Článek přečtěte do 3 min.

Pokud jste zákazníkem Citrixu a ServiceNow, můžete pomoci svým administrátorům snížit množství času stráveného aktivitami helpdesku a uvolnit jejich čas pro projekty s přidanou hodnotou a organizační iniciativy. Adaptér Citrix ITSM se integruje se službou ServiceNow a poskytuje řešení plug-and-play, které poskytuje přístup k pracovním postupům, které automatizují běžné úlohy helpdesku Citrix, jako je resetování relace, vyžádání aplikací a desktopů a řešení technických problémů.

Adaptér Citrix ITSM také podporuje vytváření vlastních pracovních postupů pro další flexibilitu, což umožňuje správcům vytvářet pokročilé automatizované úlohy. Mezi výhody adaptéru Citrix ITSM pro ServiceNow patří umožnění samoobslužných služeb pro zaměstnance pro vylepšené uživatelské prostředí, automatizace IT a konzistentní monitorování a reporting vašeho prostředí.

Stojí za zmínku, že ačkoli je Citrix ITSM adaptér pro ServiceNow službou Citrix Cloud, podporuje jak Citrix DaaS, tak místní nasazení Citrix Virtual Apps and Desktops (CVAD). U místních webů CVAD to vyžaduje konfiguraci Site Aggregation pro nastavení připojení k místním umístěním.

Abychom vám pomohli rychle začít, v Citrixu vytvořili na YouTube seznam videí, který ukazuje pokyny pro registraci a také typická použití. Určitě se podívejte.

Vylepšená uživatelská zkušenost s Citrix a ServiceNow

S adaptérem ITSM pro ServiceNow můžete rychle začlenit nové zaměstnance, poskytovat samoobslužný přístup k publikovaným aplikacím a desktopům a řešit technické problémy rychleji než kdy dříve. IT manažeři mohou integrovat funkce adaptéru ServiceNow a Citrix ITSM se stávajícími nástroji pro komunikaci a podporu, jako jsou Teams, Slack nebo nový virtuální agent ServiceNow AI a portál ServiceNow pro rychlejší řešení běžných problémů.

Díky integraci s nástroji, jako jsou Teams a Slack, mohou organizace poskytovat zaměstnancům lepší podporu a rychlejší řešení pro zvýšení produktivity. Další informace o tom, jak můžete využít virtuálního agenta, samoobslužné služby, monitorování a vytváření lístků a přístup k aplikacím a desktopům ke zlepšení uživatelského zážitku, najdete v epizodě Citrix a ServiceNow na podcastu The Click-Down.

Vylepšená automatizace IT s adaptérem ITSM

Při společném využití mohou Citrix a ServiceNow automatizovat opakující se úlohy pro správu IT prostřednictvím předdefinovaných pracovních postupů správy, které optimalizují správu vaší infrastruktury Citrix mimo bránu a zároveň poskytují flexibilitu pro vytváření vlastních pracovních postupů automatizace pomocí rozhraní Citrix ITSM API. a návrhář ServiceNow Flow. Jedním z případů použití automatizace Citrix a ServiceNow je automatizace resetování relací pro zaměstnance pomocí virtuálního agenta ServiceNow. Virtuální agent dokáže resetovat relaci Citrix zaměstnance za 30 sekund, čímž zvyšuje produktivitu zaměstnanců a snižuje množství času, které IT potřebuje strávit ručním resetováním relací.

Jeden zákazník, společnost Novant Health, obnovil tisíce hodin produktivního času s adaptérem Citrix ITSM pro ServiceNow automatizací resetování relací. Při poskytování péče by zdravotnický personál narážel na problémy se zabezpečenými relacemi CVAD kvůli problémům se sítí, zapomenutým heslům a zásadám SSO a MFA. Před použitím adaptéru Citrix ITSM pro ServiceNow může tato ruční resetování relací trvat až 15 minut. Nejenže to snížilo produktivitu zaměstnanců, ale přerušilo procesy péče o pacienty. Nyní s adaptérem ITSM lze resetování relace dokončit za 30 sekund, čímž se poskytovatelé vrátí k péči a pacienti budou rychleji vidět.

Důsledné monitorování, reporting a zajišťování

Zákazníci Citrixu mohou také těžit z funkcí automatického zřizování, monitorování a vykazování dostupných prostřednictvím adaptéru ITSM pro ServiceNow. Bez ohledu na to, kde hostujete své úlohy Citrix – v prostorách, v cloudu nebo hybrid obojího – můžete automatizovat poskytování strojů Machine Creation Services, abyste se ujistili, že budete mít vždy potřebný výpočetní výkon, aniž byste potřebovali ruční IT zásah. Můžete také automatizovat mazání strojů, abyste se ujistili, že využíváte pouze zdroje, které potřebujete. Kromě toho vám umožňuje přihlásit se k odběru výstrah a oznámení Citrix, což umožňuje správcům automatizovat proces vytváření incidentů ServiceNow. Přečtěte si více o tom, co pro vás může udělat adaptér Citrix ITSM pro ServiceNow, v bílé knize o optimalizaci nákladů.

Získejte maximum ze svých investic Citrix a ServiceNow

I nadále úzce v Citrixu spolupracují se ServiceNow na přidávání nových funkcí a funkcí, abyste ze svých investic do Citrixu i ServiceNow mohli vytěžit maximum. Nejnovější informace o tom, co je nového s Citrix a ServiceNow, a informace o tom, jak nakonfigurovat adaptér ITSM, najdete v dokumentaci k produktu Citrix. Pokud jste to ještě neudělali, začněte používat adaptér Citrix ITSM pro ServiceNow a jste nadšeni z produktivity plynoucí z povolení této služby, pak si pro začátek prohlédněte dokumentaci.

Zdroj: Citrix