Článek přečtěte do 2 min.

Jsme rádi, že můžeme oznámit podporu Citrix Provisioning pro VMware vSAN 8!

Počínaje Citrix Virtual Apps and Desktops 7 2308 a novějšími, Machine Creation Services (MCS) podporuje poskytování katalogů a strojů v prostředí vSAN 8.

Podpora pro VMware vSAN 8 v MCS je nyní k dispozici pro všechny možnosti servisu virtuálních aplikací a desktopů Citrix: 

  • Aktuální vydání (CR) – 2308 a novější
  • Cloudová verze – Co je nového
  • Long Term Service Release (LTSR) – Podpora VMware vSAN 8 je k dispozici pro verze 2203 i 1912 LTSR v jejich kumulativních aktualizacích (2203 CU4 & 1912 CU8).

Pro Citrix Provisioning (PVS) je k dispozici podpora VMware vSAN 8 počínaje Citrix Virtual Apps and Desktops 7 2311. Podpora LTSR bude přidána v nadcházející verzi LTSR a kumulativních aktualizacích (CU) pro 2203 i 1912.

To umožňuje MCS i PVS poskytovat virtuální počítače na vSAN 8. Zákazníci mohou upgradovat své stávající prostředí vSAN na vSAN 8 v produkčním nasazení Citrix PVS. Zákazníci mohou očekávat, že jejich stávající počítače nebo katalogy zůstanou nedotčeny, a neměli by si po této aktualizaci všimnout žádné změny v chování při zřizování.

Dříve zajišťovací služby Citrix Virtual Apps and Desktops vytvářely soubory VMDK s monolitickým plochým formátem při zřizování počítačů používajících vSAN. Nyní budou zřizovací služby vytvářet soubory VMDK s formátem optimalizovaným pro streamování pro všechny virtuální počítače. To zahrnuje zřizování virtuálních počítačů na předchozích verzích vSAN. Všimněte si, že stávající počítače s monolitickým plochým formátem VMDK nebudou převedeny na formát VMDK optimalizovaný pro streamování. Citrix ověřil, že stávající stroje poskytované v prostředí vSAN 7 budou při upgradu na vSAN 8 plně funkční.

Citrix bude i nadále přidávat další vylepšení podpory vSAN. To bude zahrnovat schopnost převádět stávající soubory VMDK s monolitickým plochým formátem na soubory VMDK optimalizované pro streamování.

Zdroj: Citrix