Článek přečtěte do 3 min.

CMiC je předním poskytovatelem plánování podnikových zdrojů ve stavebnictví (ERP) nové generaceJejich integrovaná a inovativní softwarová řešení, která jsou účelově vytvořena pro stavební průmysl, jim pomohla zajistit pevnou oporu v oblasti stavebního softwaru. Z hlediska nabídky řešení jsou jejich hlavními produktovými kategoriemi finance a projektový management. Tato řešení mění způsob, jakým stavební firmy optimalizují produktivitu, minimalizují rizika a podporují růst plánováním a správou všech financí, projektů, zdrojů a obsahu, to vše z jediné databázové platformyTM.

CMiC spolupracuje s Oracle Cloud Infrastructure (OCI) na provozování podnikové verze jejich stavebního ERP softwaru CONSTRUCT jako nabídky platformy jako služby (PaaS). Prostředky infrastruktury jako služby (IaaS) OCI, jako jsou výpočetní, úložné a databáze, jsou poskytovány tak, aby tyto požadavky splnily. Na své vrstvě trvalého úložiště používá platforma CMiC OCI File StorageOCI Object Storage a Block Storage.

Cíle a výzvy obnovy po havárii

Zákazníci CMiC provozují kriticky důležité služby a požadují pro platformu CMiC schopnosti zotavení po havárii, aby se chránili před výpadky datových center a regionálních výpadků, s cílem zajistit bezproblémový a nákladově efektivní proces obnovy po havárii. Jejich proces obnovy po havárii však zahrnoval vytvoření a správu samostatně spravované replikační infrastruktury a skriptů pro udržování kopií dat na místě obnovy po havárii.

U úložiště souborů zahrnoval proces obnovy po havárii připojení zdrojového úložiště souborů ve zdrojové oblasti na vyhrazené servery rsync spravované IT. Tyto servery zkopírovaly data zdrojového systému souborů do cílového systému souborů umístěného v oblasti zotavení po havárii. Náklady zahrnovaly nejen samotnou infrastrukturu, ale také lidské zdroje potřebné pro správu a podporu replikační infrastruktury.

Integrace aplikací CMiC s úložištěm souborů

Služba úložiště souborů je plně spravovaná služba úložiště souborů, která se může škálovat na exabajty, aniž by bylo nutné předem zřídit úložiště. Data jsou replikována v rámci poruchových domén a jsou šifrována v klidu pro zvýšení bezpečnosti. Úložiště souborů také nativně poskytuje snímky, klony a replikaci pro další ochranu dat a možnosti obnovy po havárii.

Aplikace CMiC přistupuje k úložišti souborů prostřednictvím připojení na instanci aplikačního serveru. Stavební plány a fakturační faktury jsou nahrány do úložiště souborů prostřednictvím aplikačních serverů ke zpracování a trvalému uložení. Pomocí úložiště souborů můžete ukládat přílohy a obrázky aplikace, protože nevyžaduje údržbu a neomezené možnosti ukládání.

Následující obrázek ukazuje integraci aplikace CMiC s úložištěm souborů OCI v prostředí jednoho zákazníka:

Grafika znázorňující pracovní postup pro integraci aplikací CMiC s úložištěm souborů OCI.

Snímky úložiště souborů

Platforma CMiC používá snímky úložiště souborů k ochraně před neočekávaným smazáním nebo úpravami z důvodu lidských chyb. Denní snímky jsou pořizovány pomocí funkce snímků na základě zásad ukládání souborů. Snímky založené na zásadách automaticky zahájí vytváření snímků a udržují snímky, dokud nenastane čas vypršení platnosti. Pro účely zálohování a obnovy po havárii jsou snímky vytvořené snímky na základě zásad také nakonfigurovány tak, aby se replikovaly pomocí replikace úložiště souborů.

Replikace úložiště souborů

Funkce plně spravované replikace pomáhá procesu obnovy po havárii pro CMiC. Replikace úložiště souborů eliminuje potřebu CMiC vytvářet, udržovat a podporovat servery rsync pro replikaci úložiště napříč oblastmi OCI.

Použití nativní replikace OCI pro zotavení po havárii

CMiC integruje plně spravované řešení replikace mezi regiony OCI do jejich procesu obnovy po havárii. Vestavěné funkce nativní replikace OCI zvládnou všechny úlohy replikace požadované pro ochranu dat a obnovu po havárii, to vše bez potřeby jakýchkoli vlastních replikačních řešení.

Produkční prostředí zákazníků jsou chráněna pomocí následujících replikačních řešení pro databázi, úložiště souborů a blokové úložiště:

  • Data Guard: Databáze je synchronně replikována pomocí Oracle Data Guard
  • Replikace úložiště souborů: Systémy souborů a jejich snímky jsou asynchronně replikovány pomocí nativní replikace s jednohodinovými intervaly replikace.
  • Zálohy skupin svazků založené na zásadách: Aplikační servery jsou zálohovány do vzdálené oblasti, aby se mohly obnovit v případě havárie.

Grafika zobrazující celé komponenty zapojené do procesu DR

Úspěchy

CMiC modernizovali svůj proces obnovy po havárii pomocí úložiště OCI a jeho funkcí nativní replikace. Tento proces vedl ke snížení nákladů a zvýšení efektivity tím, že eliminoval potřebu vyvíjet samostatně řízenou replikační infrastrukturu a související procesy. V konečném důsledku toto úsilí poskytuje klid pro všechny zúčastněné strany.

Zkuste to sami

Doporučujeme vám vyzkoušet služby OCI Storage a jejich funkce na podnikové úrovni. Chcete-li začít s návrhem obnovy po havárii pro vaši aplikaci, přečtěte si průvodce architekturou obnovy po havárii OCI.

Další informace o Oracle Cloud Infrastructure naleznete u nás na webu (kontakty).

Zdroj: Oracle