nebo právní povinnost dodat jakýkoli materiál, kód nebo funkcionalitu. Vývoj, vydání a načasování jakýchkoli funkcí nebo funkcí popsaných pro produkty zůstává na výhradním uvážení Cloud Software Group, Inc.

Zdroj: Citrix