Článek přečtěte do 3 min.

Vysoký výkon a nízká latence jsou zásadní pro mnoho aplikací, včetně elektronického obchodování, finančních služeb, aplikací založených na poloze v reálném čase, analýzy dat v reálném čase, hraní her a internetu věcí (IoT). K dosažení tohoto výkonu vývojáři často používají úložiště dat v paměti, jako je Redis, k ukládání a načítání dat s milisekundovou latencí. S radostí oznamujeme, že naše služba OCI Cache with Redis je pro vás nyní obecně dostupná ve všech regionech OCI.

Co je Redis?

Remote Dictionary Server neboli Redis je úložiště dat v paměti s otevřeným zdrojovým kódem, které nabízí širokou škálu datových struktur, včetně řetězců, hashů, seznamů, sad a tříděných sad. Často se používá jako mezipaměť pro zlepšení výkonu aplikací a úložiště dat pro aplikace v reálném čase.

OCI Redis

Proč používat OCI Cache s Redis?

Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Cache s Redis je plně spravovaná služba Redis verze 7.0.5, která usnadňuje nasazení a správu Redis na OCI. Oproti samostatně spravovaným nasazením Redis nabízí řadu výhod, včetně následujících:

  • Automatizovaná správa: OCI Cache s Redis automaticky spravuje zřizování a škálování clusteru Redis a zároveň opravuje OS. Tato automatizace vám umožní soustředit se na vývoj vašich aplikací. Můžete použít stejné rozhraní Redis API, jaké používáte dnes.
  • Škálovatelnost: OCI Cache s Redis je snadno škálovatelná. Podle potřeby můžete přidávat nebo odebírat uzly z vašeho clusteru, abyste splnili požadavky vaší aplikace.
  • Výkon: OCI Cache s Redis nabízí vysoký výkon a nízkou latenci. Vaše aplikace mohou zažít bleskově rychlou odezvu při přístupu k datům z Redis.

Grafika znázorňující architekturu pro nasazení pomocí OCI Cache s Redis.
Obrázek 1: Typický případ použití OCI Cache s Redis před vaší databází

Klíčové vlastnosti OCI Cache s Redis

  • Flexibilní tvary paměti: OCI Cache s Redis nabízí plnou flexibilitu paměti, takže si můžete vybrat tu, která nejlépe vyhovuje potřebám vaší aplikace. Od malého 2GB clusteru na jednom uzlu až po velký 500GB cluster s až devíti uzly.
  • Minimální prostoje při škálování: Můžete škálovat svůj cluster Redis nahoru a dolů s prostojem o jednu sekundu nebo méně, což usnadňuje přizpůsobení clusteru tak, aby vyhovoval měnícím se požadavkům vaší aplikace.
  • Automatizovaná vysoká dostupnost: Nejen, že jsou vaše data automaticky replikována mezi více uzly kvůli redundanci, ale také automaticky distribuujeme vaše uzly clusteru mezi domény dostupnosti a poruchové domény, když nasadíte cluster se dvěma nebo více uzly, abychom zajistili lepší odolnost vůči jakékoli události.
  • Konkurenční ceny: OCI Cache s Redis je stanovena na základě množství paměti, kterou používáte, takže platíte pouze za to, co potřebujete.

Snímek obrazovky Vytvořit cluster v konzole Oracle Cloud, který ukazuje, jak nakonfigurovat uzly pro flexibilní Redis.
Obrázek 2: Panel konfigurace uzlu

Ceny

OCI Cache s Redis má agresivní cenu založenou pouze na celkovém množství použité paměti. Naše ceny jsou jednoduché a předvídatelné. Zde naleznete naši ceník za službu   nebo odhad nákladů  zde .

Co říkají zákazníci

„OCI Cache s Redis pro naši aplikaci změnila hru,“ řekl Joon Daroy, manažer vývoje IT ve SmartVisit Solutions. „Pomohlo nám to zlepšit výkon a spolehlivost a výrazně to usnadnilo správu našeho nasazení Redis.“

Závěr

OCI Cache with Redis je výkonná a snadno použitelná služba Redis, která vám může pomoci zlepšit výkon a spolehlivost vašich aplikací. Pokud hledáte plně spravovanou službu Redis, doporučujeme vám vyzkoušet OCI Cache s Redis.

Zdroj: Oracle