Článek přečtěte do 4 min.

Zahájení cesty do cloudu se často může setkat se smíšenými pocity. Zatímco někomu to může připadat vzrušující a plné možností, jiní to mohou považovat za komplexní a skličující úsilí. Je však nezbytné mít na paměti, že cloud představuje pozoruhodnou příležitost pro růst a transformaci.

Ve společnosti Oracle chápou různé nálady, které přicházejí s přijetím cloudu. Uvědomují si, že orientace v této digitální transformaci může být náročná, a proto jsme hrdí na to, že můžeme představit Cloud Adoption Framework (CAF) Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Tento rámec je více než jen průvodce.

Náš jedinečný přístup dělá víc, než že vám ukazuje cestu; vede vás na každém kroku.

Náš cíl je jasný: Nejen, aby byl úspěch cloudu dosažitelný, ale také předčil vaše očekávání a poskytoval neochvějnou podporu během celého procesu.

S OCI CAF se připojujete ke komunitě, která je nadšená z toho, že vám pomáhá prosperovat v cloudu. Společně vám pomůžeme odemknout nové možnosti, dosáhnout pozoruhodných výsledků a učinit z vaší cesty cloudem zážitek plný sebevědomí a úspěchu.

OCI CAF má následující pilíře, které poskytují pevný základ pro podporu vaší cesty cloudového onboardingu a pomáhají vám dovést vás k hladkému přechodu do cloudové éry:

Urychlete své učení s Oracle University OCI CAF Essentials

Abychom vám pomohli začít s OCI CAF, jsme rádi, že vám můžeme představit kurz Oracle University OCI CAF Essentials. Tento kurátorský program nabízí rychlé, ale komplexní pochopení rámce CAF, to vše pod vedením našich zkušených odborníků, aby se zlepšily vaše znalosti a porozumění OCI CAF. Na konci kurzu si můžete otestovat své porozumění OCI CAF a získat odznak jako důkaz vašeho úspěchu.

Snímek obrazovky s hodnocením Cloud Adoption Framework a Essentials.
Obrázek 1: Kurz Cloud Adoption Framework and Essentials na Oracle University

Vylepšený návrh procesů pro optimální spolupráci

V rámci našeho závazku neustále zlepšovat OCI CAF jsme také vydali aktualizaci, která posiluje spolupráci mezi businessem a IT. Náš normativní průvodce krok za krokem v rámci pilíře Process Design poskytuje harmonizaci mezi různými odděleními a operacemi.

Tento návod je rozdělen do následujících klíčových částí:

  • Podniková architektura: Zaměřeno na podporu iniciativ pro přijetí cloudu, vedené především podnikovými architekty, týmy podnikových architektů nebo architekty cloudových řešení.
  • Governance: Zdůrazňuje zásady, procesy a praktiky k zajištění transparentní správy a kontroly aktiv a zdrojů cloudové technologie.
  • Rizika a dodržování předpisů: Řeší zásady, postupy a praktiky pro identifikaci, hodnocení a zmírnění rizik spojených s cloudovými technologiemi při zachování souladu s průmyslovými standardy.

Optimalizujte svá rozhodnutí o cloudové architektuře

Zásadní je činit informovaná rozhodnutí o vaší cloudové architektuře. OCI CAF tedy nyní nabízí podnikové scénáře pro návrh a implementaci v rámci pilíře Implementace technologie. Tento zdroj vám pomůže vybrat nejvhodnější technologii z nativních cloudových nabídek OCI. Ačkoli jsou cloudové nativní přístupy často nejlepší volbou, v některých příkladech je vhodnější počáteční přístup typu lift-and-shift. Bez ohledu na vaši volbu máte mnoho příležitostí k optimalizaci svých cloudových investic.

Enterprise ready architektura poskytuje komplexní rámec pro optimalizaci využití cloudu. Nabízí různé páky, které vám pomohou škálovat vaše pracovní zatížení tak, aby podporovaly různé požadavky na zatížení. Můžete si vybrat ty správné ovladače, které vyladíte a pomohou vašim systémům splnit požadované cíle provozuschopnosti. Sada doporučení odolnosti vám může pomoci dosáhnout toho nejlepšího ze všech světů. Náklady hrají hlavní roli v jakékoli investici a je důležité výdaje měřit, sledovat a kontrolovat. Bezpečnost je nejvyšší prioritou a nesmlouvavým aspektem jakékoli pracovní zátěže. Doporučení v rámci OCI CAF jsou vytvořena tak, aby pomohla vypořádat se s kybernetickými hrozbami, úniky dat a požadavky na dodržování předpisůProvoz a monitorování hrají zásadní roli při zlepšování automatizace cloudu pro monitorování, zřizování a opravy.

Snadné nastavení s průmyslově ověřeným zabezpečením a správou

Jakmile si osvojíte OCI, usnadníme vám nastavení prostředí s osvědčenými postupy v oboru implementace zabezpečení a správy prostřednictvím přistávací zóny OCI CAF. Můžete rychle nasadit přistávací zónu z konzoly Oracle Cloud Console, abyste nastartovali svou cestu a rozšířili ji podle potřeby. Pokud jej chcete dále přizpůsobit, zdrojový kód je k dispozici na GitHubu, aby byl v souladu se standardy dodržování předpisů a zabezpečení vaší organizace.

Vysoká dostupnost a zotavení po havárii na dosah ruky

Vysoká dostupnost a zotavení po havárii jsou pro kritické pracovní zátěže prvořadé. OCI CAF nabízí řadu scénářů, které vám pomohou učinit správná rozhodnutí a dosáhnout dokonalé rovnováhy mezi cílem doby obnovy (RTO) a celkovými náklady na vlastnictví (TCO). Přizpůsobte svou architekturu svým konkrétním potřebám a vezměte v úvahu faktory, jako jsou vhodné databáze, výpočetní zdroje a síťové požadavky na vysokou dostupnost. Možnosti obnovy po havárii vám umožňují vybrat si z implementací obnovy ze zálohy, teplého pohotovostního režimu nebo aktivní-aktivní. Jako kritická součást mají databáze své jedinečné výzvy, kterým se věnujeme podle kategorií architektury maximální dostupnosti (MAA): bronz, stříbro, zlato a platina.

Architektura pro vysokou dostupnost a obnovu po havárii
Obrázek 2: Architektura pro vysokou dostupnost a obnovu po havárii 

Zůstaňte napřed s pravidelnými aktualizacemi OCI CAF

OCI je odhodlána vylepšovat své služby a nabídky a OCI CAF se vyvíjí v souladu s potřebami zákazníků Oracle a neustále se měnícím technologickým prostředím. Zveme vás k prozkoumání dalších aktualizací Oracle Cloud Infrastructure CAF a podělte se o svou cennou zpětnou vazbu. Máte na mysli konkrétní scénáře nebo případy použití? Neváhejte nás oslovit.

Zůstaňte naladěni na další inovace a pojďme společně utvářet budoucnost cloudových technologií.

Zdroj: Oracle