Článek přečtěte do 3 min.

V Citrixu jsou odhodláni podporovat naše zákazníky bez ohledu na to, kde je jejich infrastruktura hostována. To bylo zdůrazněno prostřednictvím iniciativy Citrix Destination Hybrid, kde umožňujeme zákazníkům vytvářet funkce pro ně napříč typy nasazení.

V rámci naší hybridní strategie pokračujeme v posilování služby Citrix Global App Configuration Service (GACS), abychom administrátorům pomohli zjednodušit jejich klientské prostředí Citrix , bez ohledu na to, kde jsou hostovány. Global App Configuration pomáhá správcům spravovat klienty Citrix napříč vlastními a spravovanými zařízeními v areálu, hybridním nebo cloudovým způsobem. Až dosud naši zákazníci bez cloudu potřebovali ke konfiguraci GACS využívat koncové body API. Dnes s velkou radostí oznamujeme, že zpřístupňujeme administrátorské rozhraní přímo na místě, abychom zjednodušili proces správy nastavení. Pojďme se podívat, co to pro vás znamená a jak to rychle začít používat.

Co je služba Citrix Global App Configuration (GACS)?

Služba Global App Configuration umožňuje správcům Citrixu šetřit čas a peníze tím, že jim umožňuje centrálně spravovat klientské prostředí Citrix jejich koncového uživatele. Mohou nakonfigurovat nastavení mapovaná na adresu URL svého obchodu – ať už jde o místní obchod nebo cloudový obchod. Koncový uživatel přistupující k úložišti načte tato nastavení na klientech. Má rostoucí seznam více než 320 nastavení, která pomáhají zefektivnit funkce, jako jsou aktualizace a pluginy, ochrana aplikací, podnikový prohlížeč, zabezpečení a ověřování, prostředí HDX a mnoho dalších na úrovni operačního systému. To snižuje režii správce na samostatnou správu prostředí pro různé skupiny uživatelů a zařízení v rámci podniku.

Snímek obrazovky níže ukazuje možnosti ověření ve službě Global App Configuration:

Jak mohou místní zákazníci přistupovat k uživatelskému rozhraní správce pro GACS?

S naším oznámením přinášíme službu konfigurace globálních aplikací do místního nasazení! To je skvělá zpráva pro administrátory spravující hybridní nebo plně místní prostředí. Níže uvedené kroky popisují, jak můžete začlenit GACS v prostorách.

1. Jako správce pro místní zákazníky zahrnuje první krok přihlášení do cloudu Citrix. Tento krok nevyžaduje, abyste měli oprávnění ke cloudu, a je dostupný všem.

2. Přejděte na Konfigurace pracovního prostoru -> Konfigurace aplikace. Pokud tuto stránku navštěvujete poprvé, musíte určit vlastnictví adresy URL svého obchodu. Začněte kliknutím na Start.

Chcete-li se dozvědět více o krocích k uplatnění nároku na adresu URL, klikněte sem.

V případě, že již máte nakonfigurovaný pracovní prostor a chcete spravovat nastavení adresy URL Storefront, můžete přejít na lištu Switch URL v globální konfiguraci aplikace a přepínat mezi obchody nebo zahájit proces nárokování obchodu.

3. Jakmile je proces nárokování adresy URL dokončen, můžete obnovit stránku Konfigurace aplikace. Pokud máte jeden obchod, najdete ho jako vybraný obchod. Jinak můžete přepnout na nově přidaný obchod z listu Switch URL.

4. To je ono, je to tak jednoduché! Jste připraveni začít konfigurovat nastavení klienta pro vaše odpovídající obchody prostřednictvím služby Global App Configuration. Chcete-li se o tom dozvědět více, můžete se podívat na naši dokumentaci.

Zdroj: Citrix