Článek přečtěte do 4 min.

Citrix Autoscale byl představen v roce 2019 a od té doby je jednou z nejrozšířenějších funkcí. Je snadné pochopit proč: díky schopnosti snížit výdaje na cloud při zachování výjimečného zaměstnaneckého zážitku je používání Autoscale naprostou záležitostí. Začátkem tohoto roku tuto funkci zavedli do místní řídicí roviny v Citrix Virtual Apps and Desktops 2305, čímž všem administrátorům přinesli výkon Autoscale.

Od IT týmů a správců se požaduje, aby toho dělali více s méně. Podniky musí snižovat náklady a IT týmy musí plnit své úkoly. Jsme tu, abychom vám pomohli dosáhnout vašich obchodních cílů pomocí sady nově vydaných funkcí Autoscale, které vám pomohou ušetřit náklady.  Pojďme se podívat na některé z nejnovějších funkcí.

Hibernace s virtuálními počítači Azure

Umožněte svým koncovým uživatelům pokračovat tam, kde skončili, díky rychlejšímu výkonu přihlašování – bez dalších nákladů – pomocí režimu spánku.

Hibernace umožňuje pozastavit virtuální počítače, které jsou nečinné, a ušetřit tak náklady na výpočetní techniku. Obsah paměti virtuálního počítače je uložen na disku OS. Když se uživatel znovu přihlásí, pokračuje od místa, kde skončil, což vede k lepšímu uživatelskému zážitku. Uživatelé také zažijí rychlejší spouštění než u zastavených dealokovaných strojů.

Zákazníci neplatí žádné dodatečné náklady ve srovnání s vypnutými stroji a jsou také udržitelnější. Tato funkce je primárně určena pro počítače přiřazené k jedné relaci, ale lze ji použít i pro sdružené počítače. Pro sdružené počítače mohou administrátoři nastavit agresivnější časové limity pro optimalizaci nákladů při zachování dobré uživatelské zkušenosti – uživatelé budou stále pokračovat přesně tam, kde s hibernací přestali. Chcete-li začít a další informace, podívejte se na blog a na video o úplném nastavení.

Kde zapnout hibernaci v konzole Citrix DaaS

Nastavení napájení pro koncového uživatele PTO

Vypněte přiřazené stroje, když je koncový uživatel na dovolené.

Vaši koncoví uživatelé nejsou vždy v práci každý pracovní den. Ať už je PTO nebo státní svátek, nastanou dny, kdy se nepřihlásí. Potřebujete schopnost spravovat napájení těchto strojů v těchto dnech volna, abyste ušetřili na počítači a nákladech. Abychom tento případ použití vyřešili, zavedli jsme zásadu, která vám umožňuje vypnout nebo hibernovat počítač, pokud se uživatel nepřihlásí do nastavené doby.

Nastavení automatického škálování pro správu napájení strojů, pokud nejsou k dispozici žádná uživatelská připojení

Další informace naleznete v tématu:

Autoscale Insights

Analyzujte efektivitu svých nastavení Autoscale pomocí dat Autoscale Insights.

V Citrixu slyšeli vaši zpětnou vazbu: Správci chtějí činit rozhodnutí na základě dat, aby pochopili, zda jsou jejich nastavení automatického škálování účinná. Správci chtějí zajistit, aby odpovídaly skutečnému využití koncovými uživateli a zároveň zachovali rovnováhu mezi úsporami nákladů a zkušenostmi koncových uživatelů.

To je místo, kde přichází na řadu Autoscale Insights. Statistiky jsou viditelné na úrovni skupiny dodávek a porovnávají se každých 30 minut historického používání s počtem zapnutých funkcí Autoscale. Autoscale Insights používá tato data k hodnocení vašich nastavení jedním ze tří způsobů: špatná zkušenost koncového uživatele, neefektivní náklady nebo dobrá rovnováha mezi náklady a zkušenostmi koncového uživatele.

Autoscale Insights vyhodnocující nastavení Autoscale

Začněte s AutoScale Insights povolením přepínače na domovské stránce:

  • Přejděte na Spravovat > Domovská stránka > widget Náhled funkcí > Autoscale Insights a povolte.
  • Poté přejděte do uzlu Delivery Groups –> vyberte skupinu Delivery Group –> ve spodní části zaškrtněte Autoscale Insights.
  • Poznámka : Po aktivaci přepínače může trvat 15 minut, než se Autoscale Insights zobrazí.

Další informace naleznete v naší dokumentaci.

Vertikální vyvažování zátěže

Pomocí vertikálního vyvažování zátěže na úrovni doručovací skupiny zabalte relace vertikálně místo toho, aby se relace rozrůstaly .

Vertikální vyvažování zátěže je neuvěřitelně užitečné pro řízení nákladů ve veřejných cloudech. Naskládáním uživatelských relací do strojů, které se již používají, omezíte rozrůstání a snížíte náklady. Dříve bylo vertikální vyrovnávání zátěže nastaveno na úrovni lokality Citrix, což znamenalo, že jste museli používat vertikální vyvažování zátěže napříč všemi svými skupinami pro dodávky, i když byly v místních datových centrech. Tato omezená schopnost administrátorů implementovat tuto funkci.

Nyní jsme toto nastavení přenesli na úroveň Delivery Group. Můžete individuálně nastavit vertikální vyrovnávání zátěže pouze pro skupiny Delivery Groups, které jsou hostované v cloudu, což vám umožní optimalizovat náklady a zároveň zachovat výkon pro místní skupiny Delivery Groups. Při vytváření doručovací skupiny si nyní můžete vybrat vertikální vyrovnávání zátěže pro příchozí relace, aby byly distribuovány vertikálně tím, že každý stroj naplní svou maximální kapacitu. Můžete také změnit nastavení pro existující skupiny doručení.

Nastavení vertikálního vyvažování zátěže pro skupiny dodávek

Poznámka: Vzhledem k tomu, že relace budou sbaleny na počítačích, doporučuje se spravovat prostředí koncového uživatele pomocí zásad, jako je maximální počet relací na počítač a tolerance souběžného přihlášení, jak je uvedeno výše.

Další informace naleznete v dokumentaci.

Zdroj: Citrix