Článek přečtěte do 3 min.

Pokud má váš IT tým letos velké plány investovat do nové infrastruktury a vysoce hodnotných projektů, může přijetí zásady přinést vlastní zařízení (BYOD) vaší organizaci pomoci ušetřit peníze, aniž by došlo k ohrožení funkčnosti.

Programy BYOD nejsou správnou volbou pro každého

Pokud vaše obchodní potřeby spadají do některé z následujících oblastí, program BYOD může být pro vás to pravé:

  • Koncoví uživatelé s lokálně nainstalovanými aplikacemi na nativních koncových bodech, kteří pracují v hybridním nebo vzdáleném prostředí
  • Dodavatelé nebo partneři třetích stran, kteří potřebují bezpečný přístup k vašim firemním zdrojům ze zařízení svého zaměstnavatele
  • Zaměstnanci, kteří zastávají extrémně mobilní role a potřebují zařízení, které funguje na cestách, jako je notebook nebo tablet
  • Uživatelé malých nebo velkých klientů, kteří nějakou dobu pracují v hybridním nebo vzdáleném nastavení

Technologie Citrix umožňuje zaměstnancům a dodavatelům bezpečný přístup k firemním zdrojům z jakéhokoli zařízení, včetně osobních zařízení. Výhodou volby Citrixu pro vaši politiku BYOD je, že Citrix nabízí výjimečnou škálu funkcí, včetně vysoce kvalitního uživatelského zážitku, jednoduché provozní správy, zabezpečení Zero Trust a snížených nákladů na hardware. Navíc může Citrix ušetřit vašemu podnikání více než 1 milion dolarů ročně s programem BYOD, když přepnete 10 000 uživatelů z programu řízeného koncového bodu na program Citrix BYOD.

Podívejme se blíže na to, jak může Citrix usnadnit implementaci zásad BYOD a snížit náklady na infrastrukturu.

HDX pro vysoce kvalitní zážitky

Když si zaměstnanci přinesou vlastní zařízení, starší zařízení mohou ovlivnit kvalitu jejich zkušeností. S Citrix však můžete poskytovat křišťálově čistou grafiku, video a zvuk spolu s podporou široké škály zařízení a periferií. To zahrnuje smartphony, tablety, notebooky a další, které nyní mohou poskytovat výjimečné uživatelské zážitky, které mohou přesáhnout výkon samotného zařízení. S virtuálními aplikacemi a desktopy optimalizovanými pro HDX mají vaši zaměstnanci přístup k vysoce kvalitním zážitkům na jakémkoli zařízení, které potřebují.

Špičkový  protokol Citrix EDT Lossy navíc  poskytuje bezproblémové zvukové zážitky v těch nejnáročnějších podmínkách. Pokud tedy máte zaměstnance, kteří pracují ze vzdálených míst nebo často za prací cestují, můžete dodat vysoce kvalitní zvuk, aby jim nic neuteklo.

Zavádění aplikací

Místo individuální aktualizace aplikací na tisících podnikových zařízení může IT aktualizovat a instalovat aplikace na jeden hlavní obraz pomocí Citrixu. To výrazně usnadňuje zavádění a šetří čas, bez ohledu na to, kde je aplikace hostována. U jednoho výrobce urychlil Citrix celý proces zavádění aplikací, od testování až po výrobu, o 39 dní. Skutečná fáze zavádění aplikací tohoto procesu byla u Citrixu zkrácena ze 40 dnů na 4 dny, což je zásadní rozdíl. Tato zvýšená rychlost znamená úsporu času, vyšší hodnotu společnosti, rychlejší aktualizace zabezpečení a rychlejší zavádění funkcí pro zvýšení produktivity v celé organizaci.

Snižte náklady na hardware a provoz

Když se podíváme na implementaci programu řízených koncových bodů, organizace musí zohlednit náklady nejen na zařízení, ale také náklady na infrastrukturu, náklady na software, náklady na licence a provozní náklady na hardware a software. Podle průzkumu Citrix  může implementace programu BYOD založeného na Citrixu ušetřit více než 100 USD na uživatele za rok! Vzhledem k tomu, že Citrix může poskytovat stejné špičkové zážitky jako program pro koncové body spravovaný společností, není důvod nepřecházet na Citrix.

BYOD s Citrixem přináší rychlejší zavádění aplikací a nižší náklady

Citrix může dodávat jakýkoli druh aplikace, na jakýkoli druh zařízení, dokonce i přes připojení s nízkou šířkou pásma. Navíc vám Citrix šetří peníze snížením výdajů na podniková zařízení. Přečtěte si více o tom, jak můžete snížit náklady na koncové body pomocí Citrixu a  programu BYOD v bílé knize.

Zdroj: Citrix