Článek přečtěte do 2 min.

Podniky si chtějí vybrat službu, která nejlépe vyhovuje jejich potřebám, vytvářet řešení kombinováním a párováním služeb z více cloudů a dosáhnout větší flexibility, agilnosti a provozní efektivity. Aby se vyřešily měnící se scénáře připojení, se kterými se multicloud objevuje, přinesl Google Cloud na trh nový produkt, který zákazníkům pomůže vytvořit vyhrazené širokopásmové připojení mezi sítí Google Cloud a sítí jiného podporovaného poskytovatele cloudu: Google Cloud Cross-Cloud Interconnect.

Když si zákazník koupí Cross-Cloud Interconnect, Google Cloud poskytuje vyhrazená fyzická připojení mezi sítí Google Cloud a dalším poskytovatelem cloudu dle výběru zákazníka – v tomto případě Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Je-li k dispozici, mohou toto připojení použít pro vysokorychlostní směrované připojení mezi pracovními zátěžemi běžícími v jedné nebo více sítích Google Cloud Virtual Private Cloud (VPC) a pracovními zátěžemi běžícími ve virtuálních cloudových sítích OCI (VCN).

Grafika znázorňující architekturu nasazení Google Cloud Cross-Cloud Interconnect s OCI.

Jednoduché zřizování, vysoký výkon

Své vyhrazené připojení mezi Google Cloud a sítí OCI můžete zajistit pomocí následujících kroků:

    1. Identifikujte umístění: Vyberte umístění pro primární a redundantní Cross-Cloud Interconnect a OCI porty.

Zadejte objednávku na dvě propojení Cross-Cloud Interconnect: Primární připojení a redundantní. V reakci na to vám Google Cloud rezervuje dva porty v zařízení, které určíte.

  1. Objednejte si porty OCI: Objednejte si porty OCI , stáhněte si odpovídající autorizační dopis (LOA) a odešlete je společnosti Google. Poté, co Google Cloud obdrží LOA, automaticky se spustí proces navazování vašich připojení.
  2. Nakonfigurujte své zdroje Google Cloud: Vytvořte redundantní sadu příloh VLAN ve své síti VPC Google Cloud. Každá příloha VLAN představuje logické spojení mezi regionem ve vaší síti VPC a vašimi prostředky OCI. Poté pro každou přílohu VLAN použijte směrovač vloud ke konfiguraci peeringové relace protokolu hraniční brány (BGP).
  3. Nakonfigurujte své prostředky OCI: Vytvořte přílohu brány dynamického směrování OCI (DRG) k VCN. Nakonfigurujte seznamy směrování a zabezpečení nebo skupinu zabezpečení sítě (NSG) pro provoz mezi vaším Google Cloud VCP a OCI VCN. Ověřte svá připojení spuštěním jednoduchého testu konektivity mezi pracovní zátěží ve službě Google Cloud a pracovní zátěží v OCI.

Snímek obrazovky s podrobnostmi o propojení v Google Cloud pro vyhrazené připojení k regionu Frankfurt.

Závěr

Další informace o Google Cloud Cross-Cloud Interconnect a Oracle Cloud Infrastructure FastConnect získáte zde.

Zdroj: Oracle