Článek přečtěte do 2 min.

Služba Oracle Cloud Infrastructure (OCI) Vision

Provádí analýzu obrazu ve velkém měřítku na základě hlubokého učení. Díky dostupným předpřipraveným modelům mohou vývojáři snadno zabudovat rozpoznávání obrázků a textů do svých aplikací bez odborných znalostí strojového učení (ML). Pro specifické případy použití mohou vývojáři automaticky trénovat vlastní modely vidění s vlastními daty. Mohou tyto modely používat k detekci vizuálních anomálií ve výrobě, organizaci digitálních mediálních prostředků a označování položek na obrázcích pro počítání produktů nebo zásilek.

Obecná dostupnost funkce detekce obličeje

S radostí oznamujeme všeobecnou dostupnost nového předtrénovaného modelu: Face Detection. K použití tohoto předem připraveného modelu nejsou vyžadovány žádné zkušenosti s datovou vědou.

Do služby OCI Vision můžete odeslat obrázek nebo dávku obrázků a nyní tyto obrázky analyzovat pomocí našeho předem připraveného modelu detekce obličeje.

Funkce detekce obličeje poskytuje následující informace:

  • Identifikujte existenci tváří na každém obrázku
  • Umístění ploch v každém obrázku pomocí souřadnic ohraničovacího rámečku
  • Orientační body obličeje pro každý detekovaný obličej, včetně levého oka, pravého oka, špičky nosu a levého a pravého okraje úst
  • Vizuální kvalita každého obličeje: Vyšší skóre znamená, že je pravděpodobnější, že obrázek obličeje bude vhodný pro biometrii

Tato funkce je výhodná pro následující případy použití:

  • Soukromí: Skryjte identity přidáním rozostření do snímku pomocí informací o poloze obličeje vrácených funkcí detekce obličeje.
  • Předpoklad pro biometrii: Pomocí skóre kvality obličeje určete, zda je obličej čistý a bez překážek.
  • Správa digitálních aktiv: Označte obrázky informacemi o obličeji pro lepší indexování a vyhledávání.

Příklad použití Oracle Cloud Console

Funkce detekce obličeje je k dispozici prostřednictvím konzoly Oracle Cloud Console a sady pro vývoj softwaru (SDK). Další podrobnosti, jako jsou orientační body na obličeji, najdete v odpovědi JSON.

Snímek obrazovky s detekcí obličeje s nahraným obrázkem pěti lidí s výsledky detekce obličeje zobrazenými vpravo.

Začněte ještě dnes!

Další informace o službě Oracle Cloud Infrastructure Vision vám rádi zodpovíme. Neváhejte nás kontaktovat.

Zdroj: Oracle